اولین ابررسانای یک طرفه جهان ساخته شد: ۴۰۰ برابر سریع‌تر از کامپیوترهای عادی

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۱۳:۲۱ کد : ۲۵۸۹۵ اخبار
تعداد بازدید:۵۶۸
تهیه کننده خبر: محمدرضا جودکی
اولین ابررسانای یک طرفه جهان ساخته شد: ۴۰۰ برابر سریع‌تر از کامپیوترهای عادی

گروهی از پژوهشگران برای اولین بار در جهان موفق به ساخت ابررسانای یک طرفه‌ای شدند که هیچ مقاومتی ندارد و مانع از انتقال جریان از طرف مقابل می‌شود. این دستاورد جدید می‌تواند علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف انرژی، سرعت کامپیوترها را حداکثر 400 برابر افزایش دهد. محققان دانشگاه فناوری در تحقیقی که نتایج آن در مجله Nature منتشر شده، نشان داده‌اند که چگونه میتوان از دیودهای ابررسانا برای تقویت حوزه رایانش استفاده کرد. ابررساناها این قابلیت را دارند که دستگاه‌های الکترونیکی را صدها برابر سریعتر و هدررفت انرژی را کمتر کنند. با این حال، تاکنون میدان‌های مغناطیسی نمی گذاشت از این قطعات در رایانش استفاده شود.
حالا محققان دانشگاه دلفت راهکار جایگزینی برای کنترل جهت جریان در ابررساناها معرفی کرده‌اند که نیازی به آهنربا ندارد. آنها از یک ماده جدید کوانتومی ساخته تیم فیزیک مواد دانشگاه جانز هاپکینز به نام Nb3Br8 استفاده کردند. این ماده مشابه گرافین در سطح اتمی نازک است. به‌ علاوه، دانشمندان به لحاظ تئوری می‌گویند این ماده «دو قطبی الکتریکی» خاص خودش را دارد.
تراشه‌های نیمه ‌رسانا
دانشمندان در این پژوهش از طریق دو ابررسانا که با لایه‌ای از Nb3Br8 از هم جدا شده‌اند، چیزی موسوم به «اتصال جوزفسون ماده کوانتومی» ایجاد کردند. محققان در این باره می‌گویند: «ما توانستیم چند لایه اتمی از Nb3Br8 جدا کنیم و یک ساندویچ بسیار بسیار نازک – با ضخامت چند لایه اتمی – بسازیم. این لایه برای خلق دیود جوزفسون لازم بود و با مواد سه‌ بعدی معمولی نمیشد به آن دست پیدا کرد.» با این حال، سوالی که محققان پاسخی برای آن ارائه نکرده‌اند این است که آیا این ابررسانا می‌تواند در دمای اتاق کار کند یا خیر. آن‌ها تاکنون آزمایش‌های خود را در دمای کمتر از منفی 196 درجه سلسیوس انجام داده‌اند، اما محققان باور دارند که این مهم نیز قابل دستیابی است.
منبع: digiato.com

محمدرضا جودکی

تهیه کننده خبر

کلیدواژه‌ها: ابررسانا ماده کوانتومی


نظر شما :