روز وقف
وقف یکی از برترین مصادیق احسان و نیکوکاری است . این سنت حسنه که از پیامبر و ائمه(ع) برای ما به یادگار مانده است، از عوامل اثرگذار شکوفایی تمدن و پیشرفت در عرصه های گوناگون جوامع اسلامی به شمار می رود. روزی که مخیریق یهودی بدون آن که مسلمان شود اموال خود را به پیامبر اسلام هبه کرد و پیامبر اکرم (ص) بعد از کشته شدن مخیریق اموال او و حیطان سبعه را در قالب صدقه جاریه در خدمت نیازمندان قرار داد، هسته اولیه «وقف اسلامی» تشکیل شد و پیامبر اکرم (ص) در تاریخ اسلام به عنوان اولین واقف به شمار آمد.
حضرت علی (ع) در وقفنامه خود که حاوی نکات بسیار مهمیاست از آن جمله اینکه این اموال نباید به کسی بخشیده شود و یا به ارث برده شود و یا فروخته شود و همه این امور در موقوفات ممنوع است پایه گذار شیوه وقفنامه نویسی است. در این وقفنامه فرزندش امام حسن مجتبی (ع) را متولی موقوفات خود قرار داده است.
بنابراین روز بیست و هشتم صفر، بهترین روز برای نامگذاری وقف انتخاب شده است. زیرا اولا سالروز ارتحال نبی گرامیاسلام (اولین واقف) است و ثانیا مصادف با سالروز شهادت سبط اکبر حضرت امام مجتبی (ع) (اولین متولی موقوفات امیر المؤمنین (ع) است. با توجه به عظمت روز بیستوهشتم صفر که روز مصیبت و عزاداری سید انبیاء حضرت محمد مصطفی (ص) است از این رو یک روز قبل از آن، یعنی ۲۷ صفر به نام روز وقف نامیده شده است.
پیامبر اکرم(ص): بهشت متعلق به توبه کاران و رحمت متعلق به وقف گزاران است.
« بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ »
ضمن عرض تبریک هفته وقف به تمام مردم شریف استان به ویژه خیّرین محترم وبزرگوار سلامت ، توفیق روز افزون شما را از درگاه ایزد منان مسئلت می نماییم.
اداره خیرین و موسسات خیریه حوزه سلامت دانشگاه
نظر شما :