پردازندههای رایزن پرو ۶۰۰۰ AMD برای لپتاپهای تجاری و حرفهای معرفی شدند
اوایل سال جاری میلادی شرکت AMD از پردازندههای رایزن 6000 برای لپتاپها رونمایی کرد و حالا تصمیم به معرفی نسخه پرو این پردازندهها گرفته. این پردازندههای 6 نانومتری به گفته سازندهشان، پیشرفتهترین در نوع خود هستند. شرکت AMD در سالهای اخیر با پردازندههای رایزن به خوبی توانسته سهمش را در بازار افزایش دهد و به تهدیدی بزرگ برای اینتل تبدیل شود. حالا جدیدترین تراشههای این کمپانی رقیب مستقیم پردازندههای نسل دوازدهم vPro اینتل به حساب میآیند، اما این پردازندههای AMD چه مشخصاتی دارند؟
مشخصات پردازندههای رایزن پرو 6000 AMD
در حالت کلی با 6 تراشه از سری H با توان طراحی حرارتی 35 تا 45 وات و دو پردازنده سری U با توان طراحی حرارتی 15 تا 30 وات روبرو هستیم. با وجود معرفی این پردازندههای جدید، AMD همچنان تراشههای رایزن پرو 5000 را در خط تولیدش نگه می دارد و آن را در اختیار سازندگان لپتاپ قرار میدهد.تمام پردازندههای رایزن پرو 6000 مبتنی بر معماری جدید +Zen 3 هستند که با لیتوگرافی 6 نانومتری توسعه پیدا کرده و تا 30 درصد عملکرد بهتری نسبت به نسل قبلی دارد. پردازندههای جدید AMD از گرافیک مجتمع RDNA 2 بهره میبرند که پیشرفت بزرگی نسبت به رایزن پرو 5000 محسوب میشود.
از میان این هشت پردازنده جدید، سه مدل آنها از 6 هسته و 12 رشته بهره میبرند و سایر آنها دارای 8 هسته و 16 رشته هستند. طبق تستهای AMD، پردازنده 6850U در توان طراحی حرارتی 15 وات نسبت به نسل قبلیاش 1.1 برابر سریعتر است و در توان طراحی حرارتی 28 وات این میزان به 1.3 برابر میرسد. در بخش گرافیک هم در توان 15 و 28 وات به ترتیب با 1.5 و 2.1 برابر عملکرد بالاتری روبرو هستیم.
شرکت AMD پردازندههای رایزن پرو 6000 را با پردازندههای 28 واتی سری P نسل دوازدهم اینتل هم مقایسه کرده که نتیجهاش عملکرد بالاتر پردازندههای AMD نسبت به اینتل در بخش چند هستهای Cinebench R23، گرافیک، Passmark 10 و PCMark 10 بوده، هرچند پردازندههای اینتل در بخش تک هستهای عملکرد بالاتری داشتهاند. پردازندههای جدید AMD از پلتفرم امنیتی سطح 2 ویندوز Pluton پشتیبانی میکنند. علاوه بر این، شاهد پشتیبانی این تراشهها از قابلیت ویندوز Autopilot هستیم که امکان راهاندازی سریع کامپیوترهای مجهز به ویندوز 11 را فراهم میکند. پردازندههای رایزن پرو 6000 AMD در فصل دوم سال جاری میلادی از راه میرسند و قدرت لپتاپهای تجاری و حرفهای را تامین خواهند کرد.
منبع: digiato.com
نظر شما :