سلسله رویدادهای داده‌ورزی شهید حسن باقری

۱۶ آذر ۱۴۰۱ | ۰۹:۰۷ کد : ۳۱۰۷۶ اطلاعیه
سلسله رویدادهای داده‌ورزی شهید حسن باقری

حکمرانی داده (DG) فرایندی است برای مدیریت در دسترس بودن، قابلیت استفاده، یکپارچگی و امنیت داده‌ها در سیستم‌های سازمانی، بر اساس استانداردها و سیاست‌های داخلی سازمان که استفاده از داده‌ها را کنترل می‌کند. بدون حکمرانی داده موثر، تناقضات داده‌ها در سیستم‌های مختلف در سراسر یک سازمان ممکن است حل نشود. این موضوع می‌تواند تلاش‌های یکپارچه‌سازی داده‌ها را پیچیده کند و چالش‌هایی را در یکپارچه‌سازی داده‌ها ایجاد نماید. که بر دقت گزارش‌دهی سازمانی، برنامه‌های تحلیلی و تصمیم‌گیری در عرصۀ نظام اداری تأثیر می‌گذارد. حکمرانی مؤثر داده تضمین می‌کند که داده‌ها سازگار و قابل اعتماد هستند و مورد سوء استفاده قرار نمی‌گیرند و به بهینه‌سازی عملیات و هدایت تصمیم‌گیری‌های نظام اداری کشور کمک بسیار مهمی می‌کند.حکمرانی بر داده‌ها می‌تواند مقدمه‌ای بر حکمرانی با داده‌ها باشد. به عبارت دیگر، اگر بتوانیم داده‌های دقیق، درست و با کیفیت را در زمان درست و از مسیر درست به فرد مناسب برسانیم، در نتیجه خواهیم توانست به تصمیم‌گیری‌های بهتری در نظام اداری دست یابیم.از این رو، سازمان اداری استخدامی کشور، با رویکردی نوین در حکمرانی نظام اداری، اقدام به تأسیس دفتر توسعه حکمرانی داده‌مبنا نمود.

دفتر توسعه حکمرانی داده‌مبنا یکی از مأموریت‌های اصلی خود را شناسایی و ایجاد ارتباط با شبکه داده‌ورزان کشور می‌داند. این مأموریت، دارای یک رویکرد بین‌رشته‌ای و میان‌بخشی است. این رویکرد بدان معناست که هر فردی که بتواند در حوزۀ حکمرانی بر داده یا حکمرانی با داده یاری‌گر نظام اداری کشور باشد، فارغ از این‌که در کدام بخش از کشور فعالیت می‌کند، اعم از نظام اداری، بخش خصوصی، دانشگاه یا هر بخش دیگر، جزء شبکۀ تعاملی این دفتر محسوب می‌شود. از این رو، دفترتوسعۀ حکمرانی داده‌مبنا سلسله رویدادهایی را با عنوان سلسله رویدادهای داده‌ورزی شهید حسن باقری برگزارمی‌نماید.

رویداد اول از این سلسله رویدادها با اهداف:

1- افزایش توانمندی داده‌پردازی کارکنان و مدیران دولتی.

2- شناسایی همکاران توانمند در حوزۀ داده‌پردازی

3- توسعۀ حکمرانی بر داده و حکمرانی با داده در دستگاه‌های اجرایی کشور

برگزار می‌گردد.

اولین رویداد از سلسله رویدادهای داده‌ورزی شهید حسن باقری، ویژۀ کارمندان نظام اداری کشور است. این رویداد شامل یک مسابقه در دو مرحلۀ مجازی و حضوری می‌باشد. در حال حاضر، شما شرکت‌کنندۀ محترم در مرحلۀ مجازی رویداد اول قرار دارید.

این مرحله شامل 20 سؤال چهارگزینه‌ای و 1 سؤال تحلیلی - تشریحی می‌باشد. سؤالات چهارگزینه‌ای ابزاری برای ارزیابی آشنایی شما شرکت‌کنندۀ محترم با مفاهیم اولیۀ اکسل و پایگاه داده می‌باشند. در صورتی که بتوانید به 10 سؤال از 20 سؤال مذکور به درستی پاسخ دهید، قفل سؤال تشریحی برای شما باز خواهد شد. سؤال تشریحی شامل یک فایل پی‌دی‌اف حاوی متن سؤال و یک فایل اکسل حاوی داده‌های لازم برای پاسخ به سؤال می‌باشد. شما باید پس از بارگیری فایل فشرده شده حاوی دو فایل پی‌دی‌اف و اکسل، ابتدا متن سؤال را که در فایل پی‌دی‌اف قرار داده شده، مطالعه نموده و سپس بر اساس داده‌های فایل اکسل تحلیل خود را با تکمیل فایل اکسل ارائه شده بر اساس سلیقه خودتان در محل پیش‌بینی شده بارگذاری نمایید. در صورت نیاز به ارائه توضیحات درمورد نتایج تحلیل خود می‌توانید علاوه بر فایل اکسل یک فایل پی‌دی‌اف نیز در محل پیش‌بینی شده بارگذاری نمایید.

توجه: سؤالات چهار گزینه‌ای نمرۀ منفی ندارند.

"نکاتی که در سؤال تشریحی قابل توجه است، موارد زیر می‌باشد:

1. اطلاعات و داده‌های ارائه شده در این مسابقه، به صورت کاملاً فرضی بوده و منطبق با داده‌های واقعی دستگاه اجرایی نمی‌باشد. از این رو، داده‌های ارائه شده در این گزارش به هیچ عنوان قابل انتشار و قابل استناد نیست.

2. تعریف شاخص‌های دیگر، بنابر خلاقیت و ایدۀ شرکت‌کننده آزاد می‌باشد.

3. اکسل ارائه شده، شامل داده‌های انحرافی یا پرت نیز می‌باشد."

توجه: نمرۀ سؤالات چهارگزینه‌ای در فرآیند برگزیدگی شما مؤثر است. 20 نفر برتری که در این مرحله بتوانند تحلیل بهتر، جامع‌تر و خلاقانه‌تری ارائه دهند به مرحلۀ حضوری رویداد اول که در دی ماه برگزار می‌گردد فراخوانده می‌شوند. مرحلۀ حضوری رویداد اول، شامل کارگاه‌های آموزشی داده‌ورزی و مسابقات تیمی داده‌ورزی خواهد بود.

به نفرات برتر مرحلۀ حضوری جوایز زیر اعطا خواهد شد:

1) لوح تقدیر از جانب معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور.

2) کمک‌هزینۀ سفر به عتبات عالیات و مشهد مقدس.

3) کمک‌هزینۀ شرکت در دورهای آموزشی پیشرفته در حوزۀ داده‌ورزی.

4) عضویت در شبکۀ تحلیل‌گران داده سازمان اداری استخدامی کشور.

5) دعوت از فرد برگزیده جهت شرکت در کارگاه‌های آموزشی حرفه‌ای رویداد به‌صورت رایگان

لازم به ذکر است رویدادهای بعدی سلسله رویدادهای داده‌ورزی شهید حسن باقری، به صورت عمومی برگزار خواهد شد و افراد خارج از دستگاه‌های دولتی نیز امکان شرکت در این رویدادها را خواهند داشت، چرا که دفتر توسعه حکمرانی داده‌مبنا مأموریت خود در این حوزه را علاوه بر شناسایی شبکۀ افراد فعال در حوزۀ داده‌ورزی، ترویج گفتمان حکمرانی داده‌محور و کمک به تصمیم‌سازی در عرصۀ حکمرانی نیز می‌داند. امیدواریم شما همکار محترم نیز ما را در این مسئولیت بسیار مهم یاری فرمایید

برای ارتباط با ما می‌توانید با عضویت در کانال "سلسله رویدادهای داده ورزی شهید حسن باقری" در پیام‌سان بله، از اخبار و تازه‌های رویداد مطلع شوید.

آدرس کانال ما در پیام‌رسان بله:

@dadehvarzan

لینک دانلود فایل

کلید واژه ها: شهید حسن باقری حکمرانی داده امنیت داده‌ها یکپارچه‌سازی داده‌ها گزارش‌دهی سازمانی داده‌ورزی سلسله رویدادهای داده‌ورزی شهید حسن باقری سازمان اداری و استخدامی کشور دفتر توسعه حکمرانی داده‌مبنا جوایز