مزایای استفاده از نان کامل (نان تهیه شده از آرد کامل)
مزایای استفاده از نان کامل (نان تهیه شده از آرد کامل)
گندم:
گندم از مهمترین غلات است که جزو قوت غالب مردم جهان بهشمار میرود. پس از ذرت، این محصول بیشترین غله تولید شده در جهان بوده و تقاضای جهانی این محصول به دلیل وجود پروتئینی به نام گلوتن در آن، که باعث خاصیت چسبندگی خمیر آن شده و ساخت محصولات فرآوری شده را تسهیل میکند و مقبولیت نان را در نزد مصرف کننده بیشتر می نماید.
گندم منبع مهمی از کربوهیدرات است. مصرف گندم کامل باعث دریافت مواد مغذی مختلف و فیبر غذایی میشود. مواد تشکیل دهنده دانه گندم شامل ۷ تا ۱۸ درصد پروتئین (بستگی به نوع گندم دارد)، ۶۰ تا ۷۰ درصد نشاسته، ۲ تا ۲٫۵ درصد سلولز یا فیبر خام، ۱٫۵ تا ۲ درصد چربی و مابقی مرکب از رطوبت و مواد معدنی است.
دانه گندم دارای بخشهای مختلفی چون جوانه، آندوسپرم و سبوس است.