هفته ی جهانی شیر مادر

۱۷ مرداد ۱۴۰۳ | ۰۸:۲۹ کد : ۴۵۱۶۰ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۱۳۷
هفته ی جهانی شیر مادر

«اکرم حمزه‌لوئیان»افزود: احتمال چاقی و سایر بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی عروقی، پر فشاری خون، انواع سرطان‌ها و دیابت نیز در سنین بزرگسالی در نوزادان شیر مادرخوار کاهش می‌یابد.

▫️رئیس گروه سلامت مادران معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: هزار روز اول زندگی نوزاد از زمان آغاز بارداری تا پایان ۲ سالگی نوزاد، زمان طلایی برای تضمین سلامت فرد است که تغذیه با شیرمادر یکی از مهمترین راه‌ها برای تحقق این مهم است.

حمزه‌لوئیان اظهار کرد: آموزش خانم‌های باردار پیش از بارداری آغاز و در طول دوران بارداری ادامه دارد و ضرروی است که مادران پیش از زایمان این فرآیند را به خوبی آموزش ببینند.

تغذیه با شیر مادر مسئولیت بزرگ اجتماعی

 رئیس گروه سلامت مادران معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک تغذیه با شیر مادر را یک مسئولیت بزرگ اجتماعی دانست و گفت: اهمیت تغذیه با شیر مادر به قدری زیاد است که علاوه بر مادر، هر فرد و نهادی که در این راستا کاری از دستش می‌آید باید انجام دهد.

حمزه‌لوئیان بیان کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی با این موضوع مهم ارتباط مستقیم دارند اما لازم است که نهادهای دیگر نیز نسبت به ترویج فرهنگ تغذیه با شیر مادر مشارکت گسترده داشته باشند.

ضرورت فراهم کردن شرایط شیردهی مادران در اماکن عمومی

وی بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در مناسبات اجتماعی برای مادران دارای کودک شیرخوار وجود دارد، این است که به طور کلی در هیچ مکان عمومی امکان شیردهی و یا تعویض پوشاک نوزاد وجود ندارد و مادران شیرده در بسیاری از موارد با چالش‌های بسیاری مواجه می‌شوند.

رئیس گروه سلامت مادران معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: پارک‌ها، نهادهای دولتی، مساجد، بقاع متبرکه، پاساژها و مراکز خرید، ترمینال‌های مسافربری و تمام امکان عمومی دیگر باید مکانی را برای مادران شیرده اختصاص دهند تا با آرامش کودک خود را سیر کرده و یا اگر نوزاد نیاز به تعویض پوشاک دارد با آرامش و امنیت خاطر این کار را انجام دهد.

ضرورت همکاری با مادران شیرده در محل کار

▫️حمزه‌لوئیان تاکید کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که گریبان‌گیر مادران شیرده است عدم همکاری با آنها در محل کار است. در صورتی که براساس قانون افزایش جمعیت مادران شیرده باید در محل کار حمایت شوند و علاوه بر مرخصی زایمان باید از مرخصی شیردهی نیز بهره‌مند باشند که این مهم در برخی از نهادهای دولتی و خصوصی رعایت نمی‌شود.

▫️وی افزود: برای شیردهی مادران شاغل باید حمایت‌های مختلفی صورت گیرد که از آن جمله تنظیم ساعت کار مناسب با شرایط مادران، مثل انجام کار در منزل، زمان بندی کار قابل انعطاف و کار پاره وقت است.

▫️رئیس گروه سلامت مادران معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: اعطای مرخصی ساعتی برای شیر دادن به طفل یا دوشیدن شیر، فراهم کردن اتاقی تمیز و خصوصی برای دوشیدن شیر یا تغذیه شیرخوار با شیر مادر و وجود امکانات مورد نیاز از جمله صندلی راحتی، تجهیزات ذخیره شیر، یخچال، از مواردی است که بسیار تاثیرگذار است.

▫️حمزه‌لوئیان ترویج محیط کار دوست دار شیرمادر و خانواده را بسیار در شیردهی مادران شاغل موثر دانست و رعایت قوانین حمایتی مثل مرخصی زایمان ،مرخصی ساعتی در طول ساعت کاری، تامین امنیت شغلی مادران، ایجاد مهدکودک در جوار محیط کار را از موارد تسهیل کننده شیردهی مادران شاغل دانست.

کلیدواژه‌ها: هفته ی جهانی شیر مادر ترویج تغذیه باشیر مادر مزایای شیر مادر روز شمار هفته ی جهانی شیر مادر


نظر شما :