با مصرف این میوه ها با گرمازدگی مبارزه کنید

۱۴ تیر ۱۴۰۱ | ۰۸:۳۷ کد : ۲۷۵۸۹ اخباراصلی
تعداد بازدید:۴۶۶
دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی و عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در فصل تابستان با کمک برخی میوه ها می توان از گرما زدگی پیشگیری کرد.
با مصرف این میوه ها با گرمازدگی مبارزه کنید

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر زهرا پیله ور با اشاره به اینکه برخی از میوه ها به جلوگیری از بیماری گرمازدگی کمک کند، خاطرنشان کرد: خیار بیشتر از آب تشکیل شده است، بنابراین خوردن خیار راهی عالی برای هیدراته نگه داشتن بدن است؛ یک فنجان خیار تکه تکه شده فقط ۱۶ کالری دارد، اما با فیبر زیادی که دارد به بدن کمک می کند تا مواد مضر را دفع کند، خیار سرشار از ویتامین C است و به سلامت پوست کمک کرده و به آن در مبارزه با اشعه های سرطان زا خورشید کمک می کند.

وی ادامه داد: هندوانه در آفتاب گرم تابستان، طراوت بخش است زیرا حاوی آب بسیار زیادی است و همچنین به کمک به تعریق و خنک نگه داشتن بدن می کند.

وی افزود: کیوی همچون جواهر سبز رنگ بدن را هیدراته نگه می‌دارد و همچنین مملو از پتاسیم است که الکترولیتی است و به سالم نگه داشتن ماهیچه‌های بدن کمک می‌کند تا در هنگام تعریق به درستی فعالت کنند؛ بنابراین، روزانه یک کیوی میل کرده تا بتوانید سیستم بدنی خود را متعادل نگه دارید.

وی گفت: ۹۶ درصد کرفس از آب تشکیل شده است و این بدان معناست که خوردن تنها چند تکه کرفس می تواند به هیدراته نگه داشتن بدن و همچنین تامین مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، سدیم، روی و آهن بدن کمک کند و سلامت بدن را ارتقاء دهد.

گرمازدگی یکی از معضلات مرتبط با سلامت در فصول گرم سال و یک وضعیت اورژانسی تهدید کننده زندگی است. گرمازدگی نتیجه قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید است در این حالت فرد به اندازه کافی عرق نمی کند تا دمای بدن را کاهش دهد.

وی تاکید کرد: افراد مسن، نوزادان، افرادی که در خارج از منزل کار می کنند، افراد مبتلا به بیماری های روانی، چاقی و افرادی که از انواع خاصی از داروها استفاده می کنند بیش از سایر افراد مستعد ابتلا به گرمازدگی هستند.

وی خاطرنشان کرد: قرار گرفتن در معرض گرما می تواند اثرات مستقیمی مانند کم آبی و یا اثرات غیرمستقیم از طریق تشدید بیماری های زمینه ای بر روی انسان داشته باشد.

وی یادآور شد: معضلات پزشکی از جمله عوامل کلیدی است که باعث می‌شوند افراد احتمالاً پیامدهای بهداشتی نامطلوب‌تری را در رابطه با گرما و دمای شدید تجربه کنند.

وی تاکید کرد: پیشگیری از پیامدهای نامطلوب بهداشتی مرتبط با گرما مستلزم مجموعه ای از اقدامات در سطوح مختلف است که این اقدامات را می توان در یک پاسخ بهداشت عمومی سیستماتیک، که به عنوان برنامه اقدام گرما-سلامت شناخته می شود، ادغام کرد.

وی ادامه داد: علاوه بر این، طیف وسیعی از راهبردهای آگاهی دهنده می تواند به مردم و تصمیم گیرندگان در مورد چگونگی کاهش خطرات کم آبی در هوای گرم و سازگاری جامعه برای زندگی در فصول گرم کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: تاکتیک‌های تغذیه ای هوشمند می‌توانند به مبارزه با کاهش میزان آب بدن کمک کنند و خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با گرما را کاهش دهند.

وی توصیه کرد: در طول روز یک بطری آب همراه خود داشته و بطری هایی را در نظر بگیرید که درجه هایی روی آنها وجود دارد تا بتوانید میزان نوشیدنی خود را ببینید ضمن اینکه آن را جرعه جرعه نوشیده و جرعه های کوچک مایعات را به طور مکرر در طول روز بنوشید در ضمن افزودن لیمو، انواع توت ها یا خیار را برای طعم دادن به آب می تواند موثر باشد.

وی تاکید کرد: در محیط های گرم یا مرطوب، نوشیدنی های خنک و طعم دار دارای سدیم اضافه شده را انتخاب کرده و یک زمان بندی برای خود قرار دهید و به خود یادآوری کنید که در فواصل زمانی معین نوشیدنی بنوشید و غذاهای با محتوای آب زیادمانند خربزه، خیار، انگور یا گوجه فرنگی را در برنامه غذایی خود قرار دهید و سایر مایعات غنی از مواد مغذی مانند شیر، آب سبزیجات یا چای بدون شیرینی را انتخاب کنید.

وی افزود: الکترولیت های اصلی از دست رفته در تعریق، سدیم و کلرید هستند لذا اگر ورزش را با رگه های سفید روی پوست یا لکه های نمک روی لباس خود به پایان برسانید، احتمالاً مقدار زیادی سدیم در عرق خود از دست داده اید از این رو برای مقابله با این مشکل، در وعده های غذایی خود کمی نمک به غذا اضافه کنید و تنقلات نمکی مانند چوب شور، ترشی، آب سبزیجات، پنیر یا بسته های ماهی تن را انتخاب کنید و زمانیکه در گرما ورزش می کنید، بدن شما برای سوخت بیشتر به کربوهیدرات متکی است؛ خوردن منظم وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌ها در طول روز، الکترولیت‌ها و کربوهیدرات‌ها را جهت تامین انرژی، پروتئین و چربی در اختیار شما قرار می‌دهد.

وی تاکید کرد: بی تردید اینکه در فصول گرم چه خوراکی و چه مقداری را برای خوردن انتخاب می کنید، به شرایط محیط، نوع و شدت فعالیتی که انجام می دهید و همچنین ترجیحات و تجربه شخصی شما بستگی دارد.

کلیدواژه‌ها: بدن نگه بدن بدن کمک کمک آب خیار گرم فصول گرم گرما


( ۵ )

نظر شما :