بهداشت محیط
کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان تفرش: خانم عسگری
شرح وظایف و فعالیتهای واحد بهداشت محیط
1- پاسخگویی به استعلام های ادارات و اتحادیه ها
2- رسیدگی به شکایات در زمینه های مختلف بهداشتی دریافتی از طریق سامانه فوریتهای بهداشتی وزارت بهداشت و تلفن پیامگیر شبانه روزی
3- اقدامات بهداشتی اضطراری هنگام وقوع بلایای طبیعی؛
4- شرکت در طرحهای ملی و کشوری جهت هماهنگی لازم برای پیشبرد اهداف بهداشتی؛
5- تجزیه و تحلیل آمار و شاخصهای بهداشت محیط بر اساس بازدید از اماکن
6- بازدید و کنترل بهداشتی مراکز تهیه و توزیع موادغذایی و اماکن عمومی بصورت شبانه روزی وهمچنین در تعطیلات ایام نوروز در قالب بسیج سلامت نوروزی
7- طرح تشدید و بهبود وضعیت بهداشتی مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی در ساعات غیر اداری
8- تشدید بازدید در ماه مبارک رمضان
9- تشدید بازدید در ایام محرم از مساجد و تکیه ها
10- تشدید بازدید از مساجد در دهه غبار روبی مساجد
11- همکاری با شهرداری و نیروی انتظامی در برخورد با دستفروشان موادغذایی
12- کنترل بهسازی و بهداشت مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و اماکن بین راهی؛
13- کنترل آب آشامیدنی مناطق تحت پوشش از نظر میکروبی و شیمیایی و به صورت متناوب و اطمینان از سلامت آب منطقه و اعلام نتایج به ارگانهای مربوطه.
14- کلرسنجی روزانه و ثبت آن در پرونده کلرسنجی با قید مشخصات ایستگاه کلرسنجی و اعلام نتایج به شبکه بهداشت و ارگانهای مربوطه و در صورت لزوم گندزدایی آب؛
15- کنترل مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعملهای مربوطه؛
16- اجرای طرح یکنواخت سازی ماده 13 مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی و اخذ مجوز تعطیل اماکن و مراکز از شبکه بهداشت و درمان جهت تعطیلی آنها؛
17- معرفی پیشه وران به آزمایشگاه و صدور کارت معاینه پزشکی جهت آنها طبق دستورالعملهای صادره؛
18- پلمپ و جلوگیری از فعالیت مراکز و اماکن غیر بهداشتی
19- بازدید از مدارس و مراکز آموزشی و مهد کودکها؛
20- نظارت بر توزیع بهداشتی شیر مدارس
21- بازدید از استخرهای شنا و حمامهای سونا؛
22- بازدید از آزمایشگاهها، مراکز بهداشتی درمانی، مطب ها و بیمارستانها از نظر وضعیت بهداشت محیط؛
23- بازدید از پارکها، ورزشگاهها، ترمینالها و میادین میوه و تره بار،پمپ بنزین و تشکیل پرونده بهداشتی واعلام به سازمانها و مسئولین ذیربط و پیگیری تا حصول نتیجه مطلوب؛
24- بررسی کنترل فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده کننده آنها و مکاتبه با ارگانهای مربوطه؛
25- سنجش ید در نمکهای خوراکی یددار بطور روزانه و نمونه برداری از نمکهای ید دار و ارسال به آزمایشگاه؛
26- مبارزه با حشرات و جوندگان ضمن بررسی کانونهای آلوده و برآورد میزان سم مورد نیاز با توجه به میزان آلودگی و نظارت بر سم پاشی توأم با آموزشهای لازم و طعمه گذاری؛
27- مبارزه با مصرف دخانیات در اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع موادغذایی
28- بازدید از اماکن متبرکه و مساجد طبق دستورالعملها مربوطه؛
29- کنترل بهداشتی اردوگاهها و زندانها جهت ساماندهی وضعیت بهداشتی آنها؛
30- نیاز سنجی و اجرای برنامه های آموزشی
31- آموزش بهداشت جهت کلیه رده ها توام با فعالیتهای روزمره به طور چهره به چهره؛
32- آموزش بهورزان خانه های بهداشت در زمینه بهداشت محیط ومواد غذائی
33- آموزش رابطین بهداشتی که از بین مردم در سطح شهر انتخاب می شوند
34- عملیات بهداشت محیط روستاها و کمک جهت رفع معضلات بهداشتی روستاها از قبیل ساخت سرویس های بهداشتی و ...