بهداشت محیط

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان تفرش: خانم عسگری     

                                                             شرح وظایف و فعالیتهای واحد بهداشت محیط 
1- پاسخگویی به استعلام های ادارات و اتحادیه ها 
2- رسیدگی به شکایات در زمینه های مختلف بهداشتی دریافتی از طریق سامانه فوریتهای بهداشتی وزارت بهداشت و تلفن پیامگیر شبانه روزی 
3- اقدامات بهداشتی اضطراری هنگام وقوع بلایای طبیعی؛ 
4- شرکت در طرحهای ملی و کشوری جهت هماهنگی لازم برای پیشبرد اهداف بهداشتی؛ 
5- تجزیه و تحلیل آمار و شاخصهای بهداشت محیط بر اساس بازدید از اماکن 
6- بازدید و کنترل بهداشتی مراکز تهیه و توزیع موادغذایی و اماکن عمومی بصورت شبانه روزی وهمچنین در تعطیلات ایام نوروز در قالب بسیج سلامت نوروزی 
7- طرح تشدید و بهبود وضعیت بهداشتی مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی در ساعات غیر اداری 
8- تشدید بازدید در ماه مبارک رمضان 
9- تشدید بازدید در ایام محرم از مساجد و تکیه ها 
10- تشدید بازدید از مساجد در دهه غبار روبی مساجد 
11- همکاری با شهرداری و نیروی انتظامی در برخورد با دستفروشان موادغذایی
12-  کنترل بهسازی و بهداشت مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و اماکن بین راهی؛ 
13- کنترل آب آشامیدنی مناطق تحت پوشش از نظر میکروبی و شیمیایی و به صورت متناوب و اطمینان از سلامت آب منطقه و اعلام نتایج به ارگانهای مربوطه.
14- کلرسنجی روزانه و ثبت آن در پرونده کلرسنجی با قید مشخصات ایستگاه کلرسنجی و اعلام نتایج به شبکه بهداشت و ارگانهای مربوطه و در صورت لزوم گندزدایی آب؛ 
15- کنترل مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعملهای مربوطه؛ 
16- اجرای طرح یکنواخت سازی ماده 13 مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی و اخذ مجوز تعطیل اماکن و مراکز از شبکه بهداشت و درمان جهت تعطیلی آنها؛ 
17-  معرفی پیشه وران به آزمایشگاه و صدور کارت معاینه پزشکی جهت آنها طبق دستورالعملهای صادره؛ 
18- پلمپ و جلوگیری از فعالیت مراکز و اماکن غیر بهداشتی 
19-  بازدید از مدارس و مراکز آموزشی و مهد کودکها؛ 
20- نظارت بر توزیع بهداشتی شیر مدارس 
21- بازدید از استخرهای شنا و حمامهای سونا؛ 
22- بازدید از آزمایشگاهها، مراکز بهداشتی درمانی، مطب ها و بیمارستانها از نظر وضعیت بهداشت محیط؛ 
23- بازدید از پارکها، ورزشگاهها، ترمینالها و میادین میوه و تره بار،پمپ بنزین و تشکیل پرونده بهداشتی واعلام به سازمانها و مسئولین ذیربط و پیگیری تا حصول نتیجه مطلوب؛ 
24-  بررسی کنترل فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده کننده آنها و مکاتبه با ارگانهای مربوطه؛ 
25-  سنجش ید در نمکهای خوراکی یددار بطور روزانه و نمونه برداری از نمکهای ید دار و ارسال به آزمایشگاه؛ 
26- مبارزه با حشرات و جوندگان ضمن بررسی کانونهای آلوده و برآورد میزان سم مورد نیاز با توجه به میزان آلودگی و نظارت بر سم پاشی توأم با آموزشهای لازم و طعمه گذاری؛ 
27- مبارزه با مصرف دخانیات در اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع موادغذایی 
28-  بازدید از اماکن متبرکه و مساجد طبق دستورالعملها مربوطه؛ 
29- کنترل بهداشتی اردوگاهها و زندانها جهت ساماندهی وضعیت بهداشتی آنها؛ 
30- نیاز سنجی و اجرای برنامه های آموزشی 
31-  آموزش بهداشت جهت کلیه رده ها توام با فعالیتهای روزمره به طور چهره به چهره؛ 
32-  آموزش بهورزان خانه های بهداشت در زمینه بهداشت محیط ومواد غذائی 
33- آموزش رابطین بهداشتی که از بین مردم در سطح شهر انتخاب می شوند 
34- عملیات بهداشت محیط روستاها و کمک جهت رفع معضلات بهداشتی روستاها از قبیل ساخت سرویس های بهداشتی و ... 

آخرین ویرایش۱۷ اسفند ۱۳۹۷