بایدها و نبایدهای آنفلوآنزا

۰۹ آبان ۱۴۰۱ | ۰۸:۲۷ کد : ۳۰۲۴۵ اخباراصلی
تعداد بازدید:۲۵۰
چه اقداماتی تاکنون در استان مرکزی انجام شده است؟
بایدها و نبایدهای آنفلوآنزا

آنفلوانزا بیماری واگیرداری است که توسط نوعی ویروس آران‌ای یا بیماری تی ایجاد می‌شود، این بیماری باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی می‌شود که با سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی‌حالی شدید نمایان می‌شود؛ سه نوع از ویروس آنفلوانزا به نام‌های آ (A)، ب (B)، ث (C) وجود دارد.

به گزارش وب دا مرکزی، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و متولیان سلامت از زمان شیوع این موج(آنفلوانزا) و پیش از آن به فکر چاره بوده تا هم استانی های عزیز در مراجعات خود به مراکز درمانی با کمترین مشکل مواجه گردند؛ اما در این میان برخی مشکلات نظیر کمبود دارو و تخت، اجتناب ناپذیر است و برخی از آنها سرمنشاء کشوری دارند؛ اما با این حال متولیان سلامت استان تمام توان و تلاش خود را به کار گرفته و خواهند گرفت تا این بیماری را با کمترین مشکل و چالش پشت سر بگذاریم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک در این باره گفت: کادر درمانی در روزها و هفته های گذشته به خصوص هفته ای که گذشت روزها و شب های بسیار سختی را پشت سر گذاشتند ولی خوشبختانه با جلوگیری از روند افزایشی این بیماری امیدواریم در آینده شاهد نزولی شدن روند ابتلاء و مراجعات باشیم.

دکتر علیرضا امانی افزود: همچنان ضمن تشکر از مردم بابت همکاری صمیمانه با کادر درمان، از آنها می خواهیم تا همچنان پروتکل های بهداشتی و نکات ایمنی را رعایت کنند تا از این موج عبور کنیم.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک هم گفت: واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌های استان مرکزی توزیع شده و مردم می‌توانند برای تهیه آن به داروخانه‌های سطح استان مراجعه کنند.

دکتر عباس علیمرادیان افزود:  قیمت آزاد هر واحد واکسن آنفلوانزا ۲ تا پنج میلیون ریال تعیین شده و مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف و گرانفروشی با سامانه تلفنی ۱۹۰ تماس بگیرند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: کاهش تولید، کاهش واردات و افزایش مصرف از جمله دلایلی است که موجب شده اقلام دارویی و سرُم در کشور و در نتیجه در سطح استان مرکزی با کمبود مواجه شود.

دکتر رضا شجاعی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک هم گفت: استقبال عمومی برای تزریق واکسن آنفولانزاء به دلیل قیمت بالای آن، کم است و فقط کادر درمان در خطر، ملزم به تزریق آن هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز با اشاره به افزایش 20 درصدی آنفلوانزا گفت: اکنون که مدارس فعالیت حضوری دارند، دانش آموزان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، مصرف مواد غذایی مناسب و  لباس گرم از ابتلا به بیماری جلوگیری کنند.

دکتر علی علیمحمدی افزود: افراد مبتلا به این ویروس دارای علایمی مانند آبریزش بینی، تب، سرفه و به صورت ضعیف مشکلات گوارشی هستند که به مدت ۲ تا پنج روز این علایم با بیمار هست و بعد از این مدت علایم در بیمار فروکش می‌کند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان مرکزی نیز از توزیع چهار هزار و ۱۹۰ واحد واکسن آنفلوانزا در استان مرکزی خبر داد و گفت: این توزیع با اولویت در اختیار زنان باردار، بیماران با ضعف سیستم ایمنی و جانبازان شیمیایی قرار گرفته است.

دکتر عباس اسماعیلی افزود: با توجه به بازگشایی مدارس پیش بینی شده بود، امسال شدت بیماری افزایش خواهد یافت بنابراین میزان توزیع واکسن آنفلوانزا در استان نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

کلیدواژه‌ها: آنفلوانزا واکسن آنفلوانزا استان استان مرکزی بیماری واکسن پزشکی علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی پزشکی اراک


نظر شما :