-"امسال برای خودمراقبتی از سلامتیت چه قولی به خودت می دهی؟"

هفته خودمراقبتی (۲۷آبان ماه لغایت ۳آذر)

۲۴ آبان ۱۴۰۱ | ۱۲:۲۳ کد : ۳۰۶۱۸ اخبار اسلایدی
تعداد بازدید:۳۳۰
هفته خودمراقبتی (۲۷آبان ماه لغایت ۳آذر) با شعار "امسال برای خودمراقبتی از سلامتیت چه قولی به خودت می دهی؟" -"امسال برای خودمراقبتی از سلامتیت چه قولی به خودت می دهی؟" -قول سلامتی ات را بنویس و به آن عمل کن.

شعار روز جهانی خودمراقبتی در سال1401:

"امسال برای خودمراقبتی از سلامتیت چه قولی به خودت می دهی؟"

قول سلامتی ات را بنویس و به آن عمل کن.

۲۷آبان الی۳آذر ماه هفته جهانی خودمراقبتی بر تلاشگران عرصه سلامت گرامی باد.

خود آگاهی اولین گام در خودمراقبتی است. براساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، خودمراقبتی به مجموعه عملکردهایی گفته می شود که هر فردی برای حفظ سلامت جسمی و روانی، پیشگیری از ابتلا به بیماری ها و اقدامات درمانی مناسب برای بهبود سلامت خود به کار می گیرد. خودمراقبتی، عملی است که در آن، هر فردی از دانش، مهارت و توان خود به عنوان یک منبع استفاده می‌کند تا به طور مستقل از سلامت خود مراقبت کند، خودمراقبتی، گام اول سلامت است گام اول سلامت، یعنی اینکه که ما یاد بگیریم خودمان از خودمان مراقبت کنیم.  به هر حال، خودمراقبتی رفتاری است داوطلبانه، آگاهانه و هدفدار، فعالیتی است آموخته شده، حق و مسوولیتی است همگانی برای حفظ سلامت خود، خانواده و نزدیکان.

از حیطه های خود مراقبتی می توان به ارتقاء سلامت، اصلاح شیوه زندگی، پیشگیری از بیماری، ارزیابی علایم، حفظ سلامت، درمان بیماری  و توان بخشی اشاره کرد. بین ۶۵تا ۸۵درصد از مراقبت‌هایی که به سلامت ما منجر می‌شود، محصول خود مراقبتی است؛ یعنی فعالیت‌هایی که خود یا خانواده مان برای حفظ یا ارتقاء سلامت مان، پیشگیری از ابتلای مان به بیماری، درمان بیماری مان یا کاهش عوارض آن انجام می‌دهیم. بر اساس مطالعات علمی می توان ۴۰درصد کاهش مراجعه به پزشکان عمومی، ۱۷درصد کاهش مراجعه به پزشکان متخصص، ۵۰درصد کاهش مراجعه به مراکز اورژانس، ۵۰ درصد بستری در بیمارستان و ۵۰ درصد غیبت از کار را با خودمراقبتی کاهش داد .

اگرچه خود مراقبتی، فعالیتی است که مردم برای تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت خود انجام می‌دهند؛ ولی گاهی این مراقبت به فرزندان، خانواده، دوستان، همسایگان، هم محلی‌ها و همشهریان آنها نیز گسترش می یابد. بین اعضای خانواده، معمولاً مادران مهمترین نقش مراقبتی را بر عهده دارند. با توانمندسازی مادران در زمینه خودمراقبتی، می توانیم گام بلندی در راستای سلامت فرد و خانواده  برداریم.

واقعیت این است که کارهای بسیاری هستند که می‌ توانیم برای خودمان انجام دهیم تا سالم و تندرست بمانیم، هرچند که گاهی نیز ممکن است به کمک پزشکان و مشاوران حوزه سلامت نیاز داشته باشیم؛ همه ما از نقاط قوت و ضعف خود آگاهیم و این آگاهی به ما قدرتی می‌دهد که با کمک آن بتوانیم تغییراتی را در جهت سبک زندگی سالم به وجود آوریم. امروز باید از خدمات پزشکی از راه دور و آموزش از راه دور برای بهبود کیفیت زندگی مردم بیشتر استفاده شود. در شبکه بهداشت ودرمان کشور، همواره مردم محور بوده است وشاهد آن، استفاده از رابطین بهداشت، داوطلبان و سفیران سلامت است اما با اجرای برنامه "خودمراقبتی(هر خانه یک پایگاه سلامت)" مشارکت مردم، نظم جدیدی گرفت که یکی ازقوی ترین ابزارها و روش ها برای تقویت و عبور از خدمات مراقبت های بهداشتی اولیه به سمت پوشش همگانی سلامت است و با بردن خدمات سلامت به خانه های مردم یک الگوی جدید در ارائه خدمات سلامت به دنیا معرفی شد.

در حال حاضر بدون شک رفتار افراد جامعه تا حدود زیادی برای محافظت از مبتلا شدن به ویروس کرونا تاثیر گذار خواهد بود. بنا به گفته متخصصان علوم پزشکی، چند عامل اساسی می‌تواند در پیشگیری از کرونا موثر باشند از جمله حفظ فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک، شست‌وشوی مرتب دست‌ها، تهویه هوای مناسب و انجام واکسیناسیون. بنابراین خود مراقبتی عامل مهم پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا خواهد بود.

با امید به این که همه مردم کشور ما با مراقبت از سلامت خود عمری طولانی، با عزت و همراه با سلامتی و شادابی داشته باشند حتما یک نفر از اعضای خانواده خودرا که از شرایط سنی حداقل 18سال وحداقل سواد کلاس هشتم برخوردارباشد بعنوان سفیر سلامت درمراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای سلامت و خانه های بهداشت محل سکونت خود ثبت نام نمایند تا با آموزش هایی که می گیرند مراقب سلامت خود وخانواده شان باشند تا هرخانه ایرانی یک پایگاه سلامت باشد.
                                                                             واحد آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت شهرستان اراک


لینک دانلود فایل

کلید واژه ها: خود مراقبتی سلامت سفیر سلامت بهداشت اراک


نظر شما :