بهداشت تغذیه
شرح وظایف واحد بهبود تغذیه:
الف-آموزش و برنامه ریزی جهت ارتقا سطح آگاهی جامعه در زمینه تغذیه سالم
- طراحی و تهیه مطالب آموزشی مناسب برای عموم مردم در راستای اولویت های آموزشی
- اطلاع رسانی صحیح و افزایش آگاهی مردم در زمینه اصول صحیح تغذیه از طریق ارائه مطالب آموزشی در مجلات، رسانه های محلی و فصلنامه بهورز
- برگزاری جلسات توجیهی و بر قراری ارتباط با مسئولین برای کنترل تبلیغات مواد غذایی نامناسب و همچنین ارائه برنامه های آموزشی در زمینه تغذیه صحیح
- برگزاری جلسات توجیهی با مسئولین سازمان ها و ادارات مختلف جهت هماهنگی در اجرای برنامه ها ی آموزشی
- برگزاری سمینارها , جشنواره ها و کلاس های آموزشی در مجامع عمومی با همکاری مسئولین مربوطه و مشارکت مردم
-آموزش و برنامه ریزی جهت ارتقا سطح آگاهی پرسنل بهداشتی
- برگزاری دوره های مدون جهت کارکنان شاغل در سلف سرویس ها, مراکز عمومی طبخ و توزیع غذا و کلیه افرادی که به نحوی در امر طبخ و توزیع غذا در این مراکز نقش دارند با استفاده از متون آموزشی دفتر بهبود تغذیه جامعه
- مشارکت فعال در برگزاری بسیج های آموزشی همگانی و برنامه های ویژه مناسبت های مرتبط با سلامت همانند هفته سلامت، روز جهانی غذا,روز جهانی دیابت و ....
ب- برنامه های پایش و بهبود تغذیه جامعه
1- کودکان
-هماهنگی با مراکز بهداشتی به منظور معرفی کودکان واجد شرایط جهت بهره مندی از برنامه مشارکتی – حمایتی
- هماهنگی با کمیته امداد امام خمینی (ره)در خصوص معرفی کودکان دارای سوئ تغذیه و توزیع سبدهای غذایی
-دریافت آمارهای مربوط به برنامه مشارکتی - حمایتی از مراکز بهداشتی و ارسال به معاونت محترم بهداشتی
-نظارت بر حسن اجرای برنامه بهبود وضع تغذیه کودکان در مراکز بهداشتی
-بررسی وضعیت تغذیه کودکان زیر 8سال شهرستان
- اجرا و نظارت بر برنامه بهبود تغذیه روستا مهدها
-اجرای برنامه های آموزشی در زمینه تغذیه و رشد کودکان
- نظارت بر فعالیتهای پایش رشد و مراقبت اطفال جهت کاهش اختلال رشد و سوء تغذیه کودکان
- اجرا و نظارت بر برنامه مکمل یاری با فروس سولفات و قطره A+D یا قطره مولتی ویتامین در کودکان زیر 2 سال
2- مادران
-.اجرای برنامه های آموزشی در زمینه تغذیه سالم طی دوران بارداری و شیردهی
- انجام مشاوره و پیگری تغذیه ای مادران باردار و شیرده
3- جوانان و مدارس
-نیاز سنجی میزان قرص آهن مورد نیاز جهت اجرای برنامه آهن یاری
-هماهنگی با مراکز بهداشتی و اداره آموزش وپرورش در زمینه اجرای مطلوب بر نامه آهن یاری
-برگزاری کلاسهای آموزشی جهت ارتقا سطح آگاهی معلمان ،دانش آموزان و والدین مدارس دخترانه راهنمایی و متوسطه در زمینه آنمی ناشی از فقر آهن
- نظارت بر حسن اجرای برنامه شیر مدرسه ایران
4- سالمندان
برگزاری کارگاهها و کلاس های آموزشی تغذیه ای جهت سالمندان بر اساس کتب "مجموعه کتاب های بهبود شیوه زندگی"
برگزاری کارگاهها و کلاس های آموزشی تغذیه ای جهت پرسنل بهداشتی بر اساس کتب "مجموعه کتاب های بهبود شیوه زندگی"
5- اجرا و پایش برنامه پیشگیری و کنترل بیماریهای ناشی از کمبود ید
6-استخراج مشکلات تغذیه ای جامعه تحت پوشش به تفکیک گروههای فیزیولوژیک
7- بررسی دوره ای وضعیت مصرف روغن های خوراکی در شهر و روستا
8-پایش وارزیابی وضعیت اجرای برنامه های تغذیه در مراکز بهداشتی وخانه های بهداشت
9-ارسال پسخوراند بازدید از مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت به مراکزجهت تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف