۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | ۰۹:۲۴ کد : ۹۸۱۱ اخبار اصلی

رئیس محترم مرکز آموزشی پژوهشی درمانی سل و بیماریهای ریوی دکتر مسیح دانشوری

جناب آقای دکتر فریدون نوحی

ریاست محترم مرکز آموزشی، تحقیقاتی، درمانی قلب شهید رجایی

موضوع: تسریع در انجام اعمال جراحی الکتیو و پرهیزاز اجبار درانجام تست های سرولو‍ژی وپی سی آر جهت رد بیماری کرونا در افراد بی علامت وفاقد سابقه تماس

با سلام و احترام

پیرو نامه شماره 896/400 مورخ 24/01/99 در خصوص ابلاغ دستورالعمل انجام اعمال جراحی الکتیو در پاندمی ویروس Covid-19 به استحضار می رساند با عنایت به کاهش موارد بستری بیماری Covid-19 در اکثر شهرها که سبب ایجاد شرایط پایداری در سطح کشور شده است؛ ضروری است اقدامات لازم جهت از سرگیری ارائه خدمات اعمال جراحی الکتیو صورت پذیرد. لذا ضمن تاکید بر بررسی مجدد شرایط در کمیته های استانی ضروری است در چارچوب موارد ذیل اقدامات لازم بعمل آید تا خللی در مسیر ارائه خدمات ایجاد نگردد.

شرایط کلی از سر گیری اعمال جراحی الکتیو:

• از ارجاع بیماران جهت انجام تست PCR (برای Covid-19CT Scan و یا سایر اقدامات پاراکلینیک بصورت روتین قبل از اعمال جراحی اجتناب گردد و انجام موارد مذکور صرفاً جهت افراد مشکوک یا علامتدار صورت پذیرد. در صورتیکه بیمار علائمی  دلال بر احتمال کرونا ( شامل تب سرفه )و یا سابقه تماس با بیمار قطعی مبتلا  به کرونا در 14 روز یا اخیر داشته است توسط متخصصین داخلی و یا عفونی و... جهت پیگیری بعدی مشاور ه گردند .
  • رعایت فاصله اجتماعی مطلوب برای بیماران در بخش های ریکاوری ضروری می باشد.
  • ضد عفونی اتاق ها، سطوح و وسایل به روش استاندارد بعد از هر عمل الزامی است.
  • زمان بندی اعمال جراحی در جداول اتاق عمل میبایست با در نظر گرفتن زمان لازم جهت ضدعفونی بعد از هر عمل جراحی صورت گیرد.
  • انجام مشاوره های متعارف شامل بیهوشی و ....  قبل  از  بستری جهت کاهش مدت بستری و مواجهه کمتر بیماران صورت پذیرد.
  • در بیماران مشکوک میبایست تا اطمینان کامل از بهبودی بالینی و آزمایشگاهی از نظر درگیری Covid-19 اعمال الکتیو به تعویق افتد.
  • مجدداً تاکید می گردد انجام روتین هر گونه خدمات پاراکلینیک جهت رد بیماری Covid-19 در افراد بدون علامت و یا فاقد سابقه تماس با بیماران مبتلا، بدلیل تحمیل هزینه های غیر ضروری، ممنوع می باشد.
  • نظارت بر حسن اجرای شروع مجدد اعمال جراحی الکتیو در کلیه بخش های دولتی، خصوصی و عمومی غیر دولتی میبایست به نحو مقتضی توسط معاونت محترم درمان دانشگاه صورت پذیرد.

کلید واژه ها: تسریع در انجام اعمال جراحی الکتیو تست سرولوژی