همگام با بسیج ملی تغذیه؛

اهمیت تغذیه مناسب در دوران نقاهت بیماری کووید۱۹

۲۵ دی ۱۴۰۰ | ۰۷:۵۴ کد : ۲۳۲۸۶ اصلی معاونت بهداشتی
تعداد بازدید:۵۸۴
در شرایط فعلی بحران کرونا ، رعایت اصول تغذیه سالم در کنار پیروی پروتکل های بهداشتی پیشگیری و کنترل بیماری کووید-۱۹، برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مدیریت تغذیه ای در بیماری حائز اهمیت است.
اهمیت تغذیه مناسب در دوران نقاهت بیماری کووید۱۹

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان مرکزی،در شرایط فعلی بحران کرونا ،رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی گفت: رعایت اصول تغذیه سالم در کنار پیروی پروتکل های بهداشتی پیشگیری و کنترل بیماری کووید-۱۹، برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مدیریت تغذیه ای در بیماری حائز اهمیت است.

ایشان بیان کرد: در بیماری کووید۱۹ بدن درگیر فرایندهای التهابی شدید می شود و به دلیل تغیرات در فرآیند کاتابولیسم پروتئین ها، بسیاری از بیماران درجاتی از تحلیل و ضعف عضلانی را تجربه می کنند که ممکن است تا مدت ها علائمی مثل ضعف، خستگی، دردهای عضلانی و سردرد را تجربه کنند.

خانم یادگاری فرمود: در نتیجه برای بازیابی قوای جسمانی و بازیابی ذخایر از دست رفته بدن، تامین انرژی و پروتئین کافی بسیار اهمیت دارد و لازم است بیمار رژیم غذایی غنی از پروتئین و مواد غذایی آنتی اکسیدان و ضد التهاب داشته باشد.

وی متذکر شد که در این راستا توجه به ۱۴  نکته برای اجرای اصول تغذیه صحیح در دوران نقاهت کووید ۱۹ضروری است:

1.تامین مقادیر زیاد مایعات همچون آب، آب میوه تازه طبیعی (آب پرتقال، آب سیب، آب لیمو شیرین و..). و آب سبزی های تازه طبیعی(آب کرفس، آب هویج، آب گوجه فرنگی و..). ، چای کمرنگ، آب گوشت یا آب مرغ به میزان حداقل  8لیوان در روز به منظور رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی

 2.مصرف انواع غذاهای  داغ مانند سوپ سبزیجات، سوپ جو، بلغور جو دوسر و... و آش های سبک  مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات و...

 .3مصرف روزانه میوه و سبزی تازه (کاهو، کلم، سبزی خووردن و...) یا سبزیجات آبپز بصورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تامین ریزمغذی های لازم

 .4استفاده از مقدار زیاد منابع غذایی ویتامین  Aکه سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی می شود مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوه ها و سبزی های زرد و نارنجی همچون کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه ای زرد ونارنجی و قرمز ، برگ های تیره رنگ کاهو، اسفناج ، برگ چغندر ، جعفری و...

 .5استفاده از منابع غذایی ویتامین  Cبه دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن: مانند مرکبات و سبزیجات سبز رنگ مانند فلفل دلمه ای (بویژه آب تازه میوه ها و سبزی هوا) یا آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه هموراه غذا و سالاد که سبب افزایش اشتها نیز می شود.

 .6استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن، سلنیم که تقویت کننده سیستم ایمنی است مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی یا میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز (بادام، گردو، پسته، فندق و..). و خشکبار

 .7استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده  و نشاسته ای همچون برنج، سیب زمینی و نان سبوس دار حداقل در یکی ازوعده های غذایی روزانه

 .8استفاده از روغن گیاهی یا روغن نباتی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، کنجد، کلزا به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی در تهیه غذا (جز روش) سرخ کردن

 .9استفاده از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه در حد متعادل، زیاده روی در مصرف عسل نیز موجب چاقی می شود.

 .10استفاده از زردچوبه در تهیه غذا بعلت خاصیت ضد التهاب آن

 .11اضافه کردن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذاها که به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کند

 .12استفاده از زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد

 .13اضافه کردن مقداری پودر سبوس  خوراکی (برنج یا گندم) فرآوری شده و استاندارد به غذاهایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست

 .14مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده برای تامین بهتر انرژی و ریز مغذی های مورد نیاز

کلیدواژه‌ها: بسیج تغذیه سالم معاونت بهداشتی کووید 19 مرکز بهداشت استان مرکزی


نظر شما :