توسعه پایدار بدون در نظر گرفتن رویکرد کاهش خطر بلایا امکانپذیر نیست
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان مرکزی، دکتر علی علیمحمدی بیان کرد: کاهش و مدیریت بلایا و حوادث به اقداماتی نیاز دارد که از جمله این اقدامات میتوان به آموزشهای عمومی، تخصصی و فنّی اشاره کرد زیرا دولتها مسئولیت حفاظت از شهروندان و دارایی های ملّی را برعهده دارند اما از طرف دیگر کاهش خطر بلایا نیاز به مشارکت فعّال جامعه در همه سطوح دارد.
وی افزود: نقش زنان و مشارکت آنان برای مدیریت مؤثر خطر بلایا و طرّاحی، تأمین منابع و اجرای سیاستها، برنامه ها و طرحهای کاهش خطر بلایا که با توجّه به موضوع جنسیّت تهیه شده اند همچنین کودکان و جوانان عوامل تغییر هستند و باید شرایط و فضای لازم به آنها داده شود تا به کاهش خطر بلایا مطابق با قوانین، رویه های ملّی و مواد و محتوای آموزشی کمک کنند.
وی تاکید کرد: بدیهی است که ایجاد فرهنگ پیشگیری کار ساده ای نیست زیرا سرمایه گذاری که امروز انجام می شود در آینده ای دور به ثمر می نشیند.
دکتر علیمحمدی در ادامه خاطرنشان کرد: بنابراین برای ارتقاء آمادگی مردم یک جامعه لازم است قبل از وقوع مخاطره آموزش های لازم برای آمادگی وکاهش خسارت به مردم ارائه گردد؛ همچنین ظرفیت های موجود در جامعه شناسایی شده و بر اساس آن برنامه ریزی صورت گیرد و مردم بدانند که در زمان حادثه چکاری برای خود و دیگران انجام بدهند و یا به کجا مراجعه کنند.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: سازمان های مردم نهاد فارغ از هر گونه تعصب و سوء گیری می توانند نقش خود را در هر یک از فازهای چرخه مدیریت خطر بلایا ایفاء نمایند، این سازمان ها توانایی فوق العاده ای در جلب حمایت های اجتماعی دارند، یکی از مهمترین ویژگی های آنها چابکی و سرعت عمل در گسیل به منطقه تحت تأثیر و انجام ارزیابی های اولیه می باشد.
وی در پایان تاکید کرد: حضور در مدارس و ارائه آموزش های لازم در این خصوص، استفاده از ظرفیت شبکه های محلی برای اطلاع رسانی در حوزه مدیریت خطر بلایا و تغییر اقلیم، استفاده از ظرفیت شبکه های مجازی، استفاده از ظرفیت رابطین سلامت در واحدهای ارائه خدمت و تأکید بر برنامه ارزیابی و آموزش آمادگی خانوار دربرابر بلایا، انجام مصاحبه و درج آن در سایت های دانشگاه های مربوطه، برگزاری تمرین و مانور در واحدهای بهداشتی مهمترین اقداماتی است که در هفته سلامت انجام شده است.
نظر شما :