نکات قابل توجه برای پیشگیری از ابتلا در جامعه
بیماریهای مشترک انسان و حیوان از اهمیت بسیاری برخوردار هستند. این بیماریها هم از جنبه حفظ سلامت و هم از جنبه اقتصادی، جوامع را در معرض تهدید قرار میدهند.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان مرکزی، دکتر منصوری رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی گفت: از فراورده های دامی مورد تایید سازمان های مرتبط بخصوص سازمان دامپزشکی، فراورده های لبنی پاستوریزه استفاده نمایید. در مناطق روستایی در صورت مصرف فراورده های دامی به طور مناسب آن فراورده را از عوامل بیماری زا پاک نمود برای مثال شیر را حد اقل به مدت 1 دقیقه بجوشانید و گوشت کاملا پخته شده مصرف نمایید.
ایشان عنوان کرد: در مناطق روستایی از پرده مناسب برای پشت درها و توری مناسب برای پنجره ها و در بعد از ظهر ها و در طول شب از پشه بند مناسب استفاده کنید. در صورت مشاهده موش های صحرایی آن را به خانه بهداشت یا مرکز جامع سلامت گزارش نمایید و از تجمع زباله ها و نخاله ها در اطراف محل زندگی خود داری شود.
دکتر منصوری بیان نمود: دامداران در هنگام تماس با دام از لباس های مجزا استفاده کنند و پس از تماس با دام آن ها را از تن درآورند. در صورت مشاهده علایم بالینی در دام به دامپزشکی مراجعه نمایید. ذبح دام در کشتارگاه انجام شود و کارکنان کشتارگاه ها از لوازم حفاظت فردی استفاده نمایند.
رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی در پایان متذکر شد : در طی مسافرت تماس با دام و سایر حیوانات نداشته باشید. به حیوانات اهلی و در صورت مشاهده حیوانات وحشی به آن ها نزدیک نشوید. از مصرف آب چشمه یا رودخانه خودداری نمایید. در صورت مشاهده سگ های بدون صاحب به شهرداری و دهیاری اطلاع رسانی کنید و در صورت گزش توسط حیوانات سریعا به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه شود. اگر حیوان خانگی دارید به طور دوره ای برای تجویز واکسیناسیون و داروهای لازم به دامپزشکی مراجعه کنید.
نظر شما :