مقاله گرامیداشت هفته جوان

شعار امسال : سبک زندگی سالم جوانان، محور پیشرفت و تعالی جامعه
۲۷ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۰:۴۴ کد : ۴۹۵۶۸ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۶۵
مقاله گرامیداشت هفته جوان

22 بهمن ماه 1403 مصادف با 11 شعبان ، روز تولد حضرت علی اکبر و روز ملی جوان است ، تاریخ برگزاری هفته سلامت جوان 22 الی 28 اسفند ماه 1403خواهد بود. شعار انتخابی با توجه به شعار روز جهانی بهداشت و شرایط موجود، عبارت است از: سبک زندگی سالم جوانان، محور پیشرفت و تعالی جامعه"
   سنین جوانی دوران شکل گیری  بسیاری از  عادت و رفتارهای اجتماعی می باشد ، لذا مدیریت سلامت جوانان و پاسخگویی شایسته به نیازهای خاص این گروه سنی می تواند در آینده، بیشترین ارزش اقتصادی و اجتماعی را برای جامعه به همراه داشته باشد . 
با سرمایه گذاری برای ارتقاء سلامت جوانان می توان بسیاری از هزینه های مستقیم و غیرمستقیم سلامت که دنبال از دست رفتن سال های مفید زندگی به دلیل مرگ یا ناتوانی حاصل می شود، جلوگیری نمود و با تضمین سلامت ایشان، سلامت کل جامعه و نسل های آتی کشور را تامین نمود.    
مطابق با مستندات آماری سال 1390 مرکز توسعه شبکه وارتقا سلامت، مرگ ناشی از حوادث مربوط به حمل و نقل جاده ای در جنس مونث 21.79 درصد و در جنس مذکر 39.44  درصد از کل مرگ ها در ارتباط با گروه سنی 18 تا 29 سال به خود اختصاص داده است.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، کشورایران در سطح بالایی از میزان مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی قرار دارد.  کشور ایران با داشتن جمعیت کمتر از 1% جمعیت جهان، بیش از 2.5% حوادث ترافیکی دنیا را به خود اختصاص داده است. آمارها نشان می دهد که مرگ و میر ناشی از  حوادث ترافیکی در ایران 20 برابر بیشتر از میانگین جهانی است. براساس آمار تعداد کشته شدگان در اثر حوادث ترافیکی در سال 1401 در ایران هر 30 دقیقه یک نفر در این تصادفات کشته می شود. بنابراین مرگ و میر و مصدومیت های ناشی از حوادث ترافیکی یک نگرانی خاص در ایران است. یکی از مهمترین عوامل تاثیرگزار در رانندگی سن است. جوانان در سنینی 18-25 سال بیشتر در معرض سوانح و حوادث ترافیکی است. این درحالی است که افراد 18-34 سال بیشترین صدمات جسمی ناشی از حوادث ترافیکی را در بین بزرگسالان متحمل می شوند. احتمال انحرافات اجتماعی نقض قوانین، مصرف مشروبات الکلی در جوانان بیشتر است زیرا مهارت و تجربه ی کمتری در رانندگی داشته، کمتر از کمربند ایمنی استفاده می کنند، توانمندی خود را درکنترل وقایع بیشتر ارزیابی کرده و احساس خطر کمتری می کنند. بنابراین جوانان پس از گذشت چندین سال تجربه ی لازم را به دست می آورند. در رابطه با جنسیت در رانندگی در سنین جوانی نیز میزان مرگ و میر ناشی از سوانح و حوادث ترافیکی در مردان بیشتر از زنان است به طوریکه آمار در سال 95 نشان می دهد که مرگ ناشی از سوانح ترافیکی 15932 نفر بوده است که 78 درصد آن به مردان و 22 درصد به زنان اختصاص دارد. احتمال دریافت جریمه های رانندگی به علت نقض قوانین در مردان در هر سنی، بیش از خانم هاست. مردان نسبت به زنان کمتر از کمربند ایمنی استفاده می کنند و به شیوه تهاجمی تری رانندگی می کنند. اما مطالعات حاکی از آن است افراد با تحصیلات بالاتر، بیشتر از کمربند ایمنی استفاده می کنند  و به قوانین پایبندی بیشتری دارند.
بررسی های مختلف در زمینه پیشگیری از بروز حوادث نشان می دهد که بخشی از برنامه های آمادگی برای مقابله با حوادث ، برخورداری از دانش کافی درباره علل وقوع حادثه و راه های برخورد با آن است. آگاهی و عبرت از نتایج وقوع حوادث تلخ باید منجر به عکس العمل مناسب در جهت حذف زمینه بروز آن ها گردد. 
به طور کلی 4 محور اساسی در پیشگیری و مراقبت از حوادث مورد توجه قرار می گیرد: ایجاد فرهنگ ایمنی در جامعه ، رعایت استانداردهای فنی، بهداشتی و نکات ایمنی، الزام به رعایت قوانین و مقررات بهداشتی، ایمنی و آموزشی برای پیشگیری از حوادث. 
از آنجایی که تولیت امر سلامت آحاد مختلف جامعه بر عهده مرکز بهداشت گذاشته شده است، لذا مرکز بهداشت درصدد است تا از طریق مداخلات پیشگیرانه مشارکت محور در ارتباط با شایع ترین علت مرگ و میر که همان حوادث حمل و نقل می باشد با رویکرد آموزش گروه هدف 18 تا 40 سال و توانمند سازی آنان  و با تاکید بر عوامل قابل پیشگیری در حوادث ترافیکی، گام مهمی در جهت ارتقا و اعتلای سلامت این گروه سنی  دربر دارد.
پر واضح است که دست یافتن به این مهم ، جز با مشارکت سایر بخش ها، اعم از دولتی و خصوصی و شهروندان  امکان پذیر نمی باشد، نکته مهم حساس سازی مسوولین ذیربط در ارتباط با عوامل غیرفردی می باشد. بر این اساس و به منظور اجرایی نمودن بسته های آموزشی مرتبط، ضروری است تا از مشارکت سایر بخش هایی که هریک ، به نوعی داعیه سلامت و امنیت جامعه را عهده دار هستند، بهره گیری لازم انجام شود. امید است با ارائه آموز ش های مناسب بتوانیم آگاهی سرمایه های عظیم کشور را نسبت به شیوع حوادث حمل و نقل و راه های پیشگیری از آن ارتقا بخشیم و با تغییر رفتار جوانان عزیز، زمینه ی اعتلای سلامت آنان را بیش از پیش فراهم نماییم. در این راستا در کلیه پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت سطح شهر و روستا، مراقبت های اولیه بهداشتی آموزش های مبتنی بر سوانح و حوادث جاده ای و  مهارت های زندگی و .... جهت عموم مردم از جمله جوانان به صورت رایگان برگزار می گردد. . جوانان عزیز می توانند با مراجعه به پایگاه ها و مراکز خدمات جامع سلامت از وضعیت سلامت خود وچگونگی دریافت آموزش های مذکور آگاه شوند.
                                                                  
 


لینک دانلود فایل

کلیدواژه‌ها: بنر هفته جوان


( ۱ )

نظر شما :