تغذیه با شیر مادر از دیدگاه اسلام
اهمیت تغذیه با شیر مادر در دین مبین اسلام : شیر دادن عبادت است.
• مطالب مهمی در مورد تغذیه با شیرمادر و احکام آن ، حدود 14 قرن پیش در قرآن کریم و روایات پیامبر ا کرم (ص) و معصومین
( علیهم السلام ) و نیز کتب فقهی که مطابق با توصیه ها و علم روز می باشد، بیان شده است.
•شیر مادر بویژه آغوزحق نوزاد و اولین تغذیه حلال و طیب از مائده الهی برای شیرخواران است. در قرآن کریم در 8 آیه مستقیما بحث شیر مادر مطرح شده که مهمترین آنها آیه 233 سوره بقره است . طبق این آیه: مادرانی که می خواهند به نحو کامل به فرزندان خود شیر دهند، لازم است 2 سال تمام آنها را از پستان خود شیر دهند.
•همچنین در این آیه برای والدات حق حضانت، حق دوجانبه شیر دادن ) هم براى رعایت حال فرزند و هم مادر(، حق رعایت عواطف مادر، بهره مند شدن از فواید و آثار فیزیولوژیک شیر دادن ذکر شده است.
•حضرت امام جعفرصادق(ع) می فرماید: حد واجب شیر دادن 21 ماه است و آنچه از آن کم شود به کودک ستم شده است و ا گر اراده اتمام دوران شیردهی را دارد دو سال کامل مطلوب است . زن در دوران بارداری ، زایمان ، شیر دادن ، اجر مجاهد در راه خدا را دارد و ا گر در این زمان از دنیا برود برای او اجر شهید است.
•حضرت رسول ا کرم( ص) می فرماید : بیدار شدن مادر و شیر دادن او در شب ، ثواب و اجری دارد و برای هر جرعه شیری که می دهد ، پاداش او معادل است با آنکه هفتاد بنده را در راه خدا آزاد کرده است . خداوند متعال روزی کودک را به تناسب نیاز هر روز وی، روزی متناسب آن روز او را مقرر فرموده است
نظر شما :