جلسه دوره ای دانش آموختگان بهداشت حرفه ای دلیجان برگزار شد

۱۰ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۰:۰۱ کد : ۷۴۸۱ اخبار اصلی
جلسه دوره ای دانش آموختگان بهداشت حرفه ای دلیجان برگزار شد

سومین جلسه دانش آموختگان بهداشت حرفه ای کارخانجات دلیجان راس ساعت 9 صبح مورخه 1398/11/8 در سالن اجتماعات شبکه بهداشت برگزار شد.
     به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان دلیجان در ابتدای جلسه رضاکیان کارشناس بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت علت اصلی برگزاری جلسه را  نامه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک مبنی بر لزوم برگزاری کلاس آموزشی با موضوع بسیج ملی تغذیه عنوان کرد.
     وی با توجه به نزدیکی هفته ملی مبارزه با سرطان، عوامل سرطانزای شغلی را در دلیجان شامل قیر(سرطان زای احتمالی)، سیلیس، تالک، سرب ، فرمالین و اسید سولفوریک، اشعه خورشید و بنزن موجود در بنزین بطور مختصر توضیح داد.
کیان گفت: در کارخانجات بین 20 تا 49 نفر تعدادی بهگر آموزش دیده اند و باید از حضور آنها برای اموری مانند نظارت بر تاسیسات و تسهیلات بهداشتی کارگاه استفاده نمود.
     سپس غلامرضا محمودی مسئول واحد مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت لوح فشرده حاوه فیلم های آموزشی در زمینه پیشگیری از سرطان را بین حاضرین توزیع نموده و سرطان را یک بیماری قابل پیشگیری و درمان بر شمرد.
     در ادامه عباس رضایی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت تغذیه سالم گفت: در آلودگی هوا بویژه در محیط های که سرب وجود دارد مصرف سیب و شیر کم چرب برای کاهش جذب سرب در بدن موثر است.
     رضایی تاکید کرد از هر گروه غذایی باید بهترین  انتخاب شود. برای مثال باید از نان ها ی سبوس دارمانند سنگک بجای نان های بدون سبوس مانند لواش، شیر کم چرب بجای شیر پرچرب و روغن های مایع گیاهی مثل زیتون بجای روغن جامد استفاده شود.
     در پایان رضا کیان گفت:  در چند سال گذشته در بسیاری از کارخانجات عوامل زیان آور بیش از حد مجاز وجود داشته و مدیران به تحویل وسایل حفاظت فردی و ارائه آموزش ها اکتفا کرده اند. با توجه به نامه مرکز بهداشت استان مبنی براجرای نص صریح قانون بصورت  ارسال نامه اعلام نواقص، اخطاریه  و سپس اقدام قانونی، از این به بعد وجود عامل زیان آور بیش از حد مجاز منجر به استفاده از اهرم قانونی خواهد شد.