شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای سال ۲۰۲۱

۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۰۹:۵۶ کد : ۱۶۸۶۱ اخبار اسلایدی
تعداد بازدید:۵۱۳
«پیش بینی، آمادگی و مقابله با بحران با سرمایه گذاری مقاوم در سیستم های OSH»

 unprecedented challenges in relation to the virus and the many effects it has had on the world of work. The World Day for Safety and Health at Work will focus on strategies to strengthen national occupational safety and health (OSH) systems to build resilience, in order to face crises now and in the future, drawing on lessons learned and experiences from the world of work.

سازمان جهانی کار (ILO) به رسم سال های گذشته، در مورخ 28 آوریل (روز جهانی ایمنی و سلامت کار) شعار جهانی این روز را به صورت رسمی منتشر نمود. شعار امسال با توجه به بحران همه گیری ویروس کرونا و تحت تاثیر قرار دادن سیستم های مدیریت ایمنی و سلامت کار در بسیاری از صنایع کشورهای دنیا، به این موضوع مهم اختصاص یافت. پاندمی ویروس کووید-19 منجر شده است تا دولت ها، کارفرمایان، شاغلین و عموم مردم با چالش های بی سابقه ای در ارتباط با این ویروس روبرو شوند که این امر تاثیراتی را در دنیای کار به همراه داشته است.

شعار روز جهانی ایمنی و سلامت کار بر استراتژی های تقویت کننده سیستم های مدیریتی ایمنی و سلامت کار در کشورهای مختلف به منظور ایجاد تاب آوری و مقابله با بحران پاندمی کرونا ویروس در حال حاضر و آینده بر اساس تجارب گذشته در دنیای کار تمرکز دارد.

TYPE:    Campaign
WHEN:    28 April 2021
WHERE:    ILO HQ – Geneva
CONTACT(S):    Manal Azzi (azzi@ilo.org); SafeDay Team (safeday@ilo.org)
Since emerging as a global crisis in early 2020, the COVID-19 pandemic has had profound impacts everywhere. The pandemic has touched nearly every aspect of the world of work, from the risk of transmission of the virus in workplaces, to occupational safety and health (OSH) risks that have emerged as a result of measures to mitigate the spread of the virus. Shifts to new forms of working arrangements, such as the widespread reliance on teleworking, have, for example, presented many opportunities for workers but also posed potential OSH risks, including psychosocial risks and violence in particular.

از زمان ظهور بحران جهانی در اوایل سال 2020، بیماری همه گیر COVID-19 تأثیرات عمیقی در همه جا داشته است. همه گیری تقریباً همه جنبه های دنیای کار را تحت تأثیر قرار داده است، از خطر انتقال ویروس در محیط های کار، تا خطرات ایمنی و بهداشت شغلی (OSH) که در نتیجه اقداماتی برای کاهش انتشار ویروس انجام شده است. شیوه های جدید کار کردن، مانند اتکای گسترده به کار از راه دور، فرصت های زیادی را برای کارگران فراهم کرده است، اما این شیوه کار کردن همچنین خطرات بالقوه OSH، از جمله خطرات روانی – اجتماعی و به ویژه خشونت را به همراه داشته است.

از زمان شروع بحران همه گیری ویروس کرونا در اوایل سال 2020، پاندمی کووید-19 در همه عرصه ها تاثیراتی را به همراه داشته است. ویروس کووید-19 تقریبا همه جنبه های دنیای کار را تحت تاثیر قرار داده است، اعم از انتقال و شیوع کرونا ویروس در محیط های کاری تا کلیه اقدامات کنترلی کاهنده شیوع کرونا ویروس که در نتیجه مدیریت ریسک های ایمنی و سلامت شغلی اجرایی شده اند. همچنین کرونا ویروس باعث شده است که شکل ظاهری مشاغل به طور کلی دستخوش تغییراتی همچون دورکاری یا کار در خانه شود و بعلاوه، فرصت های شغلی بسیاری را در این دوران پاندمی فراهم آورد
(کسب و کارهای اینترنتی). اما از طرفی ریسک های ایمنی و سلامت شغلی بالقوه ای هم ایجاد شد که از آن جمله می توان به ریسک های روانشناختی و ایجاد خشونت اشاره نمود.

The World Day for Safety and Health at Work 2021 focuses on leveraging the elements of an OSH system as set out in the Promotional Framework for Occupational Safety and Health Convention, 2006 (No. 187). The world day report examines how the current crisis demonstrates the importance of strengthening these OSH systems, including occupational health services, at both the national and undertaking level.

The ILO will take this opportunity to raise awareness and stimulate dialogue on the importance of creating and investing in resilient OSH systems, drawing on both regional and country examples in mitigating and preventing the Spread of COVID-19 at the workplace.

شعار روز جهانی ایمنی و سلامت کار در سال 2021 بر استفاده ابزاری از عناصر سیستم های مدیریت ایمنی و سلامت کار در یک غالب تبلیغاتی برای کنوانسیون ایمنی و سلامت شغلی سال 2006 (شماره 187) تمرکز دارد. گزارش های جهانی نشان می دهند که چگونه بحران پاندمی کرونا ویروس، اهمیت و ضرورت تقویت سیستم های ایمنی و سلامت کار، اعم از خدمات سلامت شغلی را تضعیف کرده است.

سازمان جهانی کار از فرصت پیش آمده استفاده می کند تا آگاهی همگانی را در این زمینه بهبود بخشد و زمینه را جهت انجام گفتگوها من باب اهمیت و ضرورت ایجاد و سرمایه گذاری در تاب آوری سیستم های مدیریت ایمنی و سلامت کار به منظور پیشگیری از شیوه ویروس کووید-19 در محیط های کاری، ایجاد نماید.

پوستر روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای سال 2021

شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای سال 2021

بیانیه سازمان جهانی کار

«پاندمی کووید-۱۹، دولت‌ها، کارفرمایان، کارکنان و عموم مردم را به رویارویی با چالش‌های بی‌سابقه‌ای در ارتباط با ویروس و اثرات بی‌شمار آن بر دنیای کار سوق داده‌ است. روز جهانی ایمنی و بهداشت در محیط کار سال ۲۰۲۱ بر روی استراتژی‌های توانمندسازی سیستم‌های ملی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، جهت ایجاد تاب‌آوری برای مقابله با بحران‌های امروز و فردا با بهره‌گیری از آموخته‌ها و تجارب دنیای کار، متمرکز خواهد بود.

از آن هنگام که پاندمی کووید-۱۹ در اوایل سال ۲۰۲۰ به عنوان یک بحران جهانی پدیدار گشت، تاثیرات عمیقی را در تمامی زمینه‌ها بر جای گذاشت. این پاندمی تقریبا تمامی ابعاد دنیای کار را تحت تاثیر خود قرار داده‌ است: از ریسک انتقال ویروس در محیط های کاری تا ریسک‌های جدیدی که بر اثر تدابیر کاهش شیوع ویروس ایجاد شده‌اند. انتقال به صورت‌های جدید کاری مانند تکیه گسترده بر دورکاری موقعیت‌های جدیدی را برای کارکنان به ارمغان آورده‌ است، با این حال این موقعیت‌ها ریسک‌های جدیدی مانند ریسک‌های روانی-اجتماعی یا افزایش خشونت را در بر داشته‌ است.

روز جهانی ایمنی و بهداشت در محیط کار ۲۰۲۱، بر استفاده از عناصر سیستم‌های OSH همان‌ گونه که در کنوانسیون «چارچوب ترفیعی برای ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» (سال ۲۰۰۶ شماره ۱۸۷) اشاره شده‌ است، تمرکز خواهد کرد. گزارش روز جهانی بررسی می‌کند که چگونه بحران فعلی، اهمیت تقویت این سیستم های OSH (مانند خدمات سلامت شغلی) را در سطح ملی و کسب و کارها نشان می‌دهد.

سازمان جهانی کار از این فرصت برای افزایش آگاهی و ترغیب به گفت‌و‌گو در رابطه با اهمیت ایجاد و سرمایه‌گذاری در سیستم‌های تاب‌آور OSH همراه با بیان مثال‌های منطقه‌ای و کشوری جهت جلوگیری از شیوع کووید-۱۹ در محیط کار، استفاده خواهد کرد.»

با توجه به رهنمودها و شعار سال ۱۴۰۰ رهبر معظم انقلاب با عنوان “تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها “و نیز کلید اصلی در بیانیه سازمان جهانی کار در روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای سال۲۰۲۱ با عبارت “روز جهانی ایمنی و بهداشت در محیط کار سال ۲۰۲۱ بر روی استراتژی‌های توانمندسازی سیستم‌های ملی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، جهت ایجاد تاب‌آوری برای مقابله با بحران‌های امروز و فردا”، انجمن متخصصین بهداشت حرفه ای کشور ، شعار منتخب بومی سازی شده روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای سال ۱۴۰۰ را بدین صورت اعلام می‌دارد: “رفع موانع در توانمندسازی سیستم های ایمنی و بهداشت حرفه‌ای کشور با هدف تقویت تاب آوری در مقابله با بحران های امروز و فردا”

 

روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات


نظر شما :