ابتلای ۳۱۱۴ نفر به دیابت در محلات
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان محلات، مهندس مسعود مظلومی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات در گفتوگو با خبرنگار فارس در محلات اظهار کرد: در شهرستان محلات ۳ هزار و ۱۱۴ نفر شامل یک هزار و ۲۲۵ آقا و یک هزار و ۸۸۹ نفر خانم به دیابت مبتلا هستند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات ادامه داد: در سامانه سیب وزارت بهداشت، کوچکترین فرد مبتلا به دیابت ۳ ساله و بزرگترین شخص مبتلا، ۹۷ساله است.وی با اشاره به آغاز هفته ملی دیابت از ۱۹ تا ۲۵ آبان با شعار «با دیابت، خوب زندگی کنیم»، افزود: دیابت یک بیماری متابولیک همراه با افزایش قند خون است که علائمی از جمله ضعف، خستگی، بیحالی، تاری دید، پرادراری، پرخوری و در مواردی هم کاهش وزن را به همراه دارد و در برخی موارد بیماری نیز علائمی ندارد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات بیان کرد: تغذیه و سبک زندگی سالم، کاهش وزن و استرس و عدم مصرف دخانیات در پیشگیری از ابتلا به این بیماری مؤثر باست. از عوارض بیماری میتوان به نارسایی کلیه، اختلال در عملکرد قلب، سکتهها، اختلالات بینایی، زخم پای دیابتی و قطع عضو اشاره کرد.
مهندس مظلومی با بیان اینکه دیابت خاموش فاقد علائم است، تصریح کرد: برخی از علائم دیابت مانند خستگی، تشنگی و گرسنگی غیرمعمول، کاهش وزن نامتعارف و تکرر ادرار را نباید نادیده گرفت، دیابت خاموش میتواند از هر نوع دیابت باشد ولی معمولاً از نوع ۲ است، اگر علائم دیابت بهموقع تشخیص داده و درمان نشود، موجب آسیبزدن به اندامهای اصلی و مهم بدن از قبیل چشم، قلب و کلیهها میشود.
وی گفت: پیش دیابت یا پره دیابت حالتی است که در آن قند خون از میزان طبیعی بیشتر میشود اما در محدوده دیابتیک نیست، اگر پیش دیابت بهدرستی کنترل و درمان نشود به بیماری دیابت نوع ۲ تبدیل خواهد شد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات با بیان اینکه پیش دیابت علائمی ندارد، اظهار کرد: آزمایش قند خون به ویژه در مواردی که ریسک بیماری بالا است باید جدی گرفته شود. کاهش وزن، ورزش منظم و سالم خواری از جمله اقداماتی هستند که میتوانند اثر پیش دیابت را معکوس کرده و از ابتلا به دیابت نوع ۲ پیشگیری کنند.
مهندس مظلومی ادامه داد: در حال حاضر هنوز درمان قطعی برای دیابت خاموش نوع ۱ وجود ندارد و اقدامات درمانی به منظور کنترل میزان قند مصرفی در خون با استفاده از انسولین، رژیم غذایی و سبک زندگی است تا از بروز عوارض احتمالی جلوگیری شود.
وی افزود: برای درمان دیابت خاموش نوع ۲ باید میزان قند خون را کنترل کرد تا ریسک عوارض دیابت را به حداقل رساند. در مواجهه با دیابت خاموش بیشتر باید به دنبال روشهای کنترل بیماری بود چراکه این بیماری درمان قطعی نداشته و صرفا با انتخاب سبک زندگی سالم و مصرف داروها میتوان بیماری را کنترل کرد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات تصریح کرد: برخی اقدامات به منظور کنترل و درمان دیابت خاموش شامل رژیم غذایی سالمخواری، انجام فعالیتهای ورزشی بهصورت منظم جهت حفظ تناسباندام و وزن مناسب، مصرف داروهای حاوی انسولین و کنترل فشار خون با حذف دخانیات است.
مهندس مظلومی گفت: شهروندان بالای ۳۰ سال میتوانند با مراجعه به کلیه مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاههای سلامت شهرستان محلات، قند و چربی خود را به صورت رایگان بررسی کنند.