واحد بهداشت محیط

تعداد بازدید:۹۵۱

 مسئول واحد : مهندس نورالله سلیمی

کارشناسان واحد: مهندس مریم جلائی

                     مهندس محمد سعادت اکبری

                     مهندس فاطمه اصغری

                     مهندس راضیه گودرزی

                     مهندس خدیجه آقامحمدی

                     مهندس زهرا میرزایی

تعریف بهداشت محیط : کنترل عواملی از محیط که بنحوی در رفاه و سلامتی بدنی روانی واجتماعی انسان تاثیر دارند . 

شرح وظایف واحد بهداشت محیط:

  1. بازرسی ونظارت بر مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و اماکن بین راهی؛
  2. نمونه برداری آب آشامیدنی مناطق تحت پوشش از نظر میکروبی, شیمیایی؛ به صورت متناوب و اطمینان از سلامت آب منطقه و اعلام نتایج به ارگانهای مربوطه؛
  3. کلرسنجی روزانه و ثبت آن در پرونده کلرسنجی با قید مشخصات ایستگاه کلرسنجی و اعلام نتایج به ارگانهای مربوطه و در صورت لزوم آموزش گندزدایی آب؛
  4. کنترل مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه معاونت غذا و دارو
  5. توقیف و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعملهای مربوطه؛
  6. معرفی پیشه وران به دفاتر پیشخوان دولت و آزمایشگاهها جهت صدور کارت معاینه پزشکی , طبق دستورالعملهای صادره؛
  7. بازدید از مدارس, مراکز آموزشی و مهد کودکها؛
  8. بازدید از مراکز جامع سلامت شهری و روستایی, کلینیک و بیمارستان از نظر وضعیت بهداشت محیط؛
  9. بازدید از پارکها و ورزشگاهها و ترمینالها و تشکیل پرونده بهداشتی واعلام به سازمانها و مسئولین زیربط و پیگیری تا حصول نتیجه مطلوب؛
  10. بررسی کنترل فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده کننده آنها و مکاتبه با ارگانهای مربوطه؛
  11. رسیدگی به شکایات مردمی بصورت تلفنی و گزارشات سامانه 190در زمینه های بهداشت محیط؛
  12. . مبارزه با حشرات و جوندگان
  13. اقدامات اضطراری هنگام وقوع بلایای طبیعی؛
  14. بازدید از اماکن متبرکه و مساجد طبق دستورالعملها مربوطه؛
  15. بازدید از جایگاههای پمپ بنزین و پیگیری نواقص مربوطه؛
  16. کنترل بهداشتی مراکز نظامی و انتظامی و نظارت بر وضعیت بهداشت محیط آنها؛
  17. آموزش بهداشت جهت کلیه رده ها توام با فعالیتهای روزمره به طور چهره به چهره؛
  18.  نظارت بر دفع بهداشتی زباله در مناطق شهری و روستایی ؛
  19. نظارت بر احداث و بهسازی توالت خانوار های روستایی؛
  20. نظارت بر فعالیت بهورزان در مورد کنترل کیفیت بهداشتی آب آشامیدنی، بهسازی ( محیط روستا، منابع آب مثل چاه و چشمه، آبریزگاهها و ... ) مرکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی، بهداشت محیط منازل جلب مشارکت همگانی در جمع آوری و دفع بهداشتی زباله و فضولات و کنترل کیفیت مواد غذایی و آموزش موازین بهداشت محیط و .... و گزارش نتایج به مقامات ذیربط؛
  21. اجرای طرح توسعه و تشدید مواد غذایی در قالب طرح ضربت؛
  22. اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی؛
  23. نظارت و ساماندهی تیم های نظارتی در قالب طرح شهید حاج قاسم سلیمانی
  24. معرفی متخلفین بهداشتی به مراجع قضایی
  25. تعطیل نمودن و پلمپ مراکز مواد غذایی واماکن عمومی متخلف
  26. گشت مشترک با ادارات و سازمانها از مراکز مواد غذایی و اماکن عمومی
  27. جمع آوری اطلاعات و آمار مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی، آب آشامیدنی و تأسیسات آب و فاضلاب و ... و تکمیل فرمهای مربوطه؛
  28. تجزیه و تحلیل آمار و شاخصهای بهداشت محیط.
  29. پیگیری موارد کووید مثبت و آموزش در خصوص نحوه گند زدایی و ضدعفونی موارد مشکوک در منازل و تحویل محلول گندزدا
  30. نظارت بردفن بهداشتی اجساد مبتلا و یا مشکوک به کووید19
  31. کنترل مراکز و اماکن از نظرممنوعیت استعمال و عرضه دخانیات به ویژه قلیان و برخورد قانونی لازم و پلمپ واحد های متخلف
  32. نظارت بر نحوه گندزدایی اماکن عمومی توسط شهرداران، بخشداران، دهیاران و بسیج جامعه سازندگی
  33. نظارت بر نحوه گندزدایی مراکز جامع سلامت و خانه های بهداشت تحت پوشش

 

 

آخرین ویرایش۱۴ بهمن ۱۳۹۹