پیام تبریک معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی بمناسبت روز بهورز، ۱۱ شهریور ماه

۱۱ شهریور ۱۳۹۹ | ۲۳:۳۹ کد : ۱۱۵۰۴ اصلی معاونت بهداشتی
فعالان و تلاشگران گمنام عرصه سلامت، شاید بهترین توصیفی باشد که می‌توان از بهورزان ارائه داد و این فعالان گمنام در خط مقدم مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا رسالتی سنگین، خطیر و مهم برعهده دارند.

دکتر نظری معاون بهداشتی و رییس مرکز بهداشت استان در پیامی دوازدهم شهریور روز بهورز را به بهورزان پرتلاش دانشگاه علوم پزشکی اراک تبریک گفت. متن پیام بدین شرح می باشد.

توسعه سلامت در روستاها و درخشش چشمگیر موفقیت های نظام سلامت در عرصه بین المللی مرهون تلاش های خستگی ناپذیر انسان هایی است که عاشقانه و مخلصانه در ارائه خدمات پیشگیری از تهدیدات سلامتی برای یکایک آحاد جامعه روستایی در دورافتاده ترین مناطق جغرافیایی کشور تلاش می کنند.

نقش و جایگاه بهورز و خانه‌های بهداشت در بسیج ملی مقابله با کرونا به خصوص در سطوح مختلف غربالگری مشخص است. نگاهی به خدمات بهورزان نشان می‌دهد که حرفه بهورزی از مصادیق ایثار و از خودگذشتگی است، انسان‌های فداکاری که در روستاها و مناطق محروم در کنار مردم هستند، تا سلامت آنها به خطر نیفتد. خانه های بهداشت نخستین محل دسترسی مردم درروستاها در حوزه بهداشت و سلامت به شمار می‌روند و نقشی مهمی را در سلامت جامعه عهده‌دار هستند.

بهورزان از ابتدای بروز ویروس کرونا مطابق دستورالعمل، مردم روستا را به مراکز خدمات جامع سلامت روستایی برای ویزیت معرفی کرده و نیز آموزش‌های لازم را به بیماران احتمالی و تمام افراد خانواده و عزیزانی که با ایشان برخورد داشته‌اند، ارائه می دهند

بهورزان نخستین کسانی هستند که در معرض تهدید ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند، آموزش همگانی در خصوص بیماری کووید ۱۹ در سطح روستاهای تحت پوشش، اجرای غربالگری و بیماریابی، مشارکت در برنامه‌های ستاد گسترش شبکه‌ و مراکز تحت پوشش دانشگاه و همکاری با آنها در طرح های احتمالی در ساعات غیر اداری از جمله تلاش های بهورزان در روزهای کرونایی بوده است.

هم اینک بهورزان نقش اصلی را در مهار و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا برعهده دارند و این روزها در قاب رسانه‌ها و در سطح جامعه بهورزانی که در مراکز خدمات جامع سلامت  شهری و روستایی رسالت مهمی را برعهده دارند کمتر دیده می‌شوند و این نقش به خوبی به مردم معرفی نشده است.

فرا رسیدن 12 شهریور که در تقویم سلامت به پاس گرامیداشت فعالیت های ارزنده سربازان خط اول ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به آحادمردم شریف روستایی کشور،به نام روز بهورز نامگذاری شده است فرصتی برای تقدیر از زحمات این قشر شایسته و پر تلاش می باشد.همکاران گرانقدر بهورز ؛ بر دستان پر مهرتان که سلامتی ،این موهبت الهی را به بندگان خدا عرضه می کند بوسه زده و از درگاه خداوند متعال توفیق روزافزونتان را خواهانم.

کلید واژه ها: تلاشگران گمنام بهورزان خانه های بهداشت