معاونت بهداشتی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک

راهکارهای تغذیه ای در آلودگی هوا

۲۴ دی ۱۳۹۹ | ۱۶:۰۳ کد : ۱۴۵۶۵ اصلی معاونت بهداشتی
تعداد بازدید:۴۴۴
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک چند راهکار تغذیه ای در روزهای آلوده توصیه کرد.
راهکارهای تغذیه ای در آلودگی هوا

به گزارش روابط عمومی، دکتر علی علیمحمدی گفت: تغذیه صحیح به معنی مصرف مواد غذایی گران قیمت نیست؛ با استفاده از جایگزین های مواد غذایی می توان تغذیه ای صحیح و متناسب با اقتصاد خانواده داشت.

وی افزود: برای تقویت سیستم ایمنی بدن به اندازه کافی از منابع پروتئینی و ریزمغذی ها استفاده کنید.

وی تاکید کرد: منابع غذایی حاوی ویتامین E از جمله گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز را می توان جزء یکی از بهترین های تغذیه مناسب در هنگام آلودگی هوا دانست.

وی عنوان کرد: به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی قوی در این ویتامین ها در روزهای آلوده باید بیشتر مصرف شوند.

دکتر علیمحمدی ضمن اشاره به اینکه مصرف شیر و لبنیات در روزهای آلوده توصیه می شود، خاطرنشان کرد: لبنیات برای از میان بردن آثار ذرات معلق موجود در هوا مفید است؛ اما تاثیری بر بهبود مسمومیت‌ ناشی از آلاینده‌ها همچون سردرد، تهوع، سرگیجه، تنگی نفس و ... ندارد و تنها راه درمان، دریافت اکسیژن است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک، روغن زیتون، محصولات گیاهی تازه و میوه ها، دانه فلاکسید، بذرک یا تخم کتان، سیر و پیاز، ماهی‌های بخارپز، سس یا رب گوجه فرنگی، آب انار، چای سبز، چای سفید و قهوه و بروکلی و جوانه های آن را می توان جزء  تغذیه های مناسب آلودگی هوا دانست.

وی با اشاره به اینکه در هنگام بروز پدیده آلودگی هوا، هر خوراکی که خاصیت اکسیدانی داشته باشد، می تواند آسیب های وارده را تشدید نماید، گفت: مصرف غذاهای پر چرب بخصوص چربی های اشباع، غذاهای پر پروتئین، فست فودها (غذاهای آماده) و مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده مثل چیپس، پفک و انواع کنسرو در روزهای آلوده به هیچ وجه توصیه نمی شود.

کلیدواژه‌ها: ریز مغذی ها آنتی اکسیدان معاون بهداشتی


نظر شما :