پایان فاز عملیاتی هشتمین دور پیمایش کشوری بررسی عوامل خطر بیماری های غیرواگیر در دانشگاه علوم پزشکی اراک در تاریخ ۲۵ اسفند ماه سال ۱۳۹۹

۲۸ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۴:۰۵ کد : ۱۶۰۰۳ اصلی معاونت بهداشتی
پیمایش ملی بررسی عوامل خطر بیماری های غیرواگیر در سال ۱۳۹۹ هشتمین دوراز برگزاری طرح در کشور می باشد.این دوره از بررسی های نظام مراقبت عوامل خطر بیماری های غیرواگیر به صورت کشوری بوده و روش نمونه گیری به گونه ای است که برآوردهای کارا وموثر از میزان های شیوع عوامل خطر بیماری های غیرواگیر به تفکیک گروه های سنی وجنسی در سطح کشور را ارائه نماید.

دکتر علیمحمدی گفت : پیمایش ملی بررسی عوامل خطر بیماری های غیرواگیر در سال 1399 هشتمین دوراز برگزاری طرح در کشور می باشد.این دوره از بررسی های نظام مراقبت عوامل خطر بیماری های غیرواگیر به صورت کشوری بوده و روش نمونه گیری به گونه ای است که برآوردهای کارا وموثر از میزان های شیوع عوامل خطر بیماری های غیرواگیر به تفکیک گروه های سنی و جنسی در سطح کشور را ارائه نماید.

ایشان بیان کرد: اهداف این پیمایش تعیین شیوع عوامل خطر اصلی قابل مداخله بیماری های غیرواگیر در ایران در سطح ملی واستانی شامل استعمال دخانیات ، تغذیه ناسالم، کم تحرکی بدنی، سابقه فشارخون بالا، اضافه وزن وچاقی، سابقه دیابت، سابقه کلسترول تام بالا، سابقه بیماری های قلبی وعروقی، سابقه سایر بیماری های دارای اهمیت ، مصرف الکل وحوادث به تفکیک گروه های سنی وجنسی و تعیین روند عوامل خطراصلی قابل مداخله بیماری های غیرواگیر در ایران به تفکیک گروه های سنی وجنسی در صورت اجرای سالانه برنامه می باشد.

معاون بهداشتی عنوان کرد: جامعه هدف مطالعه در این پیمایش  کلیه افراد 18 سال وبیشتر جمعیت ایرانی وبازه زمانی اجرای آن در دانشگاه علوم پزشکی اراک 18 بهمن ماه تا 25 اسفند ماه سال 1399 بوده است .در محاسبه حجم نمونه به منظور برآورد میزان های شیوع عوامل خطر بیماری های غیرواگیر کشور در سال 1399 روند کار به نحوی اتخاذ گردیده تا حجم نمونه انتخابی از هر استان به نسبت جمعیت آن استان لحاظ گردد از طرف دیگر امکان برآورد شیوع عوامل خطر استانی نیز امکان پذیر باشد.

وی تاکید کرد: دراین دوراز پیمایش  468 نفر از جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اراک با 52 خوشه (40 خوشه از جمعیت ساکن مناطق شهری بالغ بر 360 نفر و12 خوشه از جمعیت مناطق روستایی بالغ بر 108 نفر در گروه سنی 18 سال وبیشتر در شهرستان های اراک،آشتیان،تفرش ،دلیجان،شازند،کمیجان،محلات،خنداب وفراهان تحت مطالعه وبررسی قرار گرفتند.

رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی تصریح کرد: شاخص های اختصاصی پیمایش بر اساس پنل نظارت از شروع برنامه (18 بهمن ماه تا 25 اسفند ماه سال 1399) :

- شاخص شروع پرسشگری دانشگاه بر اساس جدول پیشرفت لحظه ای پرسشگری خوشه ها :درصد خوشه ثبت شده  100 درصد

- شاخص شروع پرسشگری در شهرستان های احتصاص یافته به دانشگاه علوم پزشکی اراک بر اساس جدول شروع پرسشگری : 100 درصد

- شاخص پیشرفت سنجش های جسمانی دانشگاه بر اساس جدول پیشرفت سنجش های جسمانی : (خوشه تکمیل شده 99.79 درصد و خوشه تکمیل نشده  0.21 درصد)

- شاخص وضعیت لحظه ای درصد ناپاسخی در دانشگاه علوم پزشکی اراک :(مایل به همکاری 99.79 درصد و در حال پیگیری 0.21 درصد)

- تعداد نمونه های ارسال شده از 21 بهمن ماه تا 25 اسفند ماه سال 1399:(399 مورد)

- شاخص درصد پوشش گام 3 : (94 درصد)

دکتر علیمحمدی در پایان متذکر شد: که جا دارد  از کلیه ی عوامل و اعضای محترم تیم نظارتی واجرایی برنامه  که در اجرای موفقیت آمیز هشتمین دور پیمایش کشوری بررسی عوامل خطر بیماری های غیرواگیر سال 1399 در دانشگاه علوم پزشکی اراک(رییس مرکز بهداشت شهرستان در نقش مدیر اجرایی - کارشناس مسئول مبارزه با بیماری ها وکارشناس نظام مراقبت عوامل خطر بیماری های غیرواگیر در نقش ناظر اجرایی شهرستان- کارشناس تیم پرسشگری شهرستان- کارشناس مسئول آزمایشگاه وکارشناس نمونه گیر آزمایشگاه- کارشناس مسئول انفورماتیک- مسوول روابط عمومی - رئیس گروه بیماری های غیرواگیر و کارشناس مسئول نظام مراقبت عوامل خطر بیماری های غیرواگیر در نقش ناظر دانشگاهی وسایر دست اندرکاران ...)  که طی بازه زمانی تعیین شده اجرای پیمایش  با نهایت تلاش وجدیت گام های موثری در ارتقای کمی وکیفی برنامه  داشته اند تشکر وقدردانی نمایم.

کلید واژه ها: بیماری های غیرواگیر معاون بهداشتی