تهدید خطر افسردگی در دوران پسا کرونایی

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۶:۰۱ کد : ۱۷۰۶۱ اصلی معاونت بهداشتی
تعداد بازدید:۷۲۶
دکتر مریم چگینی بیان کرد: در زمان بروز حوادث، بلایای طبیعی و شیوع بیماری‌های واگیر، شاهد بروز واکنش‌های روانی متعدد در افراد می باشیم که می‌تواند کیفیت زندگی، سلامت روان و جسم افراد را تحت تاثیر قرار دهد.
تهدید خطر افسردگی در دوران پسا کرونایی

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان مرکزی، رییس گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در این رابطه گفت: حتی زمانی که این همه‌گیری تحت کنترل درآید، غم، نگرانی و افسردگی همچنان افراد و جوامع را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

دکتر مریم چگینی بیان کرد: در زمان بروز حوادث، بلایای طبیعی و شیوع بیماری‌های واگیر، شاهد بروز واکنش‌های روانی متعدد در افراد می باشیم که می‌تواند کیفیت زندگی، سلامت روان و جسم افراد را تحت تاثیر قرار دهد.

وی افزود: بدنبال شیوع همه گیری کرونا در جهان، سازمان جهانی بهداشت نسبت به وضعیت سلامت روان عموم جامعه هشدار داد چرا که انزوا، ترس، عدم اطمینان و آشفتگی اقتصادی همه عواملی هستند که باعث پریشانی روانی می‌شوند.

وی تاکید کرد: به دلیل اهمیت این موضوع، پرداختن به واکنش‌های روانی و آموزش راهکارهای لازم برای مدیریت چنین شرایطی به افراد جامعه با هدف عادی‌ سازی واکنش‌ها و جلوگیری از بروز عوارضی که منجر به افت کیفیت زندگی فردی، اجتماعی و کاهش کارآیی افراد می‌شود، از پررنگ‌ترین و ضروری‌ترین نیازها محسوب می‌شود.

دکتر چگینی گفت: احساس عدم کنترل روی شرایط موجود، تجربه استرس طولانی مدت و ترس از ابتلا به بیماری؛ تنش و برانگیختگی بدنی و ذهنی را افزایش داده و سازگاری فرد را بهم می زند؛ بنابراین احتمال افزایش آسیب های اجتماعی از جمله خشونت خانگی، مصرف مواد و خودکشی بالاتر می رود.

وی یادآور شد: به منظور پیشگیری از افزایش آسیب های روانشناختی اقداماتی توسط وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی انجام شده است.

رییس گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در ادامه خاطرنشان کرد: غربالگری جمعیت عمومی از نظر تجربه اضطراب، نگرانی و مصرف مواد/الکل،انجام مشاوره مدیریت استرس برای افراد با سطح اضطراب و نگرانی بالا، ارجاع فوری افراد دارای اختلالات روانپزشکی و افکار خودکشی به روانپزشک، ارائه خدمات روانشناختی برای افراد کرونا مثبت، خانواده هایشان و افراد مشکوک به بیماری، ارائه مشاوره سوگ برای خانواده متوفیان کرونا، ارائه خدمات مشاوره سلامت روان از طریق سامانه ۴۰۳۰ توسط روانشناسان آموزش دیده دانشگاه های علوم پزشکی کشور از ۸ تا ۱۲ شب از جمله مهمترین اقداماتی است که  انجام شده است.

گفتنی است به گفته محققان، افراد با سابقه قبلی ابتلا به اختلالات روانپزشکی، خانواده های آسیب پذیر و مبتلایان به   بیماری کووید-۱۹ که با استرس مضاعف ترس از شدت بیماری و مرگ روبرو هستند، بیشتر در معرض خطر  ابتلا به افسردگی و سایر اختلالات روانپزشکی قرار دارند

کلیدواژه‌ها: سلامت روان کووید۱۹ رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی


نظر شما :