۴۰ درصد زنان استان مرکزی در سن بارداری اضافه وزن دارند

۱۷ تیر ۱۴۰۰ | ۱۰:۵۹ کد : ۱۸۵۴۴ اصلی معاونت بهداشتی
تعداد بازدید:۶۲۱
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ۴۰ درصد زنان استان مرکزی در سن بارداری اضافه وزن دارند که این شاخص به شدت بر کیفیت سلامت مادران باردار و مراحل حاملگی اثر منفی دارد.
۴۰ درصد زنان استان مرکزی در سن بارداری اضافه وزن دارند

«نسرین یادگاری»افزود:  ۱۷ درصد از زنان استان قبل از بارداری به چاقی مبتلا هستند و عارضه چاقی در این قشر معضلی بهداشتی است که باید برای آن چاره‌اندیشی کرد.

وی اظهار داشت: بدن مادر باید قبل از بارداری پیش‌آمادگی لازم را به عنوان زمینه مساعد برای رشد جنین داشته باشد و چاقی و تغذیه نامناسب می‌تواند خطراتی برای مادر و جنین ایجاد کند، مثلا کمبود ویتامین دی باعث می شود لگن مادر کوچک و امکان زایمان طبیعی ممکن نباشد و یا کمبود ویتامین ب ۱۲ موجب می‌شود بارداری مناسب شکل نگیرد.

رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: مادر باردار باید رژیم غذایی مناسب داشته باشد چراکه کاهش مواد مغذی در بدن مادر باردار منجر به سوء تغذیه می‌شود.

یادگاری با بیان اینکه  استفاده زیاد از کافین منجر به ناباروری می‌شودافزود:به تازگی طیفی از  دختران جوان رغبت به مصرف قهوه و مواد خوراکی کافین‌دار پیدا کرده‌اند که ممکن است در آینده برای بارور آنان مشکل آفرین باشد.

یادگاری افزود: زنان باید قبل از بارداری تغذیه مناسب را در برنامه غذایی خود بگنجانند تا با وزن مناسب بتوانند بارداری ایمنی را تجربه کنند.

وی اظهار داشت: پنج و چهار صدوم درصد زنان استان در شروع بارداری لاغر هستند و  حدود ۳۱ درصد زنان باردار در شهرستان‌های زیر پوشش خدمات علوم پزشکی اراک در طول دوران بارداری وزن‌گیری مناسبی ندارند در صورتی که مادر قبل از بارداری باید وزن مناسب داشته باشد.

رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: زنان در دوران بارداری باید هشت تا ۱۲ کیلو وزن بگیرند که بیشتر از این وزن برای مادر و جنین خطرناک است.

۴۹ درصد از جمعیت یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفری استان مرکزی را زنان تشکیل می‌دهند.

کلیدواژه‌ها: رژیم غذایی معاونت بهداشتی سلامت زنان


نظر شما :