توصیه های تغذیه ای در را هپیمایی اربعین حسینی
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان مرکزی، خانم یادگاری رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی گفت: از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به ویژه پنیر، کره و شیر محلی بصورت فله اجتناب کنید و از لبنیاتی که دارای بسته بندی بهداشتی هستند، استفاده کنید. اگر درکنار غذا سبز ی های پخته شده مثل سیب زمینی، کدو، هویج و ... بود، به منظور پیشگیری از یبوست حتماً مصرف کنید. میو ه ها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شستشو دهید و حتماً پوست آ نها را جدا کنید. از مصرف کنسروهای بادکرده، زنگ زده، سوراخ شده و کنسروهایی که مواد داخل آن بوی نامطبوع دارند، خودداری کنید.
ایشان بیان کرد: غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری و بیشتر از یکبار نباید گرم شود. از نگهداری غذای پخته شده برای وعد ه های بعدی پرهیز شود و غذای مانده حتی پس از گرم شدن به هیچ وجه خورده نشود. سعی کنید به جای مصرف تخم مرغ نیمرو، تخم مرغ آبپز و سفت شده مصرف کنید که هم هضم بهتری دارد و هم امکان آلودگی آن کمتر است.
خانم یادگاری ذکر کرد: به دلیل گرمی هوا و جلوگیری از مسمومیت و گرمازدگی از دو غ های پاستوریزه بسته بندی شده استفاده کنید و با خود کمی نعناع و پونه همراه داشته باشید )نعناع و پونه خاصیت ضدعفونی کننده دستگاه گوارش را دارند( و با دوغ مخلوط کرده و میل نمایید. به منظور جلوگیری از مسمومیت همراه با غذایی که میل می کنید از ماست )کم چرب و پاستوریزه(، لیموترش و یا آ بلیمو استفاده کنید.
وی گفت: برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب )ترجیحاً آب بسته بندی( همراه داشته باشید. بطریهای آب سالم بسته بندی شده، آبمیو ه ها و نوشیدنی های پاستوریزه می تواند بدون خطر باشد. به هیچ عنوان به جای آب، از آب میو ه های باز در طول مسیر استفاده نکنید. به دلیل گرمی هوا بهتر است روزانه تا 8 لیوان آب را بنوشید چراکه به دلیل پیاد ه روی و تعریق، املاح بدن کاسته می شود. آب باقیمانده در بطر یها را در پشت شیشه و زیر تابش نور خورشید قرارندهید.
رئیس گروه تغذیه در پایان متذکر شد : از مصرف یخ هایی که در شرایط غیربهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می شوند خودداری کنید. و از نوشیدن چای و مایعات داغ درلیوا ن های یکبارمصرف شفاف خودداری کنید و سعی کنید یک لیوان شخصی با خود همراه داشته باشید.
نظر شما :