ساوه همچنان کانون شیوع سالک/ عدم انتقال بومی سالک در شهرهای تابعه علوم پزشکی اراک
دکتر علی منصوری با اشاره به اینکه در بین شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اراک بیماری سالک مشاهده نشده و انتقال بومی نیز وجود ندارد، اظهار کرد: موارد شناسایی شده وارده از مناطق آلوده سایر استانهاست که به محض شناسایی بلافاصله تحت درمان قرار میگیرند.
وی با تاکید بر اینکه در بین شهرهای تابعه علوم پزشکی اراک، انتقال بومی سالک وجود ندارد، افزود: در سطح استان مرکزی شهرستان ساوه به عنوان تنها نقطه استان حدود دو سال است که با بیماری سالک، از نوع روستایی، درگیر بوده و گرفتار انتقال بومی بیماری است، در حالیکه از دو سال گذشته کل استان از این بیماری پاک بود.
دکتر منصوری با اشاره به اینکه به محض مشاهده حتی یک مورد بیماری بلافاصله اقدامات درمانی برای بیمار آغاز میشود، اظهار کرد: خوشبختانه داروی بیماری در سطح استان به اندازه کافی وجود دارد و بیمار بلافاصله تحت درمان قرار میگیرد.
وی بیان کرد: در حال حاضر هیچ گونه شواهد اپیدمیولوژیک دال بر آلودگی پشه خاکی به عنوان ناقل بیماری و همچنین جوندگان به عنوان مخزن بیماری از نوع سالک روستایی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اراک وجود ندارد تا فرآیند انتقال بیماری صورت گیرد، لذا بیمار از نظر سابقه مسافرت به مناطق آلوده مورد بررسی قرارمیگیرد تا منبع انتقال از نظر وارده یا بومی بودن مشخص شود.
منصوری افزود: خوشبختانه تاکنون شواهدی مبنی بر انتقال بومی در بیماران شناسایی شده مشاهده نشده و براین اساس همه موارد سالک از نوع شهری وروستایی آن، وارده از سایر استان هاست.
وی همچنین در خصوص تولید واکسن سالک در استان مرکزی نیز گفت: فرآیند تولید واکسن توسط شعبهای از موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در سطح استان آغاز شده که در مرحله پژوهش و تحقیقات است و هنوز به مرحله تولید انبوه نرسیده است.
وی افزود: واکسن تولیدی سالک، در مناطق آلوده کاربرد زیادی خواهد داشت و به پیشگیری از بروز بیماری کمک بسیاری خواهد کرد.
وی در خصوص اقدامات پیشگیرانه ای که در ساوه برای جلوگیری از زنجیره انتقال بیماری سالک که از نوع روستایی است، صورت میگیرد نیز گفت: کار جونده کشی در کانونهای آلوده و همچنین مبارزه با پشه خاکی به عنوان ناقل بیماری از طریق سمپاشی انجام میشود و همچنان ادامه دارد. کار جونده کشی از طریق طعمه گذاری و لانه کوبی، سالانه دو الی سه بار انجام می شود و برای از بین بردن پشه خاکی عملیات سمپاشی صورت میگیرد.
گفتنی است، سالک از بیماریهای واگیر مشترک بین انسان و حیوان است و یک بیماری انگلی محسوب میشود که فرد را دچار یک ضایعه پوستی میکند، در این بیماری گزش پشه خاکی آلوده به این انگل، فرد را دچار ضایعه پوستی به شکل جوش دهانهدار کرده و با گذشت زمان قطر آن افزایش پیدا میکند.
آب های راکد، فاضلاب سطحی، فضولات حیوانی، خاک و نخالهها بهترین مکان برای تخمگذاری و افزایش تعداد پشههاست و در این شرایط استفاده از توریهای آغشته به سموم در مناطق آلوده ضروری است و باید از توقف و استراحت بخصوص درهنگام شب بدون رعایت شرایط بهداشتی در این مناطق اجتناب شود.
نظر شما :