هشدار سطح نارنجی گرد و غبار

۲۸ تیر ۱۴۰۲ | ۲۰:۰۵ کد : ۳۶۰۴۳ اصلی معاونت بهداشتی
هشدار سطح نارنجی گرد و غبار

به گزارش وب دا مرکزی ؛ به استناد اعلام هشدار سطح نارنجی بررسی‌ها حاکی از شرقی شدن جریانات جوی در کویر مرکزی کشور و استان از چهارشنبه است که از روز پنجشنبه 1402/04/29 تا حداقل شنبه 1402/04/31 تقویت شده و موجب افزایش ظرفیت انتقال گردو خاک به استان خواهد شد.معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک توصیه کرد؛ در صورت بروز پدیده گرد و خاک و رخداد وضعیت هشدار نارنجی همشهریان عزیز رعایت موارد بهداشتی زیر را به منظور حفظ سلامت خود و خانواده های محترم مد نظر قرار دهند.

الف: در شرایط آلودگی هوا و گرد و غبار در صورت حضور در محیط های سربسته مانند خانه

• تا حد امکان در خانه بمانیم.
  • درها و پنجره ها را بسته نگهداریم و در صورت نیاز از درزگیر استفاده کنیم.
  • در صورت امکان از دستگاه تصفیه هوا استفاده کنیم.
  • آب فراوان بنوشیم.
  • سبزیجات تازه و شیر استفاده گردد.
  • از مصرف فست فود خود داری شود.
  • از استعمال دخانیات پرهیز شود.
  • از خرید مواد غذایی بحرانی از دوره گردان خودداری شود.
  • بیماران قلبی. عروقی و تنفسی و خانم های بار دار و سالمندان  از ترددهای غیرضروری خودداری نمایند.
  • کارکنانی که به اقتضای شغل در محیط باز فعالیت دارند از ماسک اف اف پی ۲ ترجیحا استفاده کنند.
  • وضعیت هوای منطقه را از گزارش های هواشناسی دنبال کنیم.
  • برای عکاسی و فیلم برداری به پشت بام یا نقاط مرتفع نرویم.

در شرایط نامناسب جوی وسایلی که احتمال می‌رود به دلیل وزش باد شدید به خیابان پرت شوند را مهار کرده و یا در جای امن نگاه داریم.

ب:  در صورت حضور در محیط های باز مانند خیابان ها

در شرایط نامناسب جوی در معرض توفان قرار نگیریم.

بینی و دهان خود را با ماسک یا پارچه نمناک بپوشانیم.

از فعالیت در فضای باز خودداری کنیم. به ویژه اگر مبتلا به آسم، دیابت یا بیماری های تنفسی هستیم.

از ورزش خودداری کنیم.

آب بنوشیم.

در شرایط نامناسب جوی بویژه توفان،

• برای در امان ماندن از وسایلی که به هوا پرتاب می شوند، به مکان سربسته برویم .
  • از تابلوهای شهری فاصله بگیریم.
  • از درختان بزرگ و کهنسال فاصله بگیرید
  • خودروی خود را زیر تابلوهای بزرگ شهری و درختان کهنسال پارک نکنیم.
  • کارهای ساختمانی را موقتا تعطیل کنیم.

از نقاط بلند مانند اسکلت ساختمان و داربست که احتمال پرتاب شدن وجود دارد، سریع پایین بیاییم.

پ: درصورت تردد ‌و یا حضور در جاده‌های بین شهری

اگر گرد و غبار متراکمی در حال حرکت در مسیر یا نزدیک شدن به جاده مشاهده کردید:

• حین رانندگی در جاده وارد منطقه توفان گردوغبار نشوید و از آن دوری کنید.
  • در صورت دیدن توفان گردوغبار، از رانندگی در آن خودداری کنید.
  • وسیله نقلیه خود را تا حد امکان از جاده بیرون کشیده، چراغ ها را خاموش کرده و ترمز دستی را بکشید. پای خود را از روی پدال ترمز بردارید و مطمئن شوید که چراغ های عقب خاموش هستند.

توجه:

رانندگان عزیز چنانچه در هوای توفانی و گرد و غبار در کنار جاده ایستاده اید: مطمئن شوید که همه چراغها خاموش هستند.

رانندگان عزیز اگر نمی توانید در شرایط گردو غبار و توفان از جاده خارج شوید:

• با سرعت متناسب با دیدی که دارید حرکت کنید.
  • تمام چراغها را روشن کنید و گاهی بوق بزنید.
  • از خط مرکزی رنگ شده در وسط جاده به عنوان راهنما بهره ببرید.
  • در اولین فرصت با یافتن مکانی امن، از جاده خارج شده و تا فروکش کردن توفان در آنجا بایستید.
  • شرایط را از طریق تلفن به پلیس راهور (120)، امداد و نجات (112)  و راهداری (114)  اطلاع دهید.
  • هرگز در درون جاده توقف نکنید.

گیتا نادری، خبرنگار وب دا مرکزی- معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک

چهارشنبه 28 تیر ماه 1402

کلید واژه ها: جاده شرایط شرایط نامناسب شرایط نامناسب جوی توفان خودداری غبار گرد غبار مرکزی