پیام مشایخی رئیس گروه آموزش و ارتقا سلامت معاونت بهداشتی بمناسبت روز جهانی خودمراقبتی

۰۲ مرداد ۱۴۰۲ | ۰۸:۵۱ کد : ۳۶۱۰۶ اصلی معاونت بهداشتی
مشایخی رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت و دبیر برنامه خودمراقبتی روز خود مراقبتی را به همه دست اندرکاران سیستم بهداشتی و سفیران سلامت که مسئولیت اجرای برنامه های خودمراقبتی را برای خود ، خانواده واجتماع خویش عهده دارهستند تبریک گفت.

به گزارش وب دا مرکزی، مشایخی اظهار داشت : در دانشگاه علوم پزشکی اراک  برنامه ملی ترویج خودمراقبتی از سال 1394 در قالب 6 برنامه اجرایی شده است  :

1. برنامه خود مراقبتی فردی : که دراین برنامه ازابتدا تا  کنون 36000سفیر سلامت خانوار و 15000 رابط سلامت محله در برنامه جذب شده و آموزش بسته های خود مراقبتی را دریافت نموده اند.سفیران سلامت خانواده ورابطین سلامت  علاوه براصلاح سبک زندگی خود منطبق برشیوه های بهداشتی با انتقال آموزش های دریافت شده به اعضای خانواده  وسایرین نسبت به افزایش سواد سلامت دیگران اقدام  مینمایند.
  2. در برنامه گرو ه های خودیار 13500 نفر از مبتلایان به بیماری فشار خون بالا ، بیماری دیابت  و افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن در قالب 900 گروه  5تا 15 نفره  با شرکت درکلاسهای آموزشی درمراکز وپایگاههای سلامت وخانه های بهداشت  ، آموزش سبک زندگی سالم ، کنترل بیماری و  مراقبت از بیماری را دریافت می نمایند .
  3.    در برنامه خودمراقبتی سازمانی حدود 50%   سازمان ها  و ادارات دولتی و غیر دولتی  وکارخانجات برنامه ارتقای سلامت کارکنان رابا تشکیل شورای ارتقای سلامت  تدوین نموده و اجرا می نمایند و به عنوان محیط های حامی سلامت رضایتمندی وسلامت شاغلین را  تامین  میکنند .
  4. برنامه خود مراقبتی اجتماعی در کلیه شهرستان های تابعه دانشگاه  با محوریت جلب مشارکت شوراهای اسلامی شهر و روستا و شورایاری‌ها در حل مشکلات بهداشتی برای ارتقای مسایل بهداشتی دراجتماع ورفع معضلات بهداشتی  اجرا می گردد .
  5. در برنامه  جذب و آموزش سفیران سلامت دانش آموز در طی سال تحصیلی 1402-1401 حدود 32000 دانش اموز جذب و آموزش مسائل بهداشتی و بسته خود مراقبتی دانش آموزان را با رویکرد انتقال آموزش ها به همسالان ازطریق مراقبین سلامت  دریافت نموده اند
  6. در برنامه سفیران سلامت جوان در طی سال تحصیلی 1402-1401 بیش از 10% دانشجویان و طلاب حوزه های علمیه آموزش بسته های خود مراقبتی  را دریافت نموده اند .

ایشان درخاتمه بیان نمودند تمامی کارکنان حوزه معاونت بهداشتی با تمام همت وتلاش خود به دنبال افزایش سواد سلامت ، ارتقای سلامت وافزایش امید به زندگی با کیفیت ومطلوب درمردم هستند ولی  بی شک درتحقق این مهم نیاز به مشارکت مردم وتوجه به خودمراقبتی وجود دارد .

کلید واژه ها: سلامت سفیران سلامت ارتقای سلامت برنامه آموزش جذب آموزش بهداشتی مراقبتی بسته مراقبتی دریافت