اجرای طرح مراقبت از نوزاد در خانه

۱۵ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۴:۴۲ کد : ۴۲۱۸۲ اصلی معاونت بهداشتی
اجرای طرح مراقبت از نوزاد در خانه

طرح مراقبت از نوزاد در خانه شامل نوزادانی می شود که زودتر از موعد به دنیا آمدند و احتیاج به مراقبت خاص دارند.

برنامه مراقبت از نوزاد در منزل با حمایت معاونت بهداشتی در استان مرکزی در حال انجام است

به گزارش وب دا مرکزی، رئیس گروه سلامت نوزادان وکودکان معاونت بهداشت گفت: برنامه مراقبت از نوزاد پر خطر در منزل برای نوزادان  نارس و یا  وزن کمتر از 1500 گرم طراحی شده است و این دسته از نوزادان معمولا بعد از تولد در بخش های مراقبت ویژه نوزادان بستری می شوند و این نوزادان  پس از ترخیص نیازمند پیگیری جدی جهت انجام ادامه مراقبت ها می باشند و والدین نیز بایستی در زمینه مراقبت ها و نحوه نگهداری از این نوزادان  آموزش  ببینند .

او بیان کرد: در راستای ارتقاء سطح آگاهی  و عملکرد  خانواده ها  ، کاهش میزان روزهای بستری  نوزادان پرخطر و اشغال تخت در بخش مراقبت ویژه نوزادان و بهبود دسترسی خانواده ها به خدمات ویژه مراقبت از نوزادان پرخطر (مشاوره شیردهی ، حمام کردن و ماساژ نو زاد، و... ) این برنامه به صورت رایگان برای خانواده ها در دانشگاه علوم پزشکی اراک در حال انجام است .

پناهی مزایای مراقبت در منزل را بشرح ذیل اعلام کرد:

افزایش توانمندی و اعتماد به نفس خانواده برای نگهداری از نوازد خود

کاهش هزینه ها برای خانواده ( از طریق مراجعه متعدد به مطب پزشکان برای مراقبت های معمول، توانمند کردن والدین در مراقبت از نوزادهای که نیاز به مراقبت های خاص در منزل دارند و پیشگیری از بستری مجدد آنها در بیمارستان و یا شناسایی علائم خطر به موقع و در نتیجه پیشگیری از درمان های تخصصی تر)

بهبود  ترویج تغذیه با شیر مادر ،  بهبود عملکرد مادران در تغذیه انحصاری با شیر مادر و تماس پوست با پوست

رفع مشکلات شیردهی: بیشتر مشکلات شیردهی در همان روزهای اول تولد می باشد، پس از ترخیص با انجام مراقبت در منزل به مادر کمک می شود چگونه با مشکلات شیردهی مانند  امتناع از شیرخوردن، گریه نوزاد و ....... برخورد کند.

مراقبت های مورد نیاز نوزاد در محیطی آرام با انعطاف پذیری بیشتر برای نوزاد انجام می شود.

گیتا نادری، خبرنگار وب دا مرکزی- معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک

سه شنبه 15  اسفندماه 1402

لینک دانلود فایل

کلید واژه ها: مراقبت از نوزاد مراقبت ویژه نوزادان پرخطر مطب پزشکان مشکلات شیردهی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک