اجرای ۹۰ درصد تکالیف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۲/عملکرد سال ۱۴۰۲ معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک

۲۳ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۷:۳۶ کد : ۴۲۳۷۳ اصلی معاونت بهداشتی
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: دانشگاه علوم پزشکی اراک ۹۰ درصد تکالیف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۲ را اجرا نموده است.

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر اردلان زیلابی در آخرین نشست هیئت رئیسه دانشگاه در سال ۱۴۰۲ ضمن ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در طی یکسال، گفت: معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک در راستای اجرای قوانین حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اقدام به برگزاری کلاس های آمادگی برای ۹۸ درصد زوجین کرده است و ۶۸ درصد زنان همسردار مشاوره های فرزندآوری را دریافت کرده اند.
وی ضمن اشاره به استقرار و راه اندازی مرکز سلامت روان جامعه نگر حال خوب (سراج) عنوان کرد: استان مرکزی در اجرای برنامه سلامت روان مددجویان کمیته امداد بعنوان پایلوت کشوری انتخاب شده است، همچنین ۶۷ درصد جمعیت ۵ سال به بالا در حوزه سلامت روان، خشونت خانگی، مصرف مواد، الکل و دخانیات غربالگری و برای ۶۲۵ مادر باردار پرخطر دارای اختلالات روانپزشکی، مصرف کننده مواد، اقدام کننده خودکشی و خشونت دیده در راستای اجرای برنامه جوانی جمعیت، انجام مداخلات روانشناختی صورت پذیرفته است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: با توجه به اینکه پویش ملی سلامت "غربالگری دیابت و فشارخون بالا" از ۱۵ آبان ماه لغایت ۳۰ دی ماه در استان مرکزی همزمان با سراسر کشور اجرا شد، مجموع غربالگری از ابتدا تا پایان طرح ۵۵۷۲۸۲ نفر، مجموع افراد احتمال پرفشاری خون از ابتدا تاکنون ۷۶۷۲۵ نفر، مجموع افراد احتمال دیابتی شناسایی شده  از ابتدا تاکنون ۴۱۱۵۰ نفر، تعداد افراد شناسایی شده قطعی دیابت ۳۱۹۷ نفر و تعداد افراد بیمارشناسایی شده قطعی فشارخون ۶۰۸۹ نفر است.
دکتر زیلابی با اشاره به اینکه استان مرکزی پیشگام در تولید نان و‌ آرد کامل در کشور است، افزود: برنامه حمایتی از کودکان زیر ۵ سال مبتلا به سوء تغذیه، تامین سبد غذایی مورد نیاز حدود ۶۰۰ کودک و برنامه حمایتی از مادران باردار مبتلا به سوء تغذیه، همچنین تامین سبد مورد نیاز مادران باردار و شیرده به تعداد ۴۰۰ مادر و ششمین پایش ملی کشوری حذف اختلالات ناشی از کمبود ید در ۱۸۰ دانش آموز و ۵۵ مادر باردار در استان مرکزی و دو کارخانه نمک در دلیجان و ساوه همراه با کشور اجرا شد.
رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی عنوان کرد: اجرای رایگان واکسیناسیون روتین در کودکان برعلیه بیماریهای (سل، فلج اطفال و ...) که پوشش واکسن بالای ۹۵ درصد است و اجرای نظام مراقبت و پیشگیری از بیماری سل (کشف ۶۹ بیمارمسلول و درمان رایگان آنها)، افتتاح و تجهیز پایگاه بهداشتی در اردوگاه ابراهیم آباد اراک (ارائه خدمات غربالگری و بیماریابی بیماریهای واگیر و واکسیناسیون اتباع که در این اردوگاه اسکان موقت داده شده اند) از جمله اقدامات انجام شده در گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی است.

کلید واژه ها: عملکرد سالانه گزارش عملکرد معاونت بهداشت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک