نوجوانان و کودکان می‌توانند سفیران کاهش مصرف دخانیات در سطح جامعه باشند

۰۸ خرداد ۱۴۰۳ | ۰۱:۰۹ کد : ۴۳۸۶۴ اصلی معاونت بهداشتی
تعداد بازدید:۱۷۱
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تاکید کرد: نوجوانان و کودکان می‌توانند سفیران کاهش مصرف دخانیات در سطح جامعه باشند.
نوجوانان و کودکان می‌توانند سفیران کاهش مصرف دخانیات در سطح جامعه باشند

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت؛ دکتر «مرتضی واعظ» با بیان اینکه شعار هفته ملی بدون دخانیات (۵ تا ۱۱ خردادماه) در کشورمان، «حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات؛ حق و مسئولیت همگانی» است، افزود: نوجوانان و کودکان می توانند سفیران کاهش مصرف دخانیات در سطح جامعه باشند و افراد زیادی به خاطر فرزندان و نوه های شان، مصرف دخانیات و سیگار را کنار گذاشته اند.
وی با تاکید بر ترویج اماکن عاری از دخانیات در کشور، ادامه داد: در سال ۱۳۸۵، ایران یکی از کشورهای پیشرو در تصویب قانون جامع کنترل دخانیات بوده است و در آن زمان شاید یکی دو کشور دنیا، چنین قانونی داشتند. در هیچ مکان عمومی نباید دخانیات مصرف شود.
معاون فنی معاونت بهداشت استان با بیان اینکه اماکنی که در آنها دخانیات مصرف می شود، به سلامت جامعه آسیب می زنند، گفت: هدف مراکز تهیه، توزیع و عرضه مواد غذایی و همچنین اماکن عمومی، خدمت رسانی به جامعه است و وقتی کالای آسیب رسان با هدف سود اقتصادی به مردم عرضه می شود، به سلامت جامعه صدمه وارد می شود.
دکتر واعظ تصریح کرد: اولین رکن کار ما در کاهش مصرف دخانیات در جامعه، فرهنگسازی و اقناع عمومی برای مصرف نکردن این محصولات است. خیلی از مصادیق برخورد با اماکن متخلف در عرضه مواد دخانی در قانون جامع کنترل دخانیات وجود دارد اما قوانین و مجازات ها باید به روز شوند چراکه مجازات ها، در حال حاضر بازدارنده نیستند.
وی یادآور شد: نمایش و تبلیغ مصرف دخانیات در رسانه ها و آثار هنری، خانواده ها را آزار می دهد و به توسعه و اقتصاد کشور، آسیب های زیادی می زند. متاسفانه برخی افراد معتقدند که صنعت دخانیات موجب ایجاد اشتغال می شود اما آسیب های مستقیم و غیرمستقیم آن در مقابل سود آن، بسیار بیشتر است.
معاون فنی متولی بهداشت استان خاطرنشان کرد: متاسفانه سالانه ۵۰ هزار نفر به صورت مستقیم بر اثر مصرف دخانیات در کشورمان جان خود را از دست می دهند. تبلیغ مصرف دخانیات در فیلم ها به ویژه در سریال های نمایش خانگی، ممنوع است. بسیاری از استندهای جذاب فروشگاه ها که اتفاقا پشت سر فروشنده نیز قرار گرفته و جذابیت بصری دارند، محل فروش سیگار هستند که این کار ممنوع است.
دکتر واعظ ادامه داد: والدین نیروی قدرتمندی در جلوگیری از مصرف دخانیات نوجوانان و جوانان هستند. والدین و مراقبان، اولین معلمان کودک هستند و می‌توانند از سلامت کودک خود در حال حاضر و در طول زندگی حمایت کنند. باید خانه و ماشین خود را عاری از دود دخانیات نگه دارند تا از کودک خود در برابر دود دست دوم و دست سوم محافظت شود.
انتهای پیام/

کلیدواژه‌ها: هفته دخانیات معاون فنی دکتر واعظ معاونت بهداشت استان مرکزی


نظر شما :