توصیه‌های ایمنی برای جلوگیری از غرق‌شدگی

۲۸ تیر ۱۴۰۳ | ۱۹:۳۷ کد : ۴۴۷۷۸ اصلی معاونت بهداشتی
تعداد بازدید:۴۹۶
کارشناس مسئول مدیریت خطر حوادث وبلایا معاونت بهداشت استان مرکزی گفت: شنا کردن در رودخانه ها، سد‌ها وبندهای خاکی و دریا‌های ایمن نشده بسیار مخاطره آمیز است.
توصیه‌های ایمنی برای جلوگیری از غرق‌شدگی

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت: رضا صالحی کارشناس مسئول مدیریت خطر حوادث وبلایا معاونت بهداشت برای جلوگیری از غرق شدگی و بر افزایش حوادث ناشی از غرق شدگی تأکید کرد و گفت: شنا کردن در رودخانه ها، سد‌ها وبندهای خاکی و دریا‌های ایمن نشده بسیار مخاطره آمیز است.
صالحی در ادامه گفت: تعداد غرق شدگانی که در استخر های باغی جهت ذخیره آب کشاورزی و باغبانی شنا کرده بودنن افزایش پیدا کرده است.
وی برای جلوگیری از غرق شدگی ضمن تاکید بر افزایش حوادث ناشی از غرق شدگی گفت: با توجه به فصل گرما و افزایش آمار جان باختگان شنا کردن در رودخانه ها، سد‌ها وبندهای خاکی و دریا‌های ایمن نشده بسیار مخاطره آمیز میدانند.

کارشناس مسئول مدیریت خطر حوادث وبلایا معاونت بهداشت خاطر نشان کرد: غرق شدگی سومین علت مرگ های ناشی از حوادث است و علت غرق شدگی در روزهای آخرهفته و در ماه های گرم سال شایع تر و قربانیان غرق شدگی اکثرا کودکان و جوانان هستند.
وی تشریح کرد: بیماری های زمینه ای می توانند مستعد کننده غرق شدگی باشند مانند: صرع ، بیماری های قلبی ، ضعف عضلانی ، عقب ماندگی ذهنی و ... همچنین مصرف داروهای خواب آور،الکل و مواد روان گردان قبل از شنا می تواند زمینه ساز غرق شدگی باشد. کودکان 4- 1 سال در معرض خطر غرق شدگی در حوض ، استخر و وان حمام هستند. آنها به دلیل کنجکاوی، عدم درک خطر وغفلت والدین دچار غرق شدگی می شوند. از مکان های آبی پرخطر در غرق شدگی و همچنین انواع غرق شدگی می توان به موارد زیر اشاره کرد :
۱_غرق شدگی کامل- نزدیک به غرق شدگی
۲_غرق شدگی در آب شور- غرق شدگی در آب شیرین
۳_غرق شدگی خیس- غرق شدگی خشک
۴_غرق شدگی غیرعمدی- غرق شدگی عمدی (خودکشی)
از نشانه های غرق شدگی نیز می توان موارد ذیل را نام برد : 1- دست و پا زدن غیرطبیعی و تقلّا کردن 2- قرار گرفتن سر و صورت زیر آب به مدت طولانی 3- خم شدن سر به عقب 4- متورم شدن شکم به علت خوردن مقدار زیاد آب 5- تنفس صدادار ، تنگی نفس ، قطع تنفس 6- قطع شدن ضربان قلب 7- بیهوشی 8- کبودی یا رنگ پریدگی لبها ، صورت و پوست بدن 9- استفراغ 10- سرفه
با توجه به حساسیت موضوع برای جلوگیری از حوادث احتمالی غرق شدگی با توجه به فصل گرما به ارائه مطالب آموزشی در ۷ مرحله اقدام کرد. و در ادامه رعایت۳۰ اصل مهم و اساسی در پیشگیری از غرق شدگی در تمام مکان های آبی پرخطر میبایست مد نظر قرار گیرند.

آموزش فن شنا و مهارت های گریز از خطر

توانایی و مهارت در فن شنا خطرات ناشی در آب و یا نزدیکی آب را کاهش می دهد و باید به این نکته توجه داشت که مهارت شنا کردن به معنی حفظ ایمنی نیست زیرا شنا کردن در آب های آزاد مانند دریا، دریاچه و رودخانه با استخر متفاوت است.

باید به این نکته آگاهی داشت شنا کردن در محیط های خارج از استخر خطرات متفاوتی از جمله امواج، کشیده شدن به فضاهای نا آشنا و جانوران گیاهی دارد و ذکر این نکته ضروری است که دانستن نکات ایمنی در آب فراتر از دانستن مهارت شنا است.

 شنا کردن با دیگران

شنا کردن با دیگران این امکان را به شما می دهد در زمان بروز حادثه از فرد همراه کمک بخواهید و در صورت بحرانی شدن شرایط فرد همراه با دادن علامت از ماموران امدادی درخواست کمک کند.

توجه به علائم و توصیه های ایمنی

تابلوها و علائم شما را از خطرات موجود آگاه می کند و باید از مفهوم هر یک از تابلو ها و علائم آگاهی لازم ایجاد شود.

شنا کردن در محل هایی که ناجی غریق حضور دارد

باید به این نکته آگاه باشید که هیچ آبی بی خطر نیست و لازم است مکان هایی برای شنا کردن انتخاب شود که در محیط آن ناجی غریق حضور دارد زیرا ناجی غریق در زمان حادثه می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن خود را به فرد حادثه دیده که دچار وحشت و اضطراب شده است برساند.

خودداری از شیرجه زدن در آب های ناشناخته

صدمات و معلولیت های مادام العمر از جمله حوادثی است که هرساله به دلیل شیرجه زدن افراد در آب های کم عمق و ناشناخته رخ می دهد.

ذکر این نکته ضروری است که شیرجه زدن در آب های عمیق نیز می تواند بستر بروز حادثه باشد زیرا برخورد بدن به سطح آب آن هم از ارتفاع بالا می تواند موجب بروز حادثه می شود.

استفاده از جلیقه نجات

در زمان بروز حادثه و مصدومیت استفاده از جلیقه نجات موجب روی آب ماندن بدن شناگر می شود و باید گفت جلیقه نجات یک وسیله ایمنی است که اگر فرد شناگر به فن شنا نیز آگاه باشد باز هم در زمان بروز حادثه به آن احتیاج پیدا میکند.

حفظ امنیت دیگران در زمان شنا

در هنگام شنا کردن متوجه شرایط پیرامون خود باشید و از ایجاد شرایط خطرناک خودداری کنید.

برای حفظ امنیت دیگران باید توجه ویژه ای به کودکان شود و از رها کردن آن ها به حال خود در اطراف دریاچه ها و رودخانه ها خودداری شود.

کلیدواژه‌ها: پیشگیری از غرق شدگی کارشناس مسئول مدیریت خطر حوادث وبلایا معاونت بهداشت اراک


( ۱ )

نظر شما :