تله گذاری و چک حشره شناسی آئدس در استان مرکزی

۳۱ تیر ۱۴۰۳ | ۱۷:۲۸ کد : ۴۴۸۲۶ اصلی معاونت بهداشتی
تعداد بازدید:۲۲۴
رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: تله گذاری برای پشه آئدس در محیط‌هایی مثل راه آهن، فرودگاه، محل ترانزیت ماشین‌های سنگین و ترمینال مسافر بری و اطراف تالاب میقان در استان مرکزی انجام شده است.
تله گذاری و چک حشره شناسی آئدس در استان مرکزی

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت؛ دکتر اردلان زیلابی، اظهار کرد: به طور معمول سالانه پشه آئدس در مناطق گرمسیری شناسایی می‌شود ولی آنچه که تفاوت ایجاد کرده در سال جاری به دلیل بارندگی‌های فراوان در کشورهای اطراف جنوب کشور شرایط تکثیر این پشه در آن کشورها مهیا شده است و مسافران بدلیل تردد در این کشورها آلوده شده اند.

وی با بیان اینکه پشه آئدس منجر به انتقال سه بیماری تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا می‌شود گفت: هیچ کدام از این بیماری‌ها واکسن موثر و درمان قطعی ندارند.

زیلابی با بیان اینکه میزان کشندگی تب دنگی ۱۰ درصد است، افزود: این بیماری از انسان به انسان منتقل نمی‌شود و  راه انتقال بیماری از طریق گزش پشه آلوده  است ویروس تب دانگ از  انسان بیمار به پشه و از طریق پشه آلوده به افراد سالم منتقل می شود، تب دنگی برای افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند خطرناک است.

رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در مسیر ترانزیتی کشور به صورت بالقوه در معرض شیوع این بیماری است.

وی با بیان اینکه تاکنون هیچ موردی از تب دنگی در استان مرکزی شناسایی نشده است گفت: سه مورد مشکوک در شازند و خنداب شناسایی شدند که پس از انجام تست مشخص شد مبتلا به تب دنگی نیستند.

زیلابی تصریح کرد: تاکنون درکشور و عمدتا در استان‌های جنوبی کشور ۱۵۰ مورد تب دنگی گزارش شده است که تنها ۱۲ مورد بومی بوده‌اند و الباقی پس از سفر به کشورهای پاکستان، امارات، قطر، بنین و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس به این بیماری مبتلا شده‌اند.

وی اضافه کرد: دردهای مفصلی، سردرد، چشم درد، درد عضلات و علائم گوارشی تهوع و استفراغ مکرر از جمله علائم تب دنگی است. اطلاع رسانی لازم به کلیه پزشکان و مدیران شبکه‌های بهداشت  ودرمان استان و کلینیک های خصوصی انجام شده است. همچنین یک سانتر در بیمارستان ولیعصر به این موضوع اختصاص داده شده و تعدادی تست سریع تب دنگی را در اختیار بیمارستان گذاشتیم. در حوزه تامین سرم نیز مشکلی نداریم.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده جهت پیشگیری از شیوع تب دنگی در استان مرکزی گفت: تله گذاری در محیط‌هایی مثل راه آهن، فرودگاه، محل ترانزیت ماشین‌های سنگین و اطراف تالاب نیز در استان مرکزی انجام شده است.

زیلابی با اشاره به انجام لایروبی رودخانه‌های استان مرکزی افزود: یک حشره شناس در دانشگاه علوم پزشکی جذب کردیم که اکنون مشغول کار است و ۵۰۰ میلیون تومان تجهیزات برای آزمایشگاه حشره شناسی خریداری کردیم.

رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی با تاکید بر لزوم توجه افراد به خودمراقبتی تصریح کرد: هفته‌ای دو بار سطل های زباله باید شست‌وشو شود و لاستیک‌های تلنبار شده باید جمع آوری شوند، کلیه ظروف یکبار مصرف رها شده در حاشیه شهرها و محیط زیست جمع آوری شود، در هنگام سفر به مناطق آلوده در ساعات پر گزش پشه مانند بعد از طلوع آفتاب و هنگام غروب آفتاب از بیرون رفتن پرهیز کنیم و بر روی درب وپنجره ها وهواکش های ساختمان ها توری های ریز نصب کنیم و اطمینان حاصل کنیم که توری ها سالم باشد.

کلیدواژه‌ها: تله گذاری حشره شناسی پشه آئدس استان مرکزی معاونت بهداشت دکتر زیلابی


نظر شما :