برای پیشگیری از غرق‌شدگی، اقدامی انجام دهیم

۰۱ مرداد ۱۴۰۳ | ۰۶:۳۳ کد : ۴۴۸۲۸ اصلی معاونت بهداشتی
کارشناس مسئول مدیریت خطر حوادث وبلایا معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ۲۵ جولای روز جهانی و هفته ملی پیشگیری از غرق‌شدگی مصادف با ۱ الی ۷ مرداد با شعار سازمان بهداشت جهانی (WHO) «برای پیشگیری از غرق‌شدگی، اقدامی انجام دهیم» می‌باشد.
برای پیشگیری از غرق‌شدگی، اقدامی انجام دهیم

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت؛ رضا صالحی، ضمن تشریح محورهای شعار و اهداف سازمان بهداشت جهانی و تأکید بر پیشگیری از غرق‌شدگی، آموزش و اطلاع‌رسانی، ایجاد مهارت در فراگیری شنا و رفع محل‌های پرخطر پرداخت.
وی ضمن ارائه گزارشی از ‌وضعیت حوادث غرق شدگی در سطح دانشگاه اظهار داشت: باتوجه به اینکه همه ساله تعدادی از شهروندان استان مرکزی دچار غرق‌شدگی می‌شوند و متأسفانه گروه سنی نوجوانان و جوانان بیشترین قربانیان این حادثه تلخ می‌باشد، لذا ضمن دعوت به پیوستن عموم مردم به پویش پیشگیری از غرق شدگی با یادگیری و آموزش اصول شنا و پیشگیری از اینگونه حوادث تلخ  برای هم استانی های عزیز اقدام نماییم.

در ادامه
کارشناس مسئول مدیریت خطر حوادث وبلایا معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک ضمن دعوت به پیوستن به پویش پیشگیری از غرق شدگی بپیوندیم.
«از 1 الی 7 مرداد هفته پیشگیری از غرق شدگی» عنوان داشتند برای پیشگیری از غرق شدگی ۳۰ اصل مهم و اساسی در پیشگیری از غرق شدگی در تمام مکان های آبی پرخطر می‌توان مد نظر قرار داد که میتواند با رعایت آن بلعث‌پیشگیری و کاهش بسیاری از حوادث تلخ در سدها،بندهای خاکی،استخرهای ذخیره آب در مزارع وباغات،رودخانه ها... شد

اصول پیشگیری از غرق شدگی در تمام مکان های آبی پرخطر می توان موارد ذیل را نام برد :

۱_کودکان نباید بدون همراهی فرد بزرگسال، وارد آب شوند.
۲_کودکان باید به همراه لوازم ایمنی شنا (جلیقه شنا، بازوبند شنا، حلقه شنا، تخته شنا، نودل) به درون استخر بروند.
۳_کودکان را در ساحل دریا و رودخانه، در نزدیکی مکان های آبی پرخطر، حوض و استخر تنها رها نکنید
۴_وان حمام را زیاد پرآب نکنید. سطح آب باید آنقدر پایین باشد تا در صورت غوطه ور شدن نوزاد در آن، خطر خفه شدن در آب وجود نداشته باشد.
۵_در اطراف استخر و حوض و چاه ، حفاظ نصب کنید
۶_هرگز کودکان و نوزادان را تنها در وان رها نکنید.
۷_غرق شدن کودکان ممکن است بسیار ساکت رخ دهد.
۸_مهارت شنا کردن را یاد بگیرید.
۹_هنگام قایق سواری، جلیقه نجات بپوشید.
۱۰_در قسمت های عمیق دریا شنا نکنید.
۱۱_به داخل آبی که عمق آن را نمی دانید وارد نشوید.
۱۲_غوطه ور شدن ناگهانی در آب سرد می تواند موجب شوک گردد.
۱۳_شب ها در مکان های آبی پرخطر شنا نکنید.
۱۴_در زمان طوفانی بودن دریا، در دریا شنا نکیند.
۱۵_اگر شنا بلد نیستید در مکان های آبی پرخطر شنا نکنید.
۱۶_در دریا از محدوده مجاز برای شنا که با توپ های رنگی مشخص شده است، دورتر نروید.
۱۷_قدرت وسرعت  جریان های  شکافنده در دریا مانع از برگشت ماهرترین شناگران به ساحل شده است.
۱۸_توانایی خود را در شنا کردن، بیش از حد در نظر نگیرید. یک سوم قربانیان غرق شدگی با فن شنا آشنایی کامل داشته اند.
اگر هنگام شنا احساس کردید عضلاتتان گرفته است و یا خسته شده اید، فورا از آب خارج شوید.
۱۹_آمار بالایی از موارد غرق شدگی به مصرف کنندگان الکل و مواد مخدر نسبت داده می شود.
۲۰_قبل از شنا از مصرف الکل، مواد روان گردان و داروهای خواب آور اجتناب کنید.
بعد از مصرف الکل، مواد روان گردان و داروهای خواب آور از شنا کردن، خودداری کنید .
۲۱_اگر دارای صرع و اختلالات تعادل هستید ، در مکان های آبی پرخطر شنا نکیند .
۲۲_در زمان شنا در دریا یک نفر از دوستان و آشنایان خود راد در ساحل دریا داشته باشید تا مراقب شما باشد و در صورت لزوم به نیروهای امداد اطلاع دهد .
۲۳_به هیچ وجه تنها و در محیط هایی که نجات غریق وجود ندارد، شنا نکنید.
۲۴_از شوخی های خطرناک در آب و موقع شنا بپرهیزید
۲۵_نجات فوری فرد غریق در دقایق اول غرق شدگی حائز اهمیت است.
۲۶_احتمال زنده ماندن فرد غریق با گذشت زمان کاهش یافته به طوری که با گذشت 8 دقیقه تنها 3 درصد احتمال زنده ماندن وجود دارد.
۲۷_اگر شنا بلد نیستید، برای نجات فرد غریق، وارد آب نشوید. زیرا  شما هم دچار غرق شدگی می شوید .
۲۸_برای نجات فرد غریق به داخل رودخانه پرآب نروید زیرا جریان تند آب رودخانه شما را غرق می کند.
۲۹_در بسیاری از مواقع افرادی که برای نجات غریق به دریا رفته اند خودشان هم غرق شده اند.
۳۰_اگر با فن نجات غریق آشنا نیستید، سعی کنید فقط با استفاده از چوب یا طناب یا جلیقه نجات و یا تشکیل زنجیره انسانی به وی کمک کنید.

کلید واژه ها: پیشگیری از غرق‌شدگی معاونت بهداشت اراک