ا‌ولین مانور دور میزی با موضوع تب دانگی‌ و پشه آئدس

۱۶ مرداد ۱۴۰۳ | ۰۶:۳۳ کد : ۴۵۱۴۰ اصلی معاونت بهداشتی
این مانور با محوریت و دبیری مدیریت خطر حوادث،بلایا وپدافند غیر عامل معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک برگزار شد.
ا‌ولین مانور دور میزی با موضوع تب دانگی‌ و پشه آئدس

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت؛ رضا صالحی کارشناس مسئول مدیریت خطر حوادث ،بلایا و دبیر کارگروه پدافند غیر عامل معاونت بهداشت اظهار داشت: برگزاری اولین مانور دور میزی با حضور نماینده مدیر کل پدافند غیر عامل و مدیر کل مدیریت بحران استانداری مرکزی نمایندگان کلیه معاونتهای دانشگاه علوم پزشکی اراک (اورژانس۱۱۵ و EOC_ معاونت غذا ودارو، معاونت درمان، کارشناس پدافند غیر دانشگاه, مدیریان و روسای، کارشناسان مسئول گروهای فنی آزمایشگاه، بهداشت محیط، بیماریهای واگیر وغیر واگیر، آموزش بهداشت، بهداشت خانواده، مدیریت خطر حوادث وبلایا  معاونت بهداشت و همچنین کلیه رابطین پدافند عامل، کارشناسان پیشگیری از حوادث‌ و سوانح شهرستان‌های تابعه ) تشکیل شد.
وی افزود: پیرو ارسال دعوت نامه و دستورالعمل کمیته دائمی پدافند غیر عامل کشور جلسه آموزشی، تمرین و اولین مانور دور میزی دانشگاهی با سناریو اختصاصی و بر اساس دستورالعمل طرح ملی مقابله پشه آئدس و براساس دستور کار ذیل به محوریت و دبیری مدیریت خطر حوادث وبلایا معاونت بهداشت استان بود.

دستور کار و اهم اهداف، اقدامات جلسه مانور دور میزی

۱. کارشناسان اعزامی میبایست ضمن اشراف وآگاهی به اقدامات، عملکرد و برنامه های آتی شهرستان خود را در خصوص (طرح ملی مقابله با ناقلین محاجم زیستی (آئدس)-هرهمکاردر زمان ۱۰ دقیقه ) گزارش جامعی در قالب یک فایل پاور پوینت ارائه نمایند.
(کلیه مدعوین  با مطالعه،آگاهی  کامل و دقیق به طرح مذکور در جلسه حاضر حاضر شدند )
۲-(طرح ملی مقابله با ناقلین مهاجم زیستی (آئدس)کمیته دائمی پدافند غیر عامل کشور(فرماندهی کل قوا) ارسالی از معاونت بهداشت مجددا توسط کارشناس مسئول گروه بیماری های واگیر و مدیریت خطر حوادث وبلایا معاونت بهداشتی تبین وارایه گردید.
۳-محتوای آموزشی و مداخلات اختصاصی ، شرح وظایف و انتظارات ویژه ازکارشناسان محترم پدافند غیر عامل-مدیریت خطر حوادث و بلایا-پیشگیری از حوادث وسوانح شبکه ها و مراکز تابعه توسط کارشناس مسئول محترم  بیماری غیر واگیر تشریح و بیان میگردد .
۴-اولین تمرین و مانور دور میزی دانشگاهی با سناریو اختصاصی‌مقابله با ناقلین مهاجم زیستی (آئدس)و با مشارکت همه مدعوین برگزار میگردد .
۵-در انتهای این مانور شرکت کنندگان میبایست طبق گروه بندی انجام شده برنامه پاسخ نظام سلامت به بلایا و فوریت ها را در قالب برنامه های اختصاصی و عملیاتی (EOP) ارایه و دفاع نمایند.
۶-در پایان مانور دور میزی  نیز هر گروه بر اساس ماتریس (SWOT) نقاط قوت ،ضعف-تهدید،فرصت درس آموخته ها وفرمهای  استاندارد ارزیابی مانور خود را به گروه ارزیاب مانور در جلسه ارایه  نمودند.
۷_گروهای چهارگانه طبق زمان بندی ضمن ارائه برنامه آمادگی ،پیشگیری اقدامات اساسی خود در پاسخ نظام سلامت به بلایا،فوریتهادر قالب ابزارها موجود (تیم های واکنش سریع، چارتICS, برنامه عملیاتی پاسخ به بلایا، طرح ملی مقابله با ناقلین مهاجم زیستی (آئدس...) بر اساس سناریو موجود و فازهای پیامدی خود رارایه نمودند سپس گروهای دیگر به نقد وبررسی یکدیگر پرداخته اند.در پایان مانور مذکور کلیه ارزیابان وتسهیگران مانور شامل کلیه (مدیریان و روسای،کارشناسان مسئول گروهای فنی آزمایشگاه، بهداشت محیط، بیماریهای واگیر وغیر واگیر، آموزش بهداشت، بهداشت خانواده،مدیریت خطر حوادث وبلایا معاونت بهداشت) حاضر در جریان مانور به نقد وبررسی و ارائه نظرات فنی بر اساس کارکردهای تخصصی خود نسبت به گروهای شرکت کننده پرداختند.
۸-مورد انتظار خواهد بود به جهت اصول پیشگیری لازم وحفظ آمادگی و افزایش تاب آوری نظام سلامت به بلایا و فوریتها مدعوین در جلسه میبایست به قید فوریت و با مساعدت و حمایت، نظارت مدیران و روسای شبکه ها ومراکز بهداشت ضمن در دستور کار قرار گرفتن  برگزاری جلسات کمیته مدیریت بحران با موضوع (پشه آئدس) و فعال سازی چارت مدیریت بحران (ICS) مراکز تابعه ضمینه برگزاری مانور دور میزی، عملیاتی با سناریوهای مرتبط و با (دعوت وحضور ارزیابان استانی معاونت بهداشت ) در سطح شبکه بهداشت و درمان شهرستان خود  فراهم آوردند و مستندات آن را نیز به استان ارسال نمایند.

کلید واژه ها: مانور تب دانگی پشه آئدس معاونت بهداشت اراک