تنها راه کاهش آمار سزارین، ترویج زایمان طبیعی فرهنگ سازی و آگاه سازی مردم است

۱۷ شهریور ۱۴۰۳ | ۱۲:۵۲ کد : ۴۵۷۵۶ اصلی معاونت بهداشتی
تعداد بازدید:۳۴۲
سومین کمیته ی « رصد و پایش و کمیته بهداشت ذیل قرارگاه جوانی جمعیت » دانشگاه در سال جاری با حضور معاون بهداشت، مدیران و نمایندگان حوزه های مختلف دانشگاه در سالن کنفرانس معاونت بهداشتی تشکیل جلسه داد.
تنها راه کاهش آمار سزارین، ترویج زایمان طبیعی فرهنگ سازی و آگاه سازی مردم است

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، در این نشست که درقالب کمیته ی « رصد و پایش قرارگاه جوانی جمعیت » دانشگاه برگزار شد، معاون بهداشت، مدیر بازرسی دانشگاه، معاون فنی معاونت بهداشت ، نمایندگان معاونت های درمان، فرهنگی و اعضاء قرارگاه جوانی جمعیت معاونت بهداشت حضور داشتند.

در ابتدای جلسه «دکتر اردلان زیلابی» معاون بهداشت پس از تبریک فرارسیدن ماه ربیع الاول به حاضرین جلسه، اظهار داشت: اظهار داشت: حمایت از خانواده و جوانی جمعیت جز بااراده محکم و حرکت جهادی امکان‌پذیر نیست.
وی تصریح کرد: متأسفانه روند ازدواج و فرزند آوری در جامعه بسیار کند است و اگر این روند ادامه داشته باشد، کشور به یک جامعه مسن و غیر مولد و نیازمند مراقبت‌های بیشتر تبدیل می‌شود که با چالش‌های بسیاری مواجه خواهیم بود.

وی بیان کرد: پیشنهاد می‌کنم فرهنگ‌سازی در حوزه سلامت باروری و برگزاری دوره‌های آموزشی زایمان طبیعی و بهداشت جنسی زایمان بدون درد و زایمان طبیعی که همه در راستای حفظ سلامت مادر و کودک خواهد بود در اولویت قرار گیرد.
وی بیان کرد: یکی از اقدامات اثرگذار در حوزه سلامت باروری و زایمان طبیعی نقش پزشک زنان است که می‌تواند به‌طور ویژه در راستای این سیاست گزاری نقش‌آفرین باشند.
 دکتر زیلابی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایران، بعد از ابلاغ قانون جوانی جمعیت با تشکیل قرارگاه جمعیت با جدیت تمام، اجرایی شدن مفاد قانون در واحدهای تابعه خود را پیگیری و برنامه های متنوعی در زمینه فرهنگ سازی در نظام بهداشتی و عموم مردم دارد.

«دکتر مرتضی واعظ» معاون فنی معاونت بهداشت در بخشی از سخنان خود در این کمیته بیان کرد: متاسفانه در سالهای گذشته در سطح کشور عمل سزارین در جامعه فراگیر شده که این فرهنگ نادرست خطرات و مشکلاتی را هم برای مادران ، نوزادان و در سطحی بالاتر برای جامعه به همراه خواهد داشت.

 

 دکتر واعظ تنها راه کاهش آمار سزارین را در ترویج زایمان طبیعی فرهنگ سازی و آگاه سازی مردم و خصوصاً قشر زن در جامعه دانست و ابراز داشت: مزایای زایمان طبیعی باید برای مادران باردار به صورت کاملاً واضح و روشن تشریح شود و این فرهنگ نادرست اصلاح شود.

در ادامه نشست مذکور احمدلو  مسئول دبیرخانه جوانی جمعیت دانشگاه ضمن تحلیل شاخص های جمعیتی دانشگاه از ابتدای سال جاری و ارائه گزارش کارنامه ها و بررسی نتایج امتیازات به دست آمده، وظایف هر یک از اعضای قرارگاه را در این خصوص یاد آور شد .

کمیته بهداشت و کمیته رصد و پایش به صورت هر دو ماه یکبار  توسط معاونت بهداشت برگزار می شود و در این جلسه ضمن بررسی مصوبات دومین کمیته بهداشت دستورالعمل اجرایی ترویج زایمان طبیعی موضوع ماده ۵۰ قانون حمایت از خانواده وجوانی جمعیت با هدف تامین، حفظ و ارتقاء سلامت مادر و نوزاد و یکپارچه سازی سیاست های ترویج زایمان طبیعی وکاهش زایمان غیر طبیعی و پس از ارائه آمار زایمان طبیعی و سزارین مربوط به سال 1402 و 6 ماهه اول 1403 مصوباتی در جهت بهبود شاخص برنامه مادران و نوزادان استان به تصویب شرکت کنندگان رسید.

کلیدواژه‌ها: کمیته رصد و پایش کمیته بهداشت قرارگاه جوانی جمعیت معاونت بهداشت اراک دکتر زیلابی


نظر شما :