با آگاهی از عوامل خطر خودکشی، می توان اقدامات پیشگیرانه مناسب را انجام داد
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، دکتر اردلان زیلابی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت: روز دهم سپتامبر مصادف با بیستم شهریور به عنوان روز جهانی پیشگیری از خودکشی نامگذاری شده است. این نامگذاری به طور مشترک از طرف سازمان جهانی بهداشت و مجمع بین المللی پیشگیری از خودکشی، در پاسخ به مشکلات روزافزون پدیده خودکشی در سطح جهانی، طرح ریزی گردیده است.
وی افزود: خودکشی یکی از مهمترین مشکلات سلامت عمومی است که پیامدهای گسترده اجتماعی، عاطفی و اقتصادی دارد و به عنوان اورژانس روانپزشکی و روانشناسی بالینی مطرح است؛ اگر فردی علائم بیماری روانی دارد به ویژه افکار آسیب به خود یا اقدام به رفتار خودکشی را نشان میدهد بایستی در اسرع وقت به کارشناس سلامت روان مرکز خدمات جامع سلامت محل سکونت و یا مطب روانشناسان و روان پزشکان مراجعه نماید و یا توسط خانواده، دوستان و همکاران به این مراکز هدایت شوند
دکتر زیلابی اشاره کرد: مهمترین اصل در پیشگیری از خودکشی آموزش خودمراقبتی به عموم مردم است. افکار و اقدام به خودکشی اغلب به دنبال افسردگی و یا یک بحران به وجود می آید و یکی از مولفه های اصلی در هر بحرانی موقتی و زودگذر بودن آن است. افکار خودکشی قابل بررسی و درمان هستند و افراد میتوانند با مراجعه به پزشک و روانشناس مراکز جامع سلامت از خدمات مشاوره و آموزشهای روانشناختی به منظور مدیریت افکار خودکشی استفاده نمایند.
نظر شما :