ارتقا سواد سلامت جامعه منجر به کاهش بیماری ها خواهد شد
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، دکتر اردلان زیلابی افزود: ساختار سواد سلامت سه عنصر کلی را در بر می گیرد که شامل دانش سلامت، مراقبتهای بهداشتی و شناخت سیستمهای بهداشتی، پردازش و استفاده از اطلاعات در قالبهای مختلف و همچنین توانایی حفظ سلامت از طریق خود مدیریتی و همکاری با ارایه دهندگان سلامت است.
این مسوول با تاکید بر اینکه شیوع ویروس کرونا اهمیت سواد سلامت در جامعه را بیش از هر زمان دیگری آشکار کرد، افزود: این بحران نشان داد که با ارتقای سطح سواد سلامت می توان از شیوع بیماریها جلوگیری کرد یا عوارض آن را کاهش داد و آسیبها را به حداقل رساند.
وی اضافه کرد: در بحران کرونا، ارتقای سواد سلامت این گونه انجام شد که از طریق فرهنگ سازی، آموزش گسترده در مورد روشهای پیشگیری از بیماری و رعایت بهداشت فردی، آموزش بهداشت عمومی، اقدامات حفاظتی شخصی (مانند ماسک زدن)، روش صحیح سرفه و عطسه، بهداشت دست (شست و شوی منظم و دور کردن دست آلوده با صورت) و اجتناب از تماس مستقیم با افراد در بین مردم توانست به پیشگیری از بیماری و همه گیری آن کمک کند.
زیلابی ادامه داد: تقویت پویشهای اطلاعاتی و آموزشی، ارایه مشوق ها و حمایت های لازم به اعضای خانواده و استفاده از ظرفیت پزشکی از راه دور توانست به دولت ها برای مدیریت و کنترل بحران و کاهش روند عفونت و مرگ و میر ناشی از بیماری ها یاری رساند.
وی در خصوص مزایای ارتقای سواد سلامت در جوامع، اظهار کرد: افزایش تبعیت از درمان (مصرف منظم داروها، عمل به توصیه های تیم سلامت، مراجعه منظم و به موقع بعدی) خودمراقبتی بهتر، انجام رفتارهای بهداشتی، مقابله کردن با بیماری ها، داشتن اطلاعات تغذیه ای، انتخاب های درست و سالم تر، پیگیری بیشتر مطالبات بهداشتی و راهنمایی و هدایت صحیح افراد از مزایای ارتقای سواد سلامت در جامعه است.
انتهای پیام/
نظر شما :