تغذیه باشیرمادر: ضامن سلامت جسم و روان مادر و کودک و خانواده

۲۸ شهریور ۱۴۰۳ | ۱۴:۰۶ کد : ۴۶۰۷۵ اصلی معاونت بهداشتی
تعداد بازدید:۱۹۷
رئیس گروه سلامت کودکان و نوزادان معاونت بهداشت اراک گفت: مادرانی که در دوران شیردهی قرار دارند زودتر به وزن اولیه خود برمی گردند و ارتباط عاطفی بسیار قوی تری می توانند، با کودکان خود برقرار کنند.
تغذیه باشیرمادر: ضامن سلامت جسم و روان مادر و کودک و خانواده

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، مریم پناهی، رئیس گروه سلامت کودکان و نوزادان معاونت بهداشت اراک با بیان اینکه شیردهی مادران مانع از کودک آزاری می شود، افزود: این دوران مستحکم کننده ارتباط عاطفی مادر و فرزندان است و از طرفی باعث کاهش ابتلای مادران به سرطان سینه و تخمدان می شود .

 وی با اشاره به فواید شیردهی مادران به نوزادان اظهار کرد: براین اساس با ارائه آموزش های لازم به مادران در ساعات اولیه زایمان سعی می شود که شیردهی در همان ساعات نخست آغاز شود . چند اقدام ساده ولی مهم انجام می شود تا مادران شیردهی موفقی داشته باشند، مانند تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله بعد از زایمان و شروع شیردهی ظرف یک ساعت اول تولد ، کمک عملی به مادران در اولین شیردهی ، حفظ وتداوم شیردهی با اجرای برنامه هم اتاقی مادر ونوزاد و عدم استفاده از شیشه وپستانک برای نوزاد.

پناهی با تاکید بر لزوم حمایت مادران جهت شیردهی نوزادان افزود: شروع زودهنگام شیردهی در یک ساعت اول پس از تولد و سپس تغذیه انحصاری با شیر مادر تا ۶ ماهگی و ادامه شیردهی تا ۲ سالگی توصیه می شود .

وی با اشاره به شعار حمایت همه جانبه از تغذیه با شیر مادر بیان کرد: حمایت همسر و سپس خانواده از مادر برای تغذیه مناسب نوزاد به ویژه در ماه های نخست بسیار مهم و تاثیرگذار است.

رئیس گروه سلامت کودکان و نوزادان معاونت بهداشت اراک با بیان اینکه لزوم حمایت مادران شاغل در سطح جامعه و محیط کار بسیار مهم است و سیاستمداران و دولتمردان باید در این زمنیه زیرساخت های لازم را مورد توجه قرار دهند، اضافه کرد: تأمین فضای مناسب جهت رفع نیازهای نوزادان، کودکان و مادران باردار جهت استراحت، شیردهی و نگهداری کودکان با تعبیه اتاق یا محیطی ویژه مادران شیرده در محیط کاری، کاهش استرس های محیط کار برای این مادران، رعایت ساعت مرخصی در ساعت های میانی کار که تامین آن از کارفرماهای دولتی و خصوصی برای اجرای قانون حمایت از تغذیه با شیرمادر انتظار می رود.

پناهی با تاکید بر اینکه مادران از تغذیه نوزادان با شیرخشک پرهیز کنند، افزود: مشاوران شیر مادر در سطح مراکز و خانه های بهداشت استان مستقر شده تا همراهی و مشاوره های لازم به مادران شیرده ارائه شود. وی ادامه داد: شیر مادر در محیط اتاق تا چهار ساعت، در یخچال تا ۴۸ ساعت و در فریزر تا ۲ هفته قدرت ماندگاری دارد و این شرایط امکان تغذیه نوزادان مادران شاغل را نیز از شیر مادر تا حدودی تسهیل می کند.

وی با اشاره به نبود بانک شیر در اراک افزود: در استان هایی که بانک شیر وجود دارد پس از انجام آزمایشات لازم از مادران شیرده و سپس آزمایش شیر، شیر اضافی این مادران در بانک شیر جهت اهدا به نوزادان دیگر ذخیره می شود.

کلیدواژه‌ها: شیردهی مادران بیماری های زنان اراک


نظر شما :