کاهش و کنترل چاقی در همه گروه های سنی، ضروری ترین مداخله اساسی برای کاهش مرگ های ۳۰ تا ۷۰ سال

۰۴ مهر ۱۴۰۳ | ۰۸:۴۸ کد : ۴۶۲۰۲ اصلی معاونت بهداشتی
تعداد بازدید:۱۱۵
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: چاقی علت اصلی بیماری های غیرواگیر ونیازمند بیشترین مداخلات در حین مراقبت های ضروری بهداشتی است.
کاهش و کنترل چاقی در همه گروه های سنی، ضروری ترین مداخله اساسی برای کاهش مرگ های ۳۰ تا ۷۰ سال

 به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، دکتر اردلان زیلابی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: تغذیه و تحرک فیزیکی مناسب، عامل مهمی در سلامت افراد در همه سنین است. تغذیه ناسالم با همه بیماری ها ارتباط دارد. اگر تغذیه به خوبی مدیریت نشود مشکلات عدیده ای در عرصه سلامت پیش می آید، زیرا تغذیه ناسالم در کودکی و نوجوانی زمینه ساز و اغاز ابتلا به بسیاری از بیماری های غیرواگیرشایع مثل چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی  است.
وی افزود: با تغییرات ساده برای اصلاح سبک زندگی و تغذیه متنوع و سالم می توانیم از ابتلا به بسیاری از بیماری ها در جوانی و میانسالی  پیشگیری  کنیم. قدم اول در کاهش و کنترل بیماریهای غیر واگیر،  تغذیه سالم و فعالیت بدنی کافی و مناسب است که می تواند از بار مالی بسیار زیاد بیماری بکاهد و هزینه های بستری و مصرف دارو و نیازمند بستر شدن در سال های پایان زندگی  را  کم کند.
وی با بیان این که طبق آمار سازمان بهداشت جهانی بیماری های غیرواگیر مانند دیابت، پرفشاری خون و سرطان ها با مدیریت صحیح دو فاکتور فعالیت بدنی و تغذیه قابل پیشگیری هستند، اظهار کرد: در سال ۲۰۱۹ عوامل خطر تغذیه ای ۶۵ هزار مورد مرگ را در کشور موجب شده است و متاسفانه روند این عوامل به طور متوسط در پنج سال اخیر افزایشی بوده است.
دکتر زیلابی با تاکید بر این که الگوی تغذیه در جامعه باید عوض شود، گفت: یکی از موثرترین راهکار کاهش بیماری ها، آشنا کردن مردم با غذای مناسب است. مصرف غذا با الگوی مناسب محلی و منطقه ای نیز بسیار در این زمینه نقش دارد.
وی بابیان این که ارتقای سطح سواد سلامت از فاکتورهای اصلی برنامه آموزش سلامت خانواده وزارت بهداشت است، گفت: هدف ما باید خودمراقبتی و استراتژی ما باید ارتقای سطح سواد مردم باشد.
وی افزود: در اکثر استان های کشور نان به عنوان غذای اصلی مطرح است، پس باید فرهنگ استفاده از نان کامل را در جامعه نهادینه کنیم زیرا بیماری هایی مثل چاقی،سرطان و مشکلات قلبی و عروقی مستقیم به تغذیه ارتباط دارند.
معاون بهداشت با بیان این که باید کاری کنیم که همان اعتقاد بهداشتی که مردم به تاثیرگذاری واکسن ها برای کاهش مرگ و میردارند، به پیاده روی و تغذیه سالم نیز داشته باشند، اظهار داشت: کاهش مصرف نمک موجب کاهش فشار خون، کاهش سکته مغزی و مرگ می شود. با کاهش مصرف نمک، از ۲۷ درصد سکته ها و مرگ های مرتبط با آن می توان پیشگیری کرد. هزینه ای که برای ترویج تغذیه سالم می کنیم، بسیار کمتر از هزینه های درمان سرپایی و بستری برای کاهش و کنترل مرگ ومیر ناشی از بیماری های غیرواگیر است.
 زنان در سنین باروری با افزایش فعالیت فیزیکی روزانه و کنترل وزن در محدوده طبیعی شانس باروری بیشتری دارند، از فرصت مراقبت های پیش از بارداری می توان برای اندازه گیری توده بدنی و کنترل وزن استفاده کرد تا مادران باردار نیازمند مراقبت ویژه نشوند و دوره بارداری را با رنج سقط خود بخودی، زایمان زودرس و نوزاد کم وزن به پایان نرسانند. چاقی و اضافه وزن از علل زمینه ساز برای عوارض شدید در طول دوره بارداری هستند و لازم است همه زنان ۱۰ تا ۵۴ سال نسبت به روند افزایش وزن خود در سال های نوجوانی و جوانی حساسیت لازم را داشته باشند. 
وی افزود: اگر فقط مصرف قند و نمک را در کل کشور کاهش دهیم بسیاری از مشکلات و بیماری ها کاهش و کنترل می یابد. لازم است نظارت کنیم که  استانداردهای بهداشتی میزان نمک و قند محصولات مصرفی کودکان و نوجوانان تا میانسالان و سالمندان با دقت رعایت شوند. 
 

کلیدواژه‌ها: چاقی واضافه وزن معاونت بهداشت اراک دکتر زیلابی


نظر شما :