چاقی و عدم تحرک بدنی عوامل قابل پیشگیری سرطان پستان
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، دکتر عباس اسماعیلی معاون فنی معاونت بهداشت با اشاره به اجرای پویش ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان از ۹ مهرماه تا ۹ آبانماه با بیان اینکه سرطان قابل پیشگیری است ،گفت: زنانی که فعالیت بدنی ندارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به این نوع سرطان هستند.
وی افزود: اضافه وزن یا چاقی بعد از یائسگی و زنان مسنی که اضافه وزن یا چاقی دارند در مقایسه با زنان با وزن مناسب در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پستان هستند.
دکتر اسماعیلی اشاره کرد: همچنین مصرف هورمون، در صورت دریافت بیش از پنج سال از درمان های هورمونی جایگزین در دوران یائسگی، میتواند خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد.
معاون فنی معاونت بهداشت ادامه داد: برخی از داروهای ضد بارداری خوراکی (کنتراسپتیو) نیز خطر ابتلا به این نوع سرطان را افزایش میدهد همچنین اولین بارداری بعد از ۳۰ سالگی، عدم شیردهی و نداشتن سابقه بارداری فول ترم می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
وی گفت: مطالعات نشان می دهد که خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان با مصرف الکل افزایش می یابد. تحقیقات نیز بیانگر این است که عوامل دیگری مانند سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی می تواند باعث سرطان شود و تغییرات در سایر هورمون ها به دلیل کار در شیفت شب نیز می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
وی در پایان گفت: کلیه زنان در گروه سنی ۳۰ تا ۶۹ سال، زنان زیر ۳۰ و بالای ۶۹ سال که به دلیل سابقه فردی یا خانوادگی مثبت و یا به دلیل بروز مشکلاتی در پستان به مراکز خدمات جامع سلامت شهری/روستایی یا پایگاههای سلامت مراجعه کنند، از نظر سرطان توسط پزشک مرکز یا ماما مورد ارزیابی قرار بگیرند. همچنین با خودآزمایی منظم پستان می توان سرطان پستان را در مراحل اولیه تشخیص داد.
نظر شما :