جوانی جمعیت؛ یکی از ۲ اولویت مهم حوزه معاونت بهداشت
در این نشست که درقالب کمیته ی « رصد و پایش قرارگاه جوانی جمعیت »دانشگاه برگزار شد، سرپرست معاونت بهداشت، معاون فنی معاونت بهداشت، مدیر بازرسی دانشگاه، نمایندگان معاونت های درمان، فرهنگی و اعضاء قرارگاه جوانی جمعیت معاونت بهداشت حضور داشتند.
در ابتدای جلسه «دکتر جواد جواهری»سرپرست معاونت بهداشت، اظهار داشت: خداوند را شاکرم که این توفیق نصیبم شد که بتوانم در حوزه سلامت استان مرکزی خدمت کنم. نقشه راه وجود دارد که این نقشه راه با تاکیدات مقام معظم رهبری ، اهتمام های رییس جمهور و توجه وزیر بهداشت، مشخص شده است. بهداشت با حوزه های دیگر متفاوت است و نتیجه در مدت زمان طولانی دریافت می شود اما ثمر خوبی خواهد داشت و باید صبر استراتژیک داشته باشیم و افراد فعال در حوزه بهداشت این صبر را درک می کنند.
این مقطع زمانی مسئولیت هایی مهمی از بر عهده وزارت بهداشت است که دو مسیولیت مهم در حوزه جوانی جمعیت و اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع از اولویت ها هستند.
وی ادامه داد: این نقشه راه برای توسعه نظام شبکه است و به ارتقا و توسعه نیاز دارد و ما باید خدمات خود در نظام قدیمی سیستم شبکه به سوی پیشرفت با بهره گیری از خلاقیت و نوآوری سوق دهیم و به خدمات عمق ببخشیم.
وی بیان کرد: پیشنهاد میکنم فرهنگسازی در حوزه سلامت باروری و برگزاری دورههای آموزشی زایمان طبیعی و بهداشت جنسی زایمان بدون درد و زایمان طبیعی که همه در راستای حفظ سلامت مادر و کودک خواهد بود در اولویت قرار گیرد.
وی بیان کرد: یکی از اقدامات اثرگذار در حوزه سلامت باروری و زایمان طبیعی نقش پزشکان متخصص زنان وزایمان و تعامل ایشان با ماماها است که میتوانند بهطور ویژه در راستای این سیاست گزاری نقشآفرین باشند.
دکتر عباس اسماعیلی معاون فنی معاونت بهداشت در بخشی از سخنان خود در این کمیته بیان کرد: متاسفانه در سالهای گذشته در سطح کشور عمل سزارین در جامعه فراگیر شده که این فرهنگ نادرست خطرات و مشکلاتی را هم برای مادران ، نوزادان و در سطحی بالاتر برای جامعه به همراه خواهد داشت.
دکتر عباس ضمن تاکید بر افزایش کیفیت ارائه آموزشهای مورد نیاز زنان باردار و ترویج زایمان طبیعی، جلب مشارکت سازمانهای مرتبط و نظارتی را در پیشبرد اهداف این برنامه و کاهش سزارین نخست زا ضروری دانست
در ادامه نشست مذکور «اکرم احمدلو» کارشناس مسئول دبیرخانه جوانی جمعیت دانشگاه ضمن تحلیل شاخص های جمعیتی دانشگاه از ابتدای سال جاری و ارائه گزارش کارنامه ها و بررسی نتایج امتیازات به دست آمده، وظایف هر یک از اعضای قرارگاه را در این خصوص یاد آور شد .
کمیته بهداشت و کمیته رصد و پایش به صورت هر دو ماه یکبار توسط معاونت بهداشت برگزار می شود و در این جلسه ضمن بررسی مصوبات دومین کمیته بهداشت دستورالعمل اجرایی ترویج زایمان طبیعی موضوع ماده ۵۰ قانون حمایت از خانواده وجوانی جمعیت با هدف تامین، حفظ و ارتقاء سلامت مادر و نوزاد و یکپارچه سازی سیاست های ترویج زایمان طبیعی وکاهش زایمان غیر طبیعی و پس از ارائه آمار زایمان طبیعی و سزارین مربوط به سال ۱۴۰۲ و ۶ ماهه اول ۱۴۰۳ مصوباتی در جهت بهبود شاخص برنامه مادران و نوزادان استان به تصویب شرکت کنندگان رسید.
نظر شما :