بیماری های قلبی عروقی، سرطان، دیابت و بیماری های مزمن تنفسی عامل اصلی مرگ و میر در جهان و کشور
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت؛ «دکتر جواد جواهری» اظهار داشت: چهار بیماری عمده غیرواگیر (بیماری های قلبی عروقی، سرطان، دیابت وبیماری های مزمن تنفسی) به ترتیب مسئول ۸۳ درصد از مرگ ومیرها در جهان و ۸۲ درصد از مرگ ومیرها در ایران می باشند.
وی افزود: عامل مسبب این ۴ بیماری ریشه در سبک زندگی ورفتارهای افراد: رژیم غذایی ناسالم، نداشتن فعالیت بدنی، دخانیات ومصرف الکل دارد. در حال حاضر با افزایش امید به زندگی وبالا رفتن طول عمر افراد، تغییر در سبک زندگی، افزایش مصرف دخانیات، مصرف کم میوه و سبزی، کم تحرکی و ... بیماری های غیر واگیر از جمله سرطان ها در حال افزایش است که می توان با رعایت خودمراقبتی آن ها را مدیریت کرد و با تشخیص زودهنگام و به موقع آن را درمان نمود.
دکتر جواهری ادامه داد: سالانه هزاران مورد ابتلا به سرطان در ایران و میلیونها مورد در جهان رخ میدهد که در صورت تشخیص به موقع و زودهنگام تومور در مراحل اولیه و محدود بوده، در نتیجه درمان آن آسان تر و امکان کنترل و بهبود کامل آن بسیار زیاد است.
وی گفت: دغدغه ای که امروزه سرطان را به عنوان یک معظل بهداشتی در سطح جهان معرفی می کند و مبارزه باآن را جزو اولویت های بهداشتی درمانی قرار می دهند، رشد رو به افزایش تعداد مبتلایان به این بیماری در سطح جهان و به خصوص در کشور ما می باشد.
معاون بهداشت افزود: در تمام نظام های بهداشتی دنیا، توجه به برآورد هزینه اثربخشی پیشگیری وبعد از آن تشخیص زودهنگام در اولویت است، بنابراین در حال حاضر تدوین برنامه های ملی پیشگیری و کنترل سرطان ها از ضرورت های بهداشتی هر جامعه ای محسوبمی شود چرا که که پیشگیری از بروز سرطان ها با کنترل عوامل خطر مقدور، وتشخیص زودهنگام با هدف درمان قطعی در مورد بسیاری از سرطان ها امکان پذیر است .تخمین زده می شود که بیش از یک سوم تمام موارد سرطان ها قابل پیشگیری ویک سوم دیگر به شرط تشخیص زودهنگام، بالقوه درمان پذیر می باشند.
وی تشریح کرد: روز جهانی سرطان در۱۵ بهمن ماه مطابق با ۴ فوریه هر سال برگزار میشود. کمپین جدیدی تحت عنوان "متحد در یگانگی (United by Unique)" برای سالهای ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۷، در سطح جهانی معرفی شده است. این کمپین بر اهمیت رویکردفرد-محور در مواجهه با این بیماری میپردازد. ما نیز هم راستا با اهداف ملی و جهانی مبارزه با سرطان، این هفته را در سال ۱۴۰۳ با شعار "دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان" آغاز می کنیم. سرطان یکی از مشکلات اصلی نظام سلامت در ایران است که مبارزه با آن، نیازمند برنامه ریزی مسؤولان و جلب مشارکت مردم است. به دلیل اهمیت وابعاد موضوع وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی ۱ تا ۷ بهمن ماه را عنوان هفته پویش ملی مبارزه با سرطان در نظر گرفته است.
دکتر جواهری گفت: این هفته فرصتی برای تقویت آگاهیرسانی درباره سرطان، عوامل خطر، تشویق به پیشگیری و تشخیص زودهنگامو حمایت از بیماران مبتلا میباشد. آگاهی مردم بههمراه اجرای برنامه های غربالگری و تشخیص زودهنگام میتواند به کاهش ابتلا و افزایش تاثیرات درمانی کمک کند. در طی این هفته سعی مینماییم برای مبارزه با این بیماری و کاهش تأثیرات جسمی، روانی و اجتماعی آن نقش مؤثری ایفاکنیم.
معاون بهداشت ادامه داد: در همین راستا وبا توجه به نامه معاون بهداشت وزارت متبوع با تاکید بر اجرای موفقیت آمیز یازدهمین دور ازاین پویش در سال ۱۴۰۳ با در نظر گرفتن اهم برنامه های این پویش ملی و با تاکید بر مداخلات مبتنی بر اولویت های منطقه ای انتظار می رود با حضور ومشارکت همه جانبه کلیه معاونین در سطح دانشگاه، خبرگان، گروه های مرجع و سیاستگذاران و مجریان خارج حوزه دانشگاه وساز مان های مردم نهاد و خیریه و... اقدامات اجرایی این پویش با انتقال مفاهیم آموزشی، افزایش آگاهی از عوامل خطر سرطان وعلایم ونشانه های آن، اصلاح باورهای نادرست، ترویج و افزایش انگیزه در تشخیص بهنگام و غربالگری در راستای پیشگیری وکنترل ودرمان به موقع سرطان طی بازه زمانی بهمن ماه، تحقق یابد .
نظر شما :