سخنان دکتر نظری در کارگروه امنیت اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی،۱۴ شهریور ماه

۱۴ شهریور ۱۳۹۷ | ۱۹:۴۱ کد : ۸۴۲ اصلی معاونت بهداشتی
تعداد بازدید:۶۰۹
سخنان دکتر نظری در کارگروه امنیت اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی،۱۴ شهریور ماه

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان مرکزی: تعداد زایمان در منزل در استان که قبلا نزدیک به صفر بود، در سال گذشته به 20 مورد رسید و اکثر موارد آن مربوط به اتباع خارجی بوده است.

دکتر جواد نظری در چهل و هفتمین جلسه کارگروه امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی با اشاره به مقایسه درصد بارداری های برنامه ریزی شده در سال های 95 و 96 در بخش دولتی گفت: میزان بارداری 5 درصد در استان افزایش یافته و بعد از اجرای طرح تحول سلامت وضعیت استان در این بخش نسبت به گذشته بهتر شده است .

وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم درصد بارداری را در استان افزایش دهیم، ایجاد کلاس های آمادگی برای زایمان در اولویت قرار گرفت، به طوری که در سطح 9 شهرستان استان طی دو سال گذشته 15 کلاس برگزار شده است.مادران از هفته 20 بارداری با هدف ترویج زایمان طبیعی به این کلاس ها دعوت می شوند که ترغیب به زایمان طبیعی شوند .

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: پیگیری های فعال مراقبین سلامت بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت در دولت تدبیر و امید در کلیه شهرهای استان بطور جدی انجام شد، به طوری که کلیه مردم استان را تحت پوشش قرار داد، بالاخص در مناطق حاشیه ای مراقبین سلامت تا درب منزل مادران باردار برای ارائه خدمات و پیگیری سلامت آنان پیش می روند .

وی با بیان اینکه تمام پرونده های حوزه وزارت بهداشت در کلیه مناطق شهری و روستایی بصورت الکترونیک درآمده است، گفت: در طرح ضربتی که در نیمه دوم سال گذشته اتفاق افتاد، دانشگاه علوم پزشکی توانست به افزایش 20 درصدی پوشش مراقبت از مادر باردار دست یابد که بر این اساس از پوشش  64.2 درصدی در سطح استان تقریبا به پوشش 95 درصدی دست پیدا کرده ایم .

 دکتر نظری با اشاره به اقداماتی که توسط مرکز بهداشت استان و دانشگاه علوم پزشکی برای بهبود وضعیت مراقبت از مادران باردار صورت گرفته است، گفت: ایجاد محل اسکان موقت برای مادر بادار یکی از این اقدامات در سطح استان است که این مرکز متعلق به سمن تبسم است و از سال 95 مادر بارداری که به اراک مراجعه می کند و نیاز به دو شب اسکان داشته باشد، به او اسکان داده خواهد شد .

 وی ادامه داد: ساماندهی ارجاعات ماداران پرخطر از طریق راه اندازی کلینیک مادران پر خطر در بیمارستان تامین اجتماعی و بیمارستان قدس در حال پیگیری است، که در کاهش مرگ ماداران مثمر ثمر خواهد بود. ارتقای کیفیت خدمات مراقبت از مادران باردار در بخش دولتی در دست انجام است و اختصاصا هم در حوزه تغذیه و هم در حوزه روانشناسی به کلیه مادران بارداری که به ما مراجعه کنند، مشاوره روانشناسی و تغذیه ای ارائه می شود که این اقدام اختصاصی استان مرکزی است .

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تصریح کرد: ترویج تغذیه با شیر مادر در کلیه بیمارستان های استان راه اندازی شده است، تمام بیمارستان های استان اتاق  LDR دارند و امکانات بسیار مناسبی برای زایمان طبیعی در یک محدوده اتاق پیش بینی شده است. همه بیمارستان های استان، بیمارستان های دوست دار کودک هستند و خدمات آنها با پیگیری و مشاوره های خاصی انجام می شود و از مراقبت جهت عدم مصرف شیر خشک گرفته تا شیردهی ساعت اول بازدید، پایش و نمره دهی می شوند، اگر بیمارستانی نمره پایین دریافت کند، از این برنامه خارج می شود و خوشبختانه همه بیمارستان های استان نمره مورد نظر و مطلوب را کسب کرده اند .

 دکتر نظری با اشاره به اینکه مرکز مشاوره تخصصی شیردهی در شهرستان های آشتیان، خنداب، کمیجان، شازند و اراک راه اندازی شده است، گفت: مادرانی که مشکل شیر دهی دارند، اختصاصا می توانند در این مرکز تحت آموزش های ویژه قرار بگیرند و برای هر کدام از این مراکز حدود 10 میلیون تومان هزینه شده است .

وی گفت: مشاوره باروری سالم و فرزند آوری در سال گذشته در سطح استان بطور متوسط برای 29 درصد مراجعان به ما انجام گرفته است. افرادی که به ما مراجعه می کنند، برای اینکه بتوانند زایمان خوبی داشته باشند ، تحت آموزش های لازم قرار می گیرند. هدف نهایی ما این است، که در سن مناسب باروری، یعنی در زیر 35 سال زایمان های مناسب و به تعداد کافی برای مادر اتفاق بیفتد. این مشاوره ها به مادران توسط افراد غیر ماما که تحت آموزش های ویژه قرار می گیرند، ارائه می شود.

 دکتر نظری عنوان کرد: در سال 95 و 96 بالای 70 درصد از مادران استان که برای فرزند آوری مشکل داشته و دارای فرزند 24 تا 36 ماهه هستند، تحت مشاوره های ویژه برای فرزند پروری قرار گرفتند، تا بدانند چگونه می توانند با وجود فرزند کوچک مجددا فرزندآوری داشته باشند .

 

کلیدواژه‌ها: زایمان طبیعی


( ۱ )

نظر شما :