کارشناس مرکز بهداشت استان مرکزی: نرخ باروری در استان مرکزی به کمتر از یک و نیم رسیده است

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۸:۵۱ کد : ۱۷۴۱۴ اصلی معاونت بهداشتی
تعداد بازدید:۱۳۵۱
مدیر گروه سلامت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: نرخ باروری در کشور یک و هفت است اما ، این شاخص در استان مرکزی به نرخ کمتر از یک ونیم رسیده و این زنگ هشدار است.
کارشناس مرکز بهداشت استان مرکزی: نرخ باروری در استان مرکزی به کمتر از یک و نیم رسیده است

دکتر «شهلا نظری»به مناسبت ۳۰ اردیبهشت روز ملی جمعیت، افزود: نرخ باروری در سال‌های ۱۳۵۰ تا ۱۳۷۹ بین پنج تا ۶ بود، یعنی یک زن به طور متوسط صاحب پنج تا ۶ فرزند می‌شد اما، اکنون این شاخص در استان مرکزی یک ونیم است.
وی اظهارداشت: استان مرکزی سال ۹۸ بعد از گیلان و مازندران سومین استان سالمند کشور معرفی شده و در سال گذشته با کاهش موالید، جایگاه استان دوم پیر کشور را از آن خود کرد.
مدیر گروه سلامت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: شاخص «سطح جانشینی» هم در بین خانواده‌های ایرانی کاهش یافته و  این اصطلاح به ان معناست که اگر هر پدر و مادر صاحب ۲ فرزند شوند یکی از آنان جانشین پدر و دیگر فرزند جانشین مادر شود.
دکتر نظری اظهار داشت: سطح جانشین در کشور ما باید ۲ و یک دهم باشد که این شاخص هم روند نزولی را پیموده  و به یک و نیم رسیده است.
وی گفت: اهمیت ترکیب هرم جمعیت آنقدر مهم است که  رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۹۳ سیاست کلی جمعیت با ۱۴ بند را با هدف افزایش موالید ابلاغ کرد.
مدیر گروه سلامت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی افزود: تسهیل شرایط ازدواج، رفع موانع تشکیل خانواده، تامین شغل و مسکن مناسب، کاهش مشکلات اقتصادی و رفع موانع فرهنگی از جمله اقدامات برای افزایش موالید در کشور است.
دکتر نظری گفت: اقدامات در حوزه سلامت برای افزایش نرخ باروری به تنهایی کافی نیست بلکه نیاز به عزم ملی برای رفع تمامی موانع در جامعه است.
وی توضیح داد: بعد از رفع موانع ازدواج جوانان و تشکیل خانواده، زوج‌های جوان باید زودتر صاحب فرزند شوند و این مهم را به سال های آتی موکول نکنند.
مدیر گروه سلامت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی افزود: فاصله بین ازدواج و فرزندآوری در کشور پنج سال شده است که این فاصله خوشایند نیست و باید به کمتر از دو یا سه سال کاهش یابد.
دکتر نظری اظهارداشت: اغلب خانواده‌ها به سمت تک فرزندی رفته‌اند که باید زمینه زادآوری هدفمند با مشوق‌های دولتی گسترش یابد.
استان مرکزی ۱۲ شهرستان و بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

کلیدواژه‌ها: مرکز بهداشت استان مرکزی نرخ باروری


( ۴ )

نظر شما :