استان مرکزی رتبه ششم نرخ باروری در سطح کشور را دارد

۱۲ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۰:۲۱ کد : ۱۷۷۷۸ اصلی معاونت بهداشتی
استان مرکزی رتبه ششم نرخ باروری در سطح کشور را دارد

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان مرکزی، مدیرگروه سلامت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: ۱۸ درصد جمعیت زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی اراک را بانوان تشکیل داده و تعداد فرزندانی که به دنیا می‌آورند یک و سه دهم درصد است.
دکتر «شهلا نظری» نرخ جانشینی جمعیت را ۲ و یک دهم درصد عنوان کرد و افزود: بر اساس نرخ جانشینی یک خانم باید به جای خود ۲ فرزند به جمعیت کشور اضافه کند که اکنون این آمار خیلی کمتر از این رقم است.
وی ادامه داد: استان مرکزی از نظر نرخ باروری رتبه ششم را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: یک‌هزار فرزند سال گذشته نسبت به سال قبل از آن در این استان متولد شده اند و نرخ موالید در این مدت در استان ۱۶ و چهار دهم درصد کاهش یافته‌ است.
نظری اظهار داشت: شهرستان کمیجان با یک و ۹۳ دهم درصد بیشترین نرخ سالمندی و تفرش با یک و ۹ صدم درصد کمترین نرخ باروری را در استان به خود اختصاص داده‌ است.
وی ادامه داد: ۹۴ هزار دختر و پسر مجرد در سنین ۱۸ تا ۲۵ سال و ۳۳ هزار نفر مجرد در سنین بین ۳۰ تا ۳۵ سال در استان مرکزی وجود دارد که ازدواج این افراد نقش مهمی در افزایش نرخ زاد و ولد استان به همراه دارد.
وی گفت: میانگین سن ازدواج در کشور ۲۷ و نیم سال و در استان مرکزی ۲۷ و ۹ دهم سال در آقایان و ۲۳ و ۹ دهم در زنان است.
۴۹ درصد از جمعیت یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفری استان مرکزی را بانوان تشکیل می‌دهند.

کلید واژه ها: مرکز بهداشت استان مرکزی معاون بهداشتی نرخ باروری