اهمیت فعالیت رابطان سلامت محله در برنامه جلب مشارکت های مردمی

۲۴ مهر ۱۴۰۰ | ۱۱:۰۱ کد : ۲۱۰۲۷ اصلی معاونت بهداشتی
اهمیت فعالیت رابطان سلامت محله در برنامه جلب مشارکت های مردمی

دکتر علیمحمدی گفت : رابطان سلامت محله افراد باسواد وآگاه و با انگیزه در محله ها می باشند که به طور داوطلبانه با خیر اندیشی،  بدون چشمداشت پاداش مادی  و برای بهبود سبک زندگی سالم و معرفی مراقبت های اولیه بهداشتی به همنوعان خود با بخش بهداشت همکاری می نمایند. رابطان سلامت با تحت پوشش قرار دادن حداقل 20 خانوار از همسایگان محل سکونت خویش نسبت به آموزش مسایل بهداشتی فراگرفته به ایشان و شناسایی افراد نیاز مند به مراقبت های بهداشتی (سالمندان خانم های باردار میانسالان غربالگیری بیماری واگیر و غیر واگیر) و معرفی آنها به مراکز سلامت فعالیت می نمایند و درجهت بهبود شرایط بهداشتی محله کوشا هستند .رابطین سلامت برقرارکننده ارتباط  بین واحدهای بهداشتی ومردم هستند.

او شرایط جذب افراد به عنوان  رابط سلامت محله را بیان کرد:  کلیه افراد 18 سال به بالا که علاقه مند به فعالیت های اجتماعی بوده و دارای  تحصیلات سوم راهنمایی و بالاتر می باشد و آمادگی و وقت کافی جهت حضور در دوره های آموزشی سبک زندگی سالم را دارد می تواند با مراجعه به مراکز جامع سلامت (پایگاه های سلامت/خانه های بهداشت) محل سکونت خود  نسبت به انجام ثبت نام و دریافت آموزش های لارم اقدام نمایند .

معاون بهداشتی عنوان نمود: رابطان سلامت یکی از ارکان اصلی طرح هر خانه یک پایگاه سلامت است که با ابلاغ اجرای "برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت ا" ز تیر ماه سال 1399 از سوی وزارت متبوع این برنامه در کنار  برنامه  جذب سفیران سلامت خانوار با عنوان رابطین سلامت محله در حال اجرا می باشد. رابطان سلامت به عنوان یکی از ارکان اصلی این برنامه با فعالیت در آموزش و توانمندسازی سفیران سلامت خانواده و تغییر نگرش و عملکرد مردم در راستای تغییر و بهبود سبک زندگی سالم کمک نموده و باعث افزایش اعتماد به نفس و اتکا به خود در خانواده های تحت پوشش می شوند.

او گفت: در حال حاضر تعداد 10781 رابط سلامت محله  در سطح مراکز جذب و درحال گذراندن دوره های آموزشی واستمرار فعالیت های پیش بینی شده می باشند .برهمین اساس تعداد 158412 خانوار نیز تحت پوشش رابطین سلامت محله می باشد که اجرای اموزش ها و انتقال مفاهیم بهداشتی و سلامت را برای آنان دنبال می کنند .در راستای اجرای برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت تا کنون تعداد رابط سلامت محله جذب شده  در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی به قرار زیر می باشد:

رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی در پایان متذکر شد: تعداد رابطان سلامت در شهرستان آشتیان  280 ، شهرستان اراک  4980، شهرستان تفرش  359 ، شهرستان خنداب 708 ، شهرستان دلیجان  546 ، شهرستان شازند  1897 ، شهرستان فراهان  360 ، شهرستان کمیجان  713 و شهرستان محلات  938 می باشد که برهمین اساس انتظار می رود تا پایان سال 1400در مجموع  12480نفر به عنوان رابط سلامت محله  جذب گردد.

کلید واژه ها: رابطان سلامت محله سبک زندگی سالم پایگاه سلامت معاون بهداشتی